«Υπάρχει ένας γενικότερος αποπροσανατολισμός και καλλιεργείται μία εικόνα ότι δε υπάρχουν Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας. Αντιθέτως, οι Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας υπάρχουν και είναι για εμάς πάρα πολύ σημαντικές».

Αυτό επισήμανε μεταξύ άλλων σε συνέντευξή της στο Action 24 η Υπουργός Εργασίας & Κοινωνικών Ασφαλίσεων, Δόμνα Μιχαηλίδου, επισημαίνοντας παράλληλα ότι η κυβέρνηση τις «κινητροδοτεί» «διότι σηματοδοτούν καλύτερους μισθούς και καλύτερες συνθήκες εργασίας για τους εργαζόμενους». Όπως είπε, αυτή τη στιγμή περνούν από το Ανώτατο Συμβούλιο Εργασίας δύο νέες συλλογικές συμβάσεις, μία στον κλάδο των ασφαλιστικών εταιρειών και μία τοπική στα Χανιά της Κρήτης.

Όσον αφορά στο κομμάτι της Γενικής Συλλογικής Σύμβασης, η Υπουργός είπε ότι «ακολουθούμε την πρακτική των κρατών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης που ορίζει ότι οι λειτουργεί τριμερώς, δηλαδή από τους εργαζόμενους, τους εργοδότες και το Κράτος το οποίο πολύ συχνά επεμβαίνει προς όφελος των εργαζομένων όπως έγινε πρόσφατα με την αύξηση του νέου κατώτατου μισθού».