«Η Εθνική Εβδομάδα Εξυπηρέτησης Πελατών, μια πρωτοβουλία του Ελληνικού Ινστιτούτου Εξυπηρέτησης Πελατών, είναι η καλύτερη ευκαιρία για τις εταιρείες να αναδείξουν τη δέσμευσή τους στην υψηλή ποιότητα Εξυπηρέτησης και την πελατοκεντρική τους κουλτούρα», αναφέρει, μεταξύ άλλων, η Αγγελίνα Μιχαηλίδου, Γενική Διευθύντρια & Partner της Response Σύμβουλοι επιχειρήσεων Α.Ε. και μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Ελληνικού Ινστιτούτου Εξυπηρέτησης Πελατών (ΕΙΕΠ) σε συνέντευξή της στο HR Newsletter.

Τι είναι η Εθνική Εβδομάδα Εξυπηρέτησης Πελατών και γιατί να συμμετέχει μία εταιρεία σε αυτήν;
H Εβδομάδα Εξυπηρέτησης Πελατών (CSWEEK) είναι ένας διεθνής θεσμός που γιορτάζεται σε περισσότερες από 60 χώρες σε όλο τον κόσμο, με στόχο την ανάδειξη του ζωτικού ρόλου της Εξυπηρέτησης Πελατών, αλλά και την επιβράβευση των ανθρώπων που εργάζονται στην εξυπηρέτηση και υποστήριξη του πελάτη. Το ΕΙΕΠ διοργανώνει το CSWEEK για 2η χρονιά στην Ελλάδα, το διάστημα 1-6 Οκτωβρίου, με τη συμμετοχή 86 εταιρειών – μελών του, που σχεδιάζουν και υλοποιούν ειδικές δράσεις όχι μόνο για τον εξωτερικό αλλά και για τον εσωτερικό πελάτη.

Κάθε εταιρεία που συμμετέχει στον θεσμό της Εθνικής Εβδομάδας Εξυπηρέτησης Πελατών επωφελείται, καθώς έχει τη δυνατότητα να είναι μέρος ενός διεθνούς θεσμού, ενισχύοντας την εικόνα της τόσο στους πελάτες όσο και στους εργαζόμενους. Με τη συμμετοχή στην Εθνική Εβδομάδα Εξυπηρέτησης Πελατών, κάθε εταιρεία ενθαρρύνει τους εργαζόμενους στην Εξυπηρέτηση Πελατών αναγνωρίζοντας το έργο τους και ενισχύει τη γνώση στο εσωτερικό του οργανισμού, σχετικά με τη σημασία της Εξυπηρέτησης. Παράλληλα, δημιουργεί ένα νέο δίαυλο επικοινωνίας με τους πελάτες, αναδεικνύοντας τη στόχευση στην πιστότητα.

Tι είδους δραστηριότητες πραγματοποιούν οι συμμετέχουσες εταιρείες κατά τη διάρκεια της Εθνικής Εβδομάδας Εξυπηρέτησης Πελατών;
Oι συμμετέχουσες εταιρείες μπορούν να διοργανώσουν είτε δραστηριότητες για τους πελάτες τους, είτε εσωτερικές δράσεις για εργαζομένους και συνεργάτες. Το ΕΙΕΠ καθοδηγεί τις συμμετέχουσες εταιρείες ώστε οι δράσεις να έχουν διαδραστικό, δημιουργικό και εκπαιδευτικό χαρακτήρα, επιβραβεύοντας τα εμπλεκόμενα μέρη, ενώ τους παρέχει τα απαραίτητα κανάλια για την επικοινωνία αυτών. Εκπαιδευτικά σεμινάρια, εθελοντισμός, διαγωνισμοί με quiz και puzzles, ειδικές προσφορές, role play παιχνίδια, family days, είναι μόνο μερικές από τις ενέργειες που υλοποιούν οι συμμετέχουσες εταιρείες. Το αναλυτικό πρόγραμμα των δράσεων ανά συμμετέχουσα εταιρεία είναι διαθέσιμο στο android mobile app «ΕΙΕΠ», με δωρεάν πρόσβαση σε όλους τους ενδιαφερόμενους.

Η υψηλή ποιότητα στην Εξυπηρέτηση είναι ο απώτερος στόχος για την Εθνική Εβδομάδα Εξυπηρέτησης Πελατών. Το ΕΙΕΠ πώς συμβάλλει στην ουσιαστική επίτευξή του;
Το όραμά μας είναι η ανάδειξη της ποιότητας στην εξυπηρέτηση του Πελάτη και η ανάπτυξη κουλτούρας Εξυπηρέτησης Πελατών στην Ελλάδα. Στόχος μας είναι η εκπαίδευση σε σχέση με το θέμα της Εξυπηρέτησης, η αναβάθμιση της Εξυπηρέτησης στην Ελλάδα και η επιβράβευση των άρτιων πρακτικών που εφαρμόζονται. Για την επίτευξη του στόχου σχεδιάσει και υλοποιούμε ένα ευρύ φάσμα ετήσιων δραστηριοτήτων, όπου εντάσσεται και η Εθνική Εβδομάδα Εξυπηρέτησης Πελατών. Ενδεικτικές ενέργειές μας που δίνουν τη δυνατότητα στα μέλη να μοιραστούν γνώσεις και να δικτυωθούν είναι συνέδρια, ημερίδες, workshops, CEO & Customer Service Champion Breakfasts και κορυφαία κάθε χρόνο τα Εθνικά Βραβεία Εξυπηρέτησης Πελατών.

INFO
Η A. Μιχαηλίδου συνδυάζει την εμπειρία του υψηλόβαθμου στελέχους τεχνολογίας με τον τομέα των επαγγελματικών εκπαιδεύσεων και διαθέτει 10ετή εμπειρία σε θέσεις Γενικού Διευθυντή, μετά από μια επιτυχημένη καριέρα σε εμπορικές θέσεις.