Ιδιαίτερα ενδιαφέροντα στοιχεία για το ανθρώπινο δυναμικό της αλυσίδας super market Μασούτης έδωσε ο Διευθυντής HR της εταιρείας Θωμάς Χρήστου μιλώντας στο powergame.gr.

Σύμφωνα με αυτά, από τους 10.800 ανθρώπους που απασχολούνται στην εταιρεία οι εργαζόμενοι της πρώτης γραμμής (διευθυντές/ντριες, πωλητές/τριες, ταμίες & αποθηκάριοι καταστημάτων) είναι περίπου 9.500 άτομα. Τα στοιχεία δείχνουν δε, ότι το 2022 το ανθρώπινο δυναμικό της εταιρείας αυξήθηκε κατά 4,41%, ενώ συνολικά την τελευταία πενταετία αυξήθηκε κατά 42%.

Όσο για τον μέσο χρόνο παραμονής ενός εργαζομένου στην εταιρεία, τα επίσημα στοιχεία δείχνουν ότι κατά μέσο όρο το 2022 αυτός ο χρόνος ήταν 7,4 χρόνια. Όπως ανέφερε ο Θ. Χρήστου, η εταιρεία αξιοποιεί την τεχνολογία, με στόχο τη βελτίωση της αποτελεσματικότητάς της, αλλά και τη διευκόλυνση της εργασίας.

«Διαχρονικά, επενδύουμε σε τεχνολογία και υποδομές και εισάγουμε καινοτομίες σε όλους τους τομείς δράσης μας. Πόσω μάλλον στο δικό μας πεδίο, που αφορά στην εξυπηρέτηση και επικοινωνία των εργαζομένων της εταιρείας μεταξύ τους. Έχουμε ήδη επενδύσει σε τρεις πλατφόρμες επικοινωνίας και εξυπηρέτησης του προσωπικού μας και διαρκώς αναζητούμε τρόπους που θα κάνουν την εργασία μας και την καθημερινότητά μας πιο εύκολη» ανέφερε μεταξύ άλλων.