Ο μη κερδοσκοπικός φορέας Δεσμός λανσάρει τον 4ο κύκλο του προγράμματος “Δεσμός για τους Νέους”, μέσω του οποίου χρηματοδοτούνται θέσεις εργασίας σε κοινωφελείς οργανισμούς για άνεργους νέους και νέες έως 30 ετών για 12 μήνες.

Σύμφωνα με τον φορέα, «ο στόχος του προγράμματος είναι διπλός: οι νέοι και οι νέες που συμμετέχουν αποκτούν σημαντική επαγγελματική εμπειρία, συνήθως την πρώτη τους, ενώ αντίστοιχα οι κοινωφελείς οργανισμοί έχουν την δυνατότητα να απασχολήσουν νέα, ικανά στελέχη». Όπως αναφέρει ο Δεσμός, από το 2015, έχει υποστηρίξει 40 θέσεις εργασίας με πολλαπλάσιο κοινωνικό αντίκτυπο, καλύπτοντας μεγάλο εύρος επαγγελμάτων, ειδικοτήτων, και αντικειμένων πανελλαδικά.

Η διαδικασία υποβολής αιτήσεων ξεκίνησε και η καταληκτική ημερομηνία υποβολής αιτήσεων ορίζεται ως η Τρίτη 20 Δεκεμβρίου. Ο τέταρτος κύκλος του προγράμματος υλοποιείται χάρη στην υποστήριξη των εταιρειών Ιχθυοτροφεία Κεφαλονιάς, Κοινωφελές Ίδρυμα Ιωάννη Σ. Λάτση, Τσιμέντα Τιτάν, The Hellenic Initiative Australia, The Andreas Mentzelopoulos Foundation, Raycap.