Μια κορυφαία ομιλήτρια, η Charlene Li, θα φιλοξενηθεί στο 7th People Management Executive Seminar. Και το κορυφαία δεν προκύπτει αυθαίρετα και καταχρηστικά αλλά απορρέει από το ότι οι απόψεις της και η επαγγελματική της εμπειρία είναι περιζήτητες.

Αυτό αποδεικνύεται περίτρανα, εκτός από τις σημαντικές διακρίσεις που η απόφοιτος του Harvard Business School έχει αποσπάσει, και από το ότι στο World Business Forum στην Νέα Υόρκη, κάποιους μήνες νωρίτερα, στάθηκε ως ισότιμη συνομιλήτρια στο πλευρό του Al Gore, αντιπρόεδρου των ΗΠΑ, του Joseph Stiglitz, κατόχου Νόμπελ οικονομίας, του Jack Welch, θρυλικού CEO της General Electric αλλά και άλλων επιφανών προσωπικοτήτων.

Οι ηγέτες επιχειρήσεων και ανθρώπων, σε παγκόσμιο επίπεδο, σπεύδουν κατά εκατοντάδες να την ακούσουν και βρουν τις απαντήσεις που χρειάζονται στις ταχέως εναλλασσόμενες επιχειρηματικές συνθήκες. Το «Open Leadership, How social technology can transform the way we lead», που αποτελεί και τον τίτλο του δεύτερου άκρως επιτυχημένου βιβλίου της C. Li αφορά όσους θέλουν να είναι στελέχη «πρώτης γραμμής» ενός οργανισμού.

Και αν αναρωτιέστε τι δουλειά έχει το HR με τις κοινωνικές τεχνολογίες σκεφτείτε το ξανά. Το HR δεν είναι που ελέγχει, για παράδειγμα στο LinkedIn, το προφίλ ενός υποψηφίου εργαζόμενου; Το HR δεν είναι «ανεβάζει» στο εταιρικό intranet μια σημαντική ανακοίνωση;

Το HR δεν είναι που διαβάζει στο διαδίκτυο κάτι που αφορά την εταιρεία ή κάποιον εργαζόμενο της; Η ηγεσία, σε μεγάλο βαθμό, εξασκείται μέσα στις σχέσεις και καθώς οι κοινωνικές τεχνολογίες (social media, web, blogs, mobile) έχουν αλλάξει τη φύση των σχέσεων, η ηγεσία πρέπει να αλλάξει.

Και δεν υπάρχει ούτε ένα στέλεχος του HR που έχει τα περιθώρια να μην αναπτύξει τις ηγετικές του ικανότητες και να μην ευθυγραμμιστεί πλήρως με τις επιταγές της επαγγελματικής πραγματικότητας. Η C. Li έρχεται στην Ελλάδα φέρνοντας ότι πιο φρέσκο στο τρόπο που διαχειρίζεστε τους ανθρώπους.