Χρηματοδότηση ύψους €600.000 από το Opefund και αριθμό ιδιωτών επενδυτών ανακοίνωσε η Workable, μία ανερχόμενη ευρωπαϊκή εταιρεία τεχνολογίας στο χώρο του ανθρώπινου δυναμικού.

Το καινοτόμο online σύστημα διαχείρισης προσλήψεων της Workable χρησιμοποιείται ήδη από δεκάδες επιχειρήσεις σε 7 χώρες. Η Workable δίνει τη δυνατότητα στους εργοδότες να εντοπίσουν και να αξιολογήσουν υποψηφίους εύκολα, γρήγορα και αποτελεσματικά. Η επαγγελματική ταυτότητα των υποψηφίων βρίσκεται ήδη online, σε κοινωνικά δίκτυα όπως το LinkedIn, πληροφορίες που το Workable αξιοποιεί για τη σύνθεση και διαχείριση της διαδικασίας προσλήψεων.

«Η διαδικασία της πρόσληψης οφείλει να μην βασίζεται στην τυχαία δομή ενός βιογραφικού», αναφέρει ο ιδρυτής και CEO της Workable, Νίκος Μωραϊτάκης. «Σήμερα, ο εργοδότης μπορεί να συλλέξει και να επεξεργαστεί τις πληροφορίες για κάθε υποψήφιο με δομημένο τρόπο, ώστε να λάβει τις επιθυμητές αποφάσεις σε ελάχιστο χρόνο». H Workable παράγει λογισμικό που βοηθά εταιρείες να διαχειριστούν αποτελεσματικά τη διαδικασία προσλήψεων.