Ένας χρόνος συμπληρώθηκε από την επίσημη υπογραφή της Χάρτας Διαφορετικότητας, της πρωτοβουλίας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την εφαρμογή της ισότητας των ευκαιριών στην εργασία, με την Ελλάδα να γίνεται η 23η ευρωπαϊκή χώρα στην οποία υπεγράφη, στο πλαίσιο του Εναρκτήριου Συνεδρίου για τη Διαφορετικότητα.

Αναλυτικότερα, περισσότερες από 150 εταιρείες του ιδιωτικού και δημόσιου τομέα, με περισσότερους από 50.000 εργαζομένους, έχουν βάλει ήδη την υπογραφή τους, ενσωματώνοντας στην καθημερινή τους λειτουργιά πρακτικές αποδοτικής ένταξης διαφορετικών εργαζομένων, με πολύπλευρα οφέλη. Μεταξύ των εταιρειών αυτών είναι το Ιδρυτικό Μέλος Όμιλος ΟΤΕ, η Περιφέρεια Αττικής, η Accenture, η Pfizer, η Teleperformance Greece, η Deloitte, η Coca Cola Hellas, η Coca Cola 3E, η Generation Y, το British Council και η ICTS Hellas.

Με αφορμή το συγκεκριμένο ορόσημο, ο Πρόεδρος του ΚΕΑΝ, το οποίο υλοποιεί τη Χάρτα Διαφορετικότητας για τη χώρα μας, Σταύρος Μηλιώνης, σημείωσε: «Στον ένα αυτό χρόνο της Χάρτας Διαφορετικότητας στην Ελλάδα κάναμε πολλά, αλλά στοχεύουμε σε ακόμη περισσότερα. Ένα μεγάλο “ευχαριστώ” στις επιχειρήσεις και τους εργαζομένους τους που αγκάλιασαν τη Χάρτα και εφάρμοσαν τις αξίες και τις αρχές της στην καθημερινότητά τους και στην εταιρική τους κουλτούρα. Συνεχίζουμε δυναμικά! Σύντομα και άλλες επιχειρήσεις θα υλοποιήσουν τη Χάρτα και οι εργαζόμενοί τους θ’ απολαύσουν τα οφέλη της».