Σύμφωνα με νέα έρευνα της Culture Shift, οι 2 στους 5 εργαζόμενους στο Ηνωμένο Βασίλειο έχουν βιώσει κάποια προβληματική συμπεριφορά στην εργασία τους, ενώ το 42% επιβεβαίωσε ότι η τοξική εργασιακή κουλτούρα είχε άμεσο αντίκτυπο στην ψυχική τους υγεία. Αναλυτικότερα, βάσει της εν λόγω έρευνας, το 29% των ερωτηθέντων πήρε άδεια εξαιτίας ενός περιστατικού bullying, παρενόχλησης, διάκρισης κ.ά που συνέβη στον εργασιακό του χώρο, με ένα 41% να επισημαίνει ότι η κακή εργασιακή κουλτούρα επηρέασε την παραγωγικότητά του και το 42% να έχει φύγει από την εργασία του εξαιτίας της αρνητικής κουλτούρας που επικρατούσε.

Επιπρόσθετα, το 67% των ατόμων δήλωσε ότι έπασχε από αγωνία ως αποτέλεσμα του bullying στον εργασιακό χώρο και το 71% απευθύνθηκε σε κάποιον ειδικό λόγο ενός γεγονότος που βίωσε στην εργασία του, ενώ σχεδόν οι 3 στους 4 συμμετέχοντες υποστήριξαν πως είπαν ότι είναι ασθενείς, προκειμένου να μην έρθουν σε επαφή με κάποιον που έχουν αρνητική σχέση στον χώρο εργασίας τους.

Επίσης, το 34% των εργαζομένων δήλωσε ότι είναι λιγότερο engage εξαιτίας της κακής εταιρικής κουλτούρας, με ένα 31% να δηλώνει ότι δεν θα εξέφραζε τις ανησυχίες του στην ετήσια εσωτερική έρευνα ικανοποίησης των εργαζομένων και ένα 44% να τονίζει ότι έχει γίνει μάρτυρας προβληματικών συμπεριφορών. Τέλος, το 62% ανέφερε ότι θα ήταν πιο πιθανό να καταγγείλει κάποιο περιστατικό αν υπήρχε κάποια ανώνυμη πλατφόρμα, ενώ ένα 36% υπογράμμισε ότι ένα περιστατικό στην εργασία του το οδήγησε στο να μην εμπιστεύεται τον εργοδότη του.