Η Convert Group αναδείχθηκε ανάμεσα στις 30 εταιρείες με τα καλύτερα εργασιακά περιβάλλοντα στην Ελλάδα για το 2023 από το Great Place to Work® International Institute, κατακτώντας την 7η θέση στην Κατηγορία Επιχειρήσεων με 50 έως 250 άτομα προσωπικό.

Η εταιρεία αναδείχθηκε το 2021 ως το 4ο καλύτερο εργασιακό περιβάλλον στην Ευρώπη στην κατηγορία των μικρομεσαίων εταιρειών από τον ίδιο οργανισμό και ανάμεσα στις 1.000 ταχύτερα αναπτυσσόμενες εταιρείες στην Ευρώπη, από τον Economist και την Statista. Στη σχετική της ανακοίνωση, η Convert Group καταγράφει μερικές από τις πρακτικές και πολιτικές της, που οδήγησαν στην διάκριση αυτή:

 1. 20% περισσότερη κανονική άδεια απ’ ότι ορίζει ο νόμος, συν επιπρόσθετες άδειες (γενέθλια, rest days, φοιτητικές άδειες μετ’ αποδοχών, εθελοντισμός, κ.ά.).
 2. Ευέλικτο ωράριο εργασίας και δυνατότητα εργασίας από το σπίτι (Δυνατότητα εργασίας για δύο μήνες το χρόνο από οποιοδήποτε μέρος του κ
 3. Early Fridays την περίοδο του καλοκαιριού με την εταιρεία να κλείνει στις 2μμ.
 4. Δωρεάν μεσημεριανό γεύμα και φρούτα, σνακς και καφές στο γραφείο, σε καθημερινή βάση.
 5. Πολιτική ελάχιστου μικτού μισθού 1.000 Ευρώ (28% υψηλότερος από το εθνικό όριο).
 6. Οικονομική ενίσχυση γάμου, γέννησης, αποφοίτησης ή απώλειας μέλους οικογένειας.
 7. Ιδιωτική ασφάλιση για όλους τους εργαζομένους και 50% επιδότηση ασφάλισης εξαρτώμενων μελών με κάλυψη σε Ελλάδα και εξωτερικό.
 8. Παροχές για τη διασφάλιση της ψυχικής και σωματικής υγείας των εργαζομένων, όπως η Γραμμή Υποστήριξης Εργαζομένων 24/7, οι συνεδρίες Συμβουλευτικής Υποστήριξης, η εκπόνηση Μελετών Ψυχοκοινωνικού Κινδύνου και η Συμβουλευτική Καθοδήγηση Διευθυντικών Στελεχών, Mαθήματα Pilates, κ.α.
 9. Εργασιακό Περιβάλλον με δυνατότητα υποδοχής παιδιών και κατοικιδίων στο γραφείο.
 10. Training Budget σε όλους τους εργαζομένους, με 4.900 ώρες εκπαίδευσης από τον Νοέμβρη του 2021 και κατά μέσο όρο 76 ώρες εκπαίδευσης ανά εργαζόμενο. Το 27% αφορά εκπαιδεύσεις στις οποίες συμμετείχε όλη η ομάδα, ενώ το 73% είναι trainings που αφορούν εξατομικευμένες ανάγκες. H επιλογή των θεμάτων των ομαδικών εκπαιδεύσεων, γίνεται κάθε χρονιά από τους ίδιους τους εργαζόμενους, μέσα από μια θεματολογία που προτείνει το HR και η διοικητική ομάδα.
 11. Εβδομαδιαίες, μηνιαίες και τριμηνιαίες συναντήσεις με τη συμμετοχή του συνόλου του προσωπικού για την εξασφάλιση πλήρους διαφάνειας σχετικά με τη στρατηγική, τις προκλήσεις, τα οικονομικά της εταιρείας και διαδικασία υποβολής ανώνυμων ή επώνυμων  ερωτήσεων προς τον CEO, στις οποίες καλείται να απαντήσει.
 12. Διαφανείς διαδικασίες αξιολόγησης απόδοσης εργαζομένων, αλλά και 360 αξιολόγηση του προσωπικού σε όλα τα ιεραρχικά επίπεδα, καθώς και αξιολόγηση των εσωτερικών διαδικασιών και πρωτοβουλιών.
 13. Φιλανθρωπικές ενέργειες όπου οι εργαζόμενοι προσφέρουν μέρος του εργάσιμου χρόνου τους σε σκοπούς και οργανισμούς που οι ίδιοι επιλέγουν, με στόχο την προσφορά στο κοινωνικό σύνολο.

Η Κατερίνα Τσεβά, Διευθύντρια Ανθρωπίνου Δυναμικού της Convert Group δήλωσε σχετικά με τη διάκριση: “Οι απόψεις των ανθρώπων μας για το περιβάλλον εργασίας και τον τρόπο που συνεργαζόμαστε, αποτελούν για εμάς την αφετηρία για εφαρμογή νέων τρόπων συνεργασίας, για την προσφορά παροχών προσαρμοσμένες στις κοινωνικές, οικονομικές και προσωπικές συνθήκες που βιώνει καθένας μας ξεχωριστά. Αξιοποιώντας τις δεξιότητες κάθε Converter, χτίζουμε όλοι μαζί ένα ευέλικτο, σύγχρονο και δίκαιο περιβάλλον εργασίας, ίσων ευκαιριών, φέροντας καινοτομία στις εργασιακές σχέσεις”.