Έρευνα της Deloitte αποκαλύπτει ότι πολλά κορυφαία διοικητικά στελέχη και διευθυντές ανθρώπινων πόρων, έχουν αρχίσει να εστιάζουν την προσοχή τους στη διατήρηση των ταλαντούχων στελεχών, τα οποία μπορούν να ενισχύσουν σημαντικά το ανθρώπινο κεφάλαιο της εταιρείας τους μετά το πέρας της οικονομικής ύφεσης.

Από την έρευνα, που εξετάζει τον τρόπο που οι επιχειρήσεις διαφοροποιούν τις προτεραιότητες και τις στρατηγικές τους σε θέματα διαχείρισης ταλέντου για να ανταποκριθούν αποτελεσματικά στις οικονομικές προκλήσεις καθώς και για να ξεπεράσουν τα εμπόδια προς την οικονομική ανάκαμψη, προέκυψε ότι το 65% ανησυχεί σε μεγάλο ή πολύ μεγάλο βαθμό ότι θα χάσει μία ιδιαίτερα κρίσιμη μάζα ταλαντούχων στελεχών όταν τελειώσει η κρίση. Μάλιστα, οι νεότεροι σε ηλικία εργαζόμενοι, συγκεντρώνουν τις περισσότερες πιθανότητες να αποχωρήσουν.

Επιπλέον, για το 56% των στελεχών, η μείωση και η διαχείριση του κόστους εξακολουθεί να αποτελεί την κύρια στρατηγική προτεραιότητα, ενώ το 47% σκοπεύει να προσλάβει περισσότερους ταλαντούχους εργαζόμενους για να ανταπεξέλθουν στις δυσκολίες της τρέχουσας οικονομικής περιόδου.