Σύμφωνα με έρευνα που διεξάγει κατά τακτά χρονικά διαστήματα το The Conference Board Inc. με θέμα τις σημαντικότερες προκλήσεις που αντιμετωπίζουν οι CEOs, ο συνδυασμός «ταχύτητα, ευελιξία και προσαρμοστικότητα στην αλλαγή» ήταν οι 3 κορυφαίες επιλογές.

Έρευνες του MIT καταδεικνύουν ότι οι «ευκίνητες» εταιρείες επιτυγχάνουν ταχύτερη ανάπτυξη εσόδων και κερδών. Ενώ σε πρόσφατη, παγκόσμια έρευνα του Economist Intelligence Unit με δείγμα 350 εταιρείες, τα αποτελέσματα ήταν εντυπωσιακά: μεταξύ άλλων, καταδεικνύεται ότι ενώ η συντριπτική πλειοψηφία των κορυφαίων στελεχών θεωρεί την «εταιρική ευκινησία» καθοριστικό διαφοροποιό παράγοντα επιτυχίας, πολλοί από αυτούς (κοντά στο 1/3) παραδέχονται ότι οι εταιρείες τους δεν είναι αρκετά «ευκίνητες» για να ανταποκριθούν στις απαιτήσεις και τις προκλήσεις των καιρών.

Πόσο όμως «ευκίνητοι» είναι οι ηγέτες και οι επιχειρήσεις τους; Σε έναν αβέβαιο κόσμο που αλλάζει συνεχώς και γρήγορα, πόσο έτοιμοι είναι να ηγηθούν αποτελεσματικά των οργανισμών τους, πόσο έτοιμοι είναι να υιοθετήσουν μια ολόκληρη διαδικασία αλλαγής σκέψης, νοοτροπίας και πρακτικών για να αυξήσουν την αποτελεσματικότητά τους εν μέσω πραγματικών δεδομένων και συνθηκών (συνήθως αρνητικών); Ποια είναι τα στοιχεία που χαρακτηρίζουν τους «ευκίνητους» ηγέτες; Και πόση «ευκινησία» δείχνουν οι ηγέτες αλλά και οι εταιρείες στην Ελλάδα;

Οι απαντήσεις θα δοθούν στο Forum «Creating a Culture of Agile Leaders» του CEO Clubs Greece, μέσα από μια σειρά παρουσιάσεων και συζητήσεων, με κεντρικό ομιλητή τον Bill Joiner. Ο συν-συγγραφέας του βιβλίου «Leadership Agility: Five levels of mastery for anticipating and initiating change» αλλά και συν-δημιουργός του εργαλείου Leadership Agility 360, θα καταδείξει με ποιους τρόπους εκδηλώνεται η «ηγετική ευκινησία», ποιες είναι οι διαβαθμίσεις με τις οποίες εξελίσσεται και ποιοι είναι οι τρόποι με τους οποίους δημιουργείται συνειδητά το περιβάλλον (η «κουλτούρα») για την ανάπτυξή της σε εταιρικό επίπεδο.

Παράλληλα, για πρώτη φορά στην Ελλάδα, θα παρουσιαστούν τα αποτελέσματα ειδικής έρευνας πάνω στο θέμα: μέσα από απαντήσεις ενός ευρέος φάσματος από CEOs καταδεικνύεται η στάση τους πάνω στην «ηγετική ευκινησία», πώς ενσωματώνεται αυτή η στάση στην κουλτούρα των εταιρειών τους και, τελικά, πόσο «ευκίνητες» είναι οι εταιρείες τους να ανταποκριθούν στις προκλήσεις του σήμερα και του αύριο.

Το Forum «Creating a Culture for Agile Leaders» θα διεξαχθεί στις 25 Απριλίου 2012 στο ξενοδοχείο Hilton.

Η εκδήλωση αποτελεί την πρώτη από τις δύο θεματικές που θα πραγματοποιηθούν από το Club μέσα στο 2012 και οι οποίες θα καλύψουν άκρως επίκαιρα θέματα για την ηγεσία και τους επικεφαλής οργανισμών σήμερα.

Για περισσότερες πληροφορίες  επισκεφθείτε τον επίσημο δικτυακό τόπο του CEO Clubs Greece: www.ceoclubsgreece.org.