Μετά από μια περίοδο απωλειών εξαιτίας της χρηματοπιστωτικής κρίσης η Citigroup εξετάζει το ενδεχόμενο αναθεώρησης των συστημάτων αμοιβών και παροχών των στελεχών της.

Η Citigroup είναι, ίσως, η τελευταία εταιρεία του κλάδου που ξανασκέφτεται τα πακέτα αμοιβών σαν αντίδραση στις απώλειες δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Σύμφωνα με ένα άρθρο στους Financial Times o CEO του ομίλου Vikram Pandit προσπαθεί να αντικαταστήσει τα κίνητρα που δίδονται προς τους μάνατζερ της επιχείρησης όταν λαμβάνονται βραχυπρόθεσμες ριψοκίνδυνες πρωτοβουλίες με επιβράβευση της συνεισφοράς στην οικονομική εξυγίανση ολόκληρου του οργανισμού και όχι των επιμέρους τμημάτων. Η κίνηση αναμένεται να «ρίξει» τα τείχη μεταξύ των τομέων επενδυτικής τραπεζικής και εμπορικής τραπεζικής και να ενισχύσει το μοντέλο “universal banking”.

Η συγκεκριμένη λύση αναμένεται να αποτελέσει παράδειγμα προς μίμηση για τις υπόλοιπες επιχειρήσεις του κλάδου. Άλλωστε, η Morgan Stanley ήταν μια από τις πρώτες εταιρείες στη Wall Street που μετέβαλαν την κουλτούρα παροχής αμοιβών για βραχυπρόθεσμες πρωτοβουλίες.

Πηγή: www.workforcemanagement.com