Οι εργοδότες στην Ελλάδα καταγράφουν μέτριες προοπτικές προσλήψεων για το τελευταίο τρίμηνο του 2017 σύμφωνα με την Έρευνα για τις Προθέσεις Προσλήψεων της ManpowerGroup.

Σε συνέχεια της εποχικής προσαρμογής των δεδομένων, οι Συνολικές Προοπτικές Απασχόλησης ανέρχονται σε +15% και πρόκειται για τις ισχυρότερες που έχουν αναφερθεί τα τελευταία εννέα χρόνια, ενώ οι προθέσεις προσλήψεων ενισχύονται κατά 4 ποσοστιαίες μονάδες σε σύγκριση με το προηγούμενο τρίμηνο και κατά 9 ποσοστιαίες μονάδες σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο του περασμένου έτους.

Πιο αναλυτικά, οι εργοδότες και στους εννέα τομείς οικονομικής δραστηριότητας προβλέπουν αύξηση του αριθμού των ατόμων που απασχολούν κατά την περίοδο Οκτωβρίου-Δεκεμβρίου, με τον τομέα Χρηματοοικονομικών, Ασφαλειών, Ακίνητης Περιουσίας και Παροχής Υπηρεσιών προς Επιχειρήσεις να καταγράφει Συνολικές Προοπτικές Απασχόλησης της τάξης του +21%.

Σε σύγκριση με το προηγούμενο τρίμηνο, οι Προοπτικές βελτιώνονται σε πέντε από τους εννέα τομείς οικονομικής δραστηριότητας. Συγκεκριμένα, οι εργοδότες του τομέα των Κατασκευών καταγράφουν αξιόλογη αύξηση της τάξης των 12 ποσοστιαίων μονάδων, ενώ οι Προοπτικές είναι κατά 11 ποσοστιαίες μονάδες ισχυρότερες τόσο για τον τομέα Ηλεκτρισμού, Φυσικού Αερίου & Ύδρευσης όσο και τον τομέα Μεταφορών & Επικοινωνιών.

Παράλληλα, οι προθέσεις προσλήψεων βελτιώνονται και για τους εννέα τομείς οικονομικής δραστηριότητας σε σύγκριση με την αντίστοιχη περσινή περίοδο. Σε διεθνές επίπεδο, οι προβλέψεις για το τελευταίο Τρίμηνο του έτους είναι κυρίως θετικές με τους εργοδότες σε 42 από τις 43 χώρες και επικράτειες να προσδοκούν σε μικρότερη ή μεγαλύτερη αύξηση του αριθμού των ατόμων που απασχολούν.

Οι πιο αισιόδοξες Συνολικές Προοπτικές Απασχόλησης καταγράφονται στην Ιαπωνία, την Ταϊβάν, την Κόστα Ρίκα, την Ινδία και την Ουγγαρία. Αντίθετα, τα πιο αποδυναμωμένα σχέδια προσλήψεων Δ’ τριμήνου καταγράφονται στην Ελβετία, τη Βραζιλία και τη Δημοκρατία της Τσεχίας. Τέλος συμφωνα με την έρευνα, στις 25 χώρες της περιφέρειας ΕΜΕΑ (Ευρώπη, Μέση Ανατολή και Αφρική), οι εργοδότες αναμένουν κάποια αύξηση των θέσεων εργασίας σε 24 χώρες, ενώ μόνο οι εργοδότες στην Ελβετία αναμένουν αμετάβλητο κλίμα προσλήψεων.