Για όλους εμάς στην Data Communication, η διάκρισή μας για 5η φορά στα Best Workplaces, αποτελεί ένα νέο σημαντικό ορόσημο. Το γεγονός μάλιστα ότι όλοι οι εργαζόμενοι, σε ποσοστό 100%, συμμετείχαν στην έρευνα δηλώνοντας την υπερηφάνεια και την εμπιστοσύνη τους στην εταιρεία, υπογραμμίζει ακόμα περισσότερο την ικανοποίησή τους και μας δίνει διπλή χαρά.

Οι άνθρωποί μας είναι η ψυχή της εταιρείας μας, η κινητήριος δύναμή της. Είναι αυτοί που αφιερώνουν καθημερινά την ενέργεια, το ταλέντο και την όρεξή τους σε έναν και μοναδικό σκοπό: να είμαστε, εδώ και 29 χρόνια, ανάμεσα στους ηγέτες της αγοράς επιχειρηματικού λογισμικού, με προϊόντα και υπηρεσίες που ξεχωρίζουν. Η υλοποίηση του οράματος και των στόχων της Data Communication, η συνεχής πορεία ανάπτυξης είναι αποτέλεσμα της ομαδικής εργασίας των 115 εξαιρετικών ανθρώπων μας. Έχοντας ως σύνθημα «Ερχόμαστε στη δουλειά με χαμόγελο», καλλιεργούμε ένα ασφαλές και δίκαιο εργασιακό περιβάλλον που εμπνέει εμπιστοσύνη, δίνει κίνητρα για προσωπική και επαγγελματική πρόοδο και ενθαρρύνει την ανοιχτή επικοινωνία.

Στη βάση αυτού βρίσκονται οι αξίες, που χαρακτηρίζουν τις σχέσεις και τις συμπεριφορές μας, ως ατόμων και ως εταιρείας. Φιλικότητα, Αξιοπιστία, Ποιότητα, Καινοτομία, Συνέπεια είναι οι 5 βασικοί πυλώνες που διατηρούμε αναλλοίωτους εδώ και τρεις δεκαετίες, και οι οποίοι μας εμπνέουν και μας καθοδηγούν. Παράλληλα, λειτουργούν ως κατευθυντήριες γραμμές για τη διοίκηση, για την οποία η διασφάλιση των ανθρώπων της αποτελεί πυξίδα και οδηγό. Η προεξόφληση της μισθοδοσίας 3 φορές μέσα στο 2015, λόγω των αβέβαιων οικονομικών συνθηκών, καθώς και η μη μείωση μισθών, παρά τα capital controls και τη μεγάλη κρίση της αγοράς, δημιουργούν αίσθημα σιγουριάς και εμπιστοσύνης, που ενδυναμώνεται από την αναπτυξιακή μας πορεία και την αύξηση του ανθρώπινου δυναμικού κατά 18,3%.

Όλα τα παραπάνω ενισχύονται από παροχές που διευκολύνουν την καθημερινότητα των εργαζόμενων, με σημαντικότερο όλων το πρόγραμμα φροντίδας υγείας που εκτός από δωρεάν επισκέψεις σε γιατρούς και εξετάσεις σε μεγάλα ιατρικά κέντρα, προσφέρει ακόμα τη δυνατότητα εξετάσεων εντός της εταιρείας βασικών δεικτών υγείας, όπως τριγλυκεριδίων, χοληστερίνης, πίεσης και σακχάρου, και δωρεάν εμβολιασμού κατά της γρίπης. Δώρο γάμου, δώρο γέννησης τέκνου, επιπλέον ημέρες άδειας, επιβεβαιώνουν στο σύνολό τους την μέριμνα για το ευ ζην όλων.

Επιπρόσθετα, επενδύουμε στην ανάπτυξη των ανθρώπων μας με προγράμματα εκπαίδευσης, που τους βοηθούν να εξελίξουν τις γνώσεις και τα soft skills τους, και ενθαρρύνουμε την επικοινωνία, με «ανοιχτές πόρτες», τακτικές συναντήσεις και κατάθεση προτάσεων από όλους. Δίνουμε έμφαση σε ενέργειες επιβράβευσης και εμψύχωσης, καθώς για εμάς το «Μπράβο» είναι καθημερινή υπόθεση και το δημοσιοποιούμε με κάθε ευκαιρία. Ανακοινώνουμε τα επιτεύγματα των στελεχών μας όχι μόνο στο εταιρικό μας newsletter, αλλά και στο «Κόλλα Το», τον πίνακα όπου όλοι οι συνάδελφοι «κολλάμε» και έτσι μοιραζόμαστε μεταξύ μας ευχαριστήρια και συγχαρητήρια μηνύματα.

Η ομαδικότητα και η καλή συνεργασία, βασικά συστατικά της επιτυχίας μας, ενδυναμώνονται μέσα από ενέργειες team building που μας ψυχαγωγούν και, ταυτόχρονα, μας διασκεδάζουν και μας χαλαρώνουν. Δραπετεύουμε από τα δωμάτια απόδρασης Athens Clue, διοργανώνουμε τουρνουά τάβλι, αθλούμαστε σε αγώνες εργασιακού αθλητισμού και γιορτάζουμε μαζί κάθε μας μικρή και μεγάλη επιτυχία. Η συναδελφικότητα τονώνεται και μέσα από δράσεις που εστιάζουν στον εθελοντισμό και την κοινωνική προσφορά, καθώς υλοποιούνται με την ενεργό συμμετοχή όλων μας. Διοργανώνουμε Εθελοντική Αιμοδοσία, δράση-θεσμό πλέον για εμάς, γινόμαστε ανάδοχοι γονείς παιδιών μέσω της Action Aid, πραγματοποιούμε εταιρικά bazaar συγκεντρώνοντας χρήματα, είδη πρώτης ανάγκης και φάρμακα για να ενισχύσουμε οργανισμούς, όπως το Χαμόγελο του Παιδιού, το Αναρρωτήριο Πεντέλης, η Praksis κ.ά.

Η νέα μας διάκριση στα Best Workplaces είναι μια επιβεβαίωση ότι όλα τα παραπάνω πετυχαίνουν τον στόχο τους, χτίζοντας ένα εργασιακό περιβάλλον στο οποίο οι άνθρωποί μας έρχονται κάθε μέρα με χαμόγελο. Τους ευχαριστούμε όλους για την αφοσίωση και τον ενθουσιασμό τους και δεσμευόμαστε ότι συνεχίζουμε όλοι μαζί δυναμικά για ακόμα περισσότερες διακρίσεις και επιτυχίες!