Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο Καινοτομίας, και ο Οργανισμός SMEs (EISMEA) σε συνεργασία με την Deloitte προχωρούν στη διοργάνωση του Women ESTEAM Fest και στην Ελλάδα, μια πρωτοβουλία που αφορά στην ενδυνάμωση των γυναικών.

Στόχος του Women ΕSΤΕΑΜ FEST είναι να δημιουργήσει κοινότητες και δίκτυα για την ανάπτυξη των ψηφιακών και επιχειρηματικών δεξιοτήτων των γυναικών, αλλά και να ενισχύσει την αυτοπεποίθησή τους ώστε να ακολουθήσουν μια σταδιοδρομία στoυς τομείς του STEM (το ESTEAM σημαίνει Επιχειρηματικότητα, Επιστήμη, Τεχνολογία, Μηχανική, Τέχνες και Μαθηματικά).

Στη χώρα μας, τo Women ΕSΤΕΑΜ FEST θα πραγματοποιηθεί στη Θεσσαλονίκη στις 12 Δεκεμβρίου στο Macedonia Palace και στην Πάτρα στο ξενοδοχείο My Way Ηotel & Events στις 14 Δεκεμβρίου. Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση της Deloitte, 11 ESTEAM Fests θα διοργανωθούν για 3 χρόνια σε 19 κράτη μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Όπως αναφέρεται στην ίδια ανακοίνωση, έρευνα αποκάλυψε ότι μόνο το 24,5% των γυναικών στην ΕΕ μεταξύ 2014 και 2018 ένιωσαν ότι είχαν τις γνώσεις και τις δεξιότητες για να ξεκινήσουν μια επιχείρηση, σε σύγκριση με περίπου το 50% των ανδρών.

Μελέτες δείχνουν επίσης ότι, αν και τα κορίτσια ενδιαφέρονται για επιστημονική σταδιοδρομία όσο και τα αγόρια σε νεαρή ηλικία, τείνουν να απομακρύνονται από την επιστήμη, την τεχνολογία, τη μηχανική και τα μαθηματικά (STEM) καθώς μεγαλώνουν.