Τα τελευταία χρόνια φαίνεται να γίνεται συχνά λόγος και να αναδεικνύεται ένα διαφορετικό είδος ηγεσίας, το οποίο βασίζεται στην ενσυναίσθηση και την κατανόηση. Μπαίνουμε άραγε σιγά-σιγά σε μια εποχή όπου η κατανόηση και η συμπόνια θα συμπορεύεται με το όραμα και τη στρατηγική;

Έχει περάσει η εποχή που η ηγεσία ήταν συνυφασμένη με εντολές και έλεγχο. Οι σημερινοί ηγέτες ανακαλύπτουν πώς είναι να ηγείσαι μέσα από τη δύναμη της κατανόησης και της συμπόνοιας (compassionate leadership), ποιότητες που οδηγούν σε ομάδες με μεγαλύτερο engagement, πιο υγιείς εργασιακές κουλτούρες και βιώσιμη ανάπτυξη.

ΤΙ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΗΓΟΥΜΑΙ ΜΕ ΣΥΜΠΟΝΟΙΑ;
Στον πυρήνα του, σημαίνει ότι κατανοώ, ενσυναισθάνομαι και συνδέομαι με τα μέλη της ομάδας μου, σε ανθρώπινο επίπεδο. Αναγνωρίζω πως, πίσω από κάθε ρόλο και καθήκοντα, υπάρχει ένας άνθρωπος που έχει τις δικές του χαρές, δυσκολίες και φιλοδοξίες. Πως μπορώ να δω σε μεγαλύτερο βάθος και να δημιουργήσω ένα περιβάλλον, όπου κάθε μέλος της ομάδας μου θα νιώθει ότι αναγνωρίζεται, ακούγεται και υποστηρίζεται. Η ενσυναίσθηση έχει κεντρικό ρόλο όταν ηγούμαστε με συμπόνοια, γιατί μας δίνει την ικανότητα να «μπούμε» στα παπούτσια του άλλου, να ακούσουμε ενεργά και να ανταποκριθούμε με κατανόηση. Ο compassionate ηγέτης δεν είναι προσηλωμένος μόνο στο τελικό στόχο. Επενδύει παράλληλα στο well-being και την ανάπτυξη της ομάδας του.

ΓΙΑΤΙ ΕΧΕΙ ΣΗΜΑΣΙΑ;
Αρχικά, συντελεί στο να καλλιεργηθεί η εμπιστοσύνη και η αφοσίωση. Όταν οι εργαζόμενοι νιώθουν ότι οι leaders τους νοιάζονται ειλικρινά για αυτούς, δημιουργείται ένα συναίσθημα εμπιστοσύνης και δέσμευσης. Επιπρόσθετα, τροφοδοτεί το κίνητρο και τη δέσμευση των εργαζόμενών μας. Οι compassionate leaders γιορτάζουν τις επιτυχίες των ομάδων τους, αναγνωρίζουν τις προσπάθειες των μελών και προσφέρουν την υποστήριξή τους όταν υπάρχουν εμπόδια. Αυτή η ενθάρρυνση διατηρεί το motivation και καλλιεργεί ένα θετικό εργασιακό περιβάλλον, όπου τα μέλη των ομάδων νιώθουν ενδυναμωμένοι και διατεθειμένοι να δείξουν τον καλύτερο εαυτό τους. Είναι σημαντικό να διευκρινίσουμε ότι compassionate leadership δεν σημαίνει πως προσφέρω ως manager στήριξη μόνο σε δύσκολες στιγμές. Είναι στόχος μας να δημιουργήσουμε μία κουλτούρα όπου ευδοκιμούν η καλοσύνη, ο σεβασμός και η συμπερίληψη. Οι compassionate ηγέτες αγκαλιάζουν τη διαφορετικότητα και δίνουν χώρο να ακουστούν και να αναπτυχθούν διαφορετικές οπτικές και εμπειρίες.

ΠΩΣ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΗΓΟΥΜΑΣΤΕ ΜΕ ΣΥΜΠΟΝΟΙΑ;
Όλα ξεκινούν από εμάς τους ίδιους. Για να ηγηθούμε με ενσυναίσθηση χρειάζεται ο καθένας να κατανοήσει τα δικά του συναισθήματα, τα δυνατά και τα αδύναμα σημεία. Χρειάζεται καθημερινά να ακούμε ενεργά, να επιδεικνύουμε ταπεινότητα και ευαλωτότητα. Επιπρόσθετα, είναι σημαντικό να εντάξουμε την ποιότητα της συμπόνοιας σε διαδικασίες και πολιτικές των οργανισμών μας. Εστιάζοντας στο well-being των εργαζόμενών μας, προσφέροντας mentorship προγράμματα και σχεδιάζοντας κανάλια ανοιχτής επικοινωνίας, είναι κάποιες πρωτοβουλίες που μπορούν να φέρουν τη συμπόνοια στα εργασιακά περιβάλλοντα.

ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΙΚΑ
Η compassionate ηγεσία δεν είναι απλά μία νέα μόδα. Είναι μία δυναμική στροφή σε έναν πιο ανθρωποκεντρικό, βιώσιμο και επιτυχημένο τρόπο να ηγούμαστε και να πετυχαίνουμε, σε ένα μεταβαλλόμενο εργασιακό περιβάλλον.