Νέο γύρο χρηματοδότησης ύψους 400.000 ευρώ ανακοίνωσε, η CollegeLink, από τις επιτυχημένες scale-up, στον χώρο του Recruitment & Talent Acquisition που έχει αναπτυχθεί στην χώρα μας. Σύμφωνα με την εταιρεία, «τα κεφάλαια θα αξιοποιηθούν για την περαιτέρω ανάπτυξη του καινοτόμου προϊόντος της, το οποίο προβλέπεται να αυξήσει σημαντικά την ευκολία και την αξιοπιστία της επιλογής στελεχών από επιχειρήσεις σε όλη την Ευρώπη». Του επενδυτικού γύρου ηγήθηκε το Uni.Fund I, θεσμικό fund του Equifund και έμπειροι επενδυτικοί angels από την Ελλάδα και το εξωτερικό. Οι επενδυτικοί angels που συμμετείχαν είναι οι Θοδωρής Κίτσος, Αχιλλέας Κοτρόζος, Γιώργος Αυγουστίδης, Γιώργος Τσίχλης, Νεκτάριος Νταλιάνης καθώς και τα μέλη του Theti Club, Αλεξάνδρα Λόη και Σταύρος Κοκκίνης.

Συνεισφορά στην κάλυψη 6.000+ θέσεων εργασίας
Από την πλευρά του Uni.Fund ο Στέλιος Ηλιάκης δήλωσε: «Η άμεση πρόσβαση σε αξιόπιστα δεδομένα για τεχνικές και ποιοτικές δεξιότητες είναι καθοριστικής σημασίας στην επιλογή εξειδικευμένου προσωπικού και η CollegeLink πρωτοστατεί με την πλατφόρμα της στο πεδίο αυτό». «Η εύρεση του σωστού ταλέντου έχει αναγνωριστεί από τους περισσότερους ηγέτες παγκοσμίως ως ο κύριος κίνδυνος για την ανάπτυξη της επιχείρησης τους στο άμεσο και έμμεσο μέλλον, με το 75% των εταιρειών να αναφέρει δυσκολία στην εύρεση των κατάλληλων υποψηφίων για τις διαθέσιμες θέσεις εργασίας», αναφέρει μεταξύ άλλων η σχετική ανακοίνωση.

Μέχρι σήμερα, η CollegeLink, έχει συνεισφέρει στην κάλυψη 6.000+ θέσεων απασχόλησης (σε εταιρείες όπως Deloitte, Eurobank, Mytilineos, PwC κλπ) ενώ έχει βοηθήσει ενεργά 200,000+ υποψηφίους στην αναζήτηση εργασίας τους. Όπως αναφέρει η εταιρεία, «το επόμενο βήμα είναι η δημιουργία του μεγαλύτερου Talent Platform στην Ευρώπη στους κλάδους της τεχνολογίας, της κατασκευής και της παραγωγής. Η πλατφόρμα θα επιτρέψει σε κάθε hiring team ή hiring manager να ανακαλύψει και να προσελκύσει άμεσα τους πιο ταιριαστούς υποψηφίους για κάθε τους ανάγκη». Η πρώτη beta έκδοση του Talent Platform διατίθεται ήδη στην αγορά για περιορισμένους χρήστες/εταιρείες, από τον Φεβρουάριο του 2024, με σκοπό το τελικό λανσάρισμα να πραγματοποιηθεί τον Σεπτέμβριο του 2024.