Θεματική ενότητα με αντικείμενο την ενδυνάμωση των γυναικών έλαβε χώρα, στο πλαίσιο του 9oυ Οικονομικού Φόρουμ των Δελφών. «Πάντα λένε να βρούμε μια αξιόλογη γυναίκα. Δεν λένε το ίδιο για τους άντρες. Η αξιοσύνη είναι κάτι το υποκειμενικό» σημείωσε αρχικά η Μαρία Συρεγγέλα, Βουλευτής και Γραμματέας Πολιτικής Επιτροπής, Νέας Δημοκρατίας και συνέχισε: «Οι γυναίκες, επίσης, πάντα κρινόμαστε για την εμφάνισή μας και για την οικογένειά μας.

Δεν μας ρωτάνε ποτέ ποιες είμαστε εμείς οι ίδιες». Όπως εξήγησε, για αυτά τα στερεότυπα, παίζει ρόλο τι κάνουμε στα σχολεία, πώς εμείς ως γονείς μεγαλώνουμε τα παιδιά μας και βεβαίως τα πρότυπα και οι προσλαμβάνουσες. «Οι γυναίκες δεν λαμβάνουν ίση αμοιβή για την ίδια εργασία, αλλά επικρατεί σιωπή. Λέμε επίσης για ποσόστωση.

Τι κάνουμε γι’ αυτό; Θα πρέπει οι γυναίκες να προωθούν τις γυναίκες» τόνισε από την πλευρά της η Mandeep Rai, Founder, The Values Compass, UK. Τον λόγο πήρε η Bogolo Kenewendo, Global Economist, fmr Minister Investment, Trade & Industry, Βotswana, υπογραμμίζοντας πως τα στερεότυπα αντί να μειώνονται με τα χρόνια αυξάνονται. Επιπρόσθετα, η Ροσάννα Μόρτογλου, CEO Libra Philanthropies, επισήμανε ότι «η ενδυνάμωση των γυναικών δεν αφορά μόνο στην ατομική επιτυχία, αλλά και στη μεταμόρφωση της ίδιας της κοινωνίας μας, ώστε να καλλιεργηθεί ένα περιβάλλον το οποίο επικροτεί την επαγγελματική καταξίωση και ενισχύει την αυτοπεποίθηση των γυναικών», ενώ η Μαριάννα Ναθαναήλ, Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων, Αντιπρόσωπος στην Ελλάδα, Institutional Affairs Officer Greece & Cyprus χαρακτήρισε μονόδρομο την ενδυνάμωση των γυναικών για την βιώσιμη ανάπτυξη.

Μελέτες δείχνουν ότι ο αντίκτυπος της ενδυνάμωσης των γυναικών θα εισφέρει στην αύξηση κατά 10% του παγκόσμιου ΑΕΠ έως το 2050, δημιουργώντας παράλληλα επιπλέον 10 εκατ. θέσεις εργασίας κατέληξε η ίδια.