Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας που εορτάστηκε χθες 8 Μαρτίου, η Check Point με σχετική της ανακοίνωση ενημέρωσε για την γυναικεία εκπροσώπηση στον κλάδο της κυβερνοασφάλειας. Σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα, το 2013 οι γυναίκες κατείχαν μόνο το 11% των θέσεων εργασίας στον κόσμο της κυβερνοασφάλειας, αλλά σύμφωνα με την έκθεση ISC2 Women in Cybersecurity μέχρι το 2020 αντιπροσώπευαν το 24% του εργατικού δυναμικού στον κυβερνοχώρο. «Παρά το γεγονός ότι περισσότερες γυναίκες αναλαμβάνουν θέσεις, από τμήματα R&D έως τη μηχανική, υπάρχει ακόμη πολύς δρόμος για να καλυφθεί το χάσμα μεταξύ των φύλων» αναφέρει η εταιρεία.

Για την επίτευξη αυτού του στόχου, ενός οργανισμού με ισορροπία μεταξύ των φύλων, η Check Point Software συμμετέχει σε συνέδρια και εκδηλώσεις που προάγουν την ποικιλομορφία των φύλων προκειμένου να προσλάβει γυναίκες υποψήφιες. Η εταιρεία έχει επίσης δημιουργήσει προγράμματα mentoring όπως το Woman Mentoring Program, μια εκστρατεία ανάπτυξης ηγετικών χαρακτηριστικών για μελλοντικές γυναίκες ηγέτες ή το FIERCE Mentorship πρόγραμμα στις ΗΠΑ.

Το Woman Mentoring Program λαμβάνει χώρα στην περιοχή EMEA κάθε έξι μήνες. Λειτουργεί διορίζοντας μια έμπειρη γυναίκα μάνατζερ ή γυναίκα επικεφαλή ομάδας, από διάφορα τμήματα, για να καθοδηγήσει μια λιγότερο έμπειρη γυναίκα (mentee). Μια άλλη πρωτοβουλία που πραγματοποιείται σε συνεργασία με την εταιρεία Fierce, είναι ένα πρόγραμμα στις ΗΠΑ που ονομάζεται Fierce Mentorship και το οποίο στοχεύει να ενδυναμώσει τις νέες γυναίκες να εμπλακούν στην κυβερνοασφάλεια. Καταλήγοντας, η Check Point αναφέρει ότι περισσότερες από τις μισές ανώτατες θέσεις της σήμερα ανήκουν σε γυναίκες, τίτλοι όπως Chief Product Officer (CPO), Chief Financial Officer (CFO), Chief Operating Officer (COO) και Chief Commercial Officer (CCO).