Νέα δεδομένα στην αγορά εργασίας φέρνει η ΚΥΑ με νέα μέτρα κατά της Covid-19, τα οποία ισχύουν από την Δευτέρα 20 Σεπτεμβρίου, μέτρα που σύμφωνα με πληροφορίες του Workforce θα εξακολουθήσουν να ισχύουν και τις προσεχείς εβδομάδες.

Η κυριότερη αλλαγή είναι ότι πλέον καταργείται το ελάχιστο ποσοστό εργαζομένων που πρέπει να τηλεργάζεται. Οι εργαζόμενοι σε τηλεργασία καθορίζονται με απόφαση του κάθε εργοδότη, ώστε να τηρούνται αυστηρά τα υπόλοιπα απαιτούμενα μέτρα στον εργασιακό χώρο (λειτουργία με το αναγκαίο προσωπικό, αποστάσεις τουλάχιστον 1,5 μέτρο, τηλεργασία ατόμων ευπαθών ομάδων ή η εργασία τους να είναι σε χώρο εκτός επαφής με κοινό, κ.λπ.).

Κατά τα άλλα, παραμένει για τους εργαζόμενους που δεν έχουν εμβολιασθεί η υποχρέωση εβδομαδιαίου ελέγχου (rapid ή PCR με δική τους δαπάνη), εκτός από εκείνους που εργάζονται στον τουρισμό, τις μεταφορές, τις τηλεοπτικές / κινηματογραφικές / θεατρικές / μουσικές / χορευτικές παραγωγές, όπως και τους εκπαιδευτικούς και πανεπιστημιακούς, που υποχρεώνονται σε έλεγχο δύο φορές την εβδομάδα.