Η Linkage Inc, κορυφαία εταιρεία στο χώρο του Leadership & Organizational Development και μία εκ των ταχύτερα αναπτυσσόμενων εταιρειών στην Αμερική, παρουσιάζει για πρώτη φορά στη χώρα μας - μέσω της Linkage Greece - το LinkageNetwork.

Το LinkageNetwork είναι ένα Δίκτυο Μελών παγκόσμιας εμβέλειας που έχει σχεδιαστεί για να συνεισφέρει στην προσωπική και επαγγελματική ανάπτυξη των ηγετικών στελεχών, μέσα από ένα πρόγραμμα ποικίλων δραστηριοτήτων. Στόχος του LinkageNetwork είναι να συγκεντρώσει πάνω από 100.000 μέλη από 100 μητροπολιτικές πόλεις του κόσμου!

Σε ποιους απευθύνεται
Σε περιόδους κρίσης και αναταραχής, χρειάζονται ηγετικές μορφές, ικανές να μας καθοδηγήσουν σωστά προς την ανάκαμψη.

Το LinkageNetwork απευθύνεται σε στελέχη που απαρτίζουν Management Teams των εταιρειών τους, μέλη του Board of Directors, σε Senior Managers και σε High Potential Managers. Επίσης, σε στελέχη μιας επιχείρησης τα οποία πρόκειται σύντομα να αναλάβουν διευρυμένα καθήκοντα, στελέχη τα οποία επιδεικνύουν ιδιαίτερο ενθουσιασμό και αφοσίωση, στελέχη με ανεπτυγμένες επαγγελματικές δεξιότητες, ισχυρές διαπροσωπικές ικανότητες και διακρίνονται από ομαδικό πνεύμα.

Κυρίως, όμως, απευθύνεται σε όλα εκείνα τα στελέχη που πιστεύουν ότι η συμμετοχή τους στο συγκεκριμένο πρόγραμμα ανάπτυξης ηγετικών δεξιοτήτων, θα τους ωφελήσει πραγματικά τόσο σε επαγγελματικό, όσο και σε προσωπικό επίπεδο.

Η ταυτότητα του LinkageNetwork
Το LinkageNetwork αποτελεί τη νέα πρωτοβουλία της Linkage Inc και προσωπικό όραμα του Ιδρυτή της και Thought Leader της σύγχρονης εποχής, Phil Harkins και του στενού του συνεργάτη, expert σε θέματα Leadership, Warren Bennis.

Το περιεχόμενο και οι δραστηριότητες του LinkageNetwork διαμορφώνονται από ένα Advisory Board, το οποίο αποτελείται από Thought Leaders (Marshall Goldsmith, Warren Bennis, Phil Harkins κ.ά.) και από Corporate Leaders (Jack Welch, Howard Schultz, κ.ά.). Πρόκειται για ένα δίκτυο παγκόσμιας εμβέλειας που έχει σχεδιαστεί για να συνεισφέρει στην προσωπική και επαγγελματική ανάπτυξη των στελεχών – μελών του.

Πώς λειτουργεί;
Το LinkageNetwork θα λειτουργεί ως πηγή ανάπτυξης και γνώσης σε ετήσια βάση μέσω πολλών και διαφορετικών δραστηριοτήτων για τα μέλη του, που μεταξύ άλλων περιλαμβάνουν:

 • Assessment
 • In person meetings
 • Thought Leaders broadcasts
 • Peer coaching
 • Learning teams
 • On line community and resources, μέσω του οποίου θα δίδεται πρόσβαση (αποκλειστικά και μόνο στα μέλη) σε άρθρα, έρευνες, case studies, blogs και βιβλιογραφία, αλλά και η δυνατότητα άμεσης επικοινωνίας μεταξύ των μελών σε όλες τις χώρες του κόσμου.

Οι πρώτες χώρες που εγκαινιάζουν την προσπάθεια είναι η Ελλάδα, η Αμερική, η Σιγκαπούρη και η Ινδία. Σύντομα, πολλές ακόμα χώρες της Ευρώπης, της Ασίας αλλά και η Αυστραλία θα δραστηριοποιηθούν, εμπλουτίζοντας έτσι το περιεχόμενο και την αξία του LinkageNetwork, ταυτόχρονα όμως αυξάνοντας κατά πολύ και τον αριθμό των μελών. Η φιλοσοφία και η δομή του LinkageNetwork στηρίζεται στο «High Impact Leadership Model», ένα Μοντέλο Ηγεσίας που ανέπτυξαν από κοινού η Linkage Inc και ο Warren Bennis. Τα μέλη του LinkageNetwork εγγράφονται και ανανεώνουν τη συνδρομή τους με τη συμπλήρωση δώδεκα μηνών από την αρχική τους εγγραφή.

Το πρόγραμμα και οι δραστηριότητες διαφέρουν από χρονιά σε χρονιά, συνεπώς στόχος είναι τα μέλη να επανέρχονται κάθε χρόνο για περισσότερες γνώσεις και οφέλη.


Δομικά στοιχεία
1. In person meetings
Κατά τη διάρκεια του έτους, πραγματοποιούνται οκτώ συναντήσεις (in person meetings) διάρκειας 3μιση ωρών η καθεμία, κατά τις οποίες τα μέλη θα έχουν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν διακεκριμένους Έλληνες και ξένους ομιλητές είτε ζωντανά, είτε μέσω διαδικτυακής σύνδεσης. Για τις τέσσερις από τις οκτώ συναντήσεις, τα μέλη του LinkageNetwork θα παρακολουθήσουν σε ζωντανή σύνδεση, μέσω διαδικτύου (Live Broadcasts), ομιλίες επιφανών Thought Leaders, σχετικές με τις σύγχρονες τάσεις και προκλήσεις σε θέματα Leadership, Management, Innovation, Strategic Thinking, Talent Management και σε θέματα Ανάπτυξης και Διαχείρισης Ομάδων.

Στο πλαίσιο της ομιλίας αυτής, θα δίνεται η δυνατότητα στα μέλη να υποβάλουν ζωντανά τις ερωτήσεις τους και να λαμβάνουν απαντήσεις άμεσα από τον ίδιο τον ομιλητή. Μεταξύ άλλων, τα μέλη του LinkageNetwork θα παρακολουθήσουν τους: Marshall Goldsmith, Malcolm Gladwell και Lynda Gratton. Πέραν όμως των ζωντανών συνδέσεων με τους Thought Leaders, θα φιλοξενηθούν και Έλληνες ομιλητές, όλοι τους διακεκριμένα στελέχη και επιτυχημένοι επιχειρηματίες, οι οποίοι, είτε μέσω μιας ομιλίας είτε μέσω συζητήσεων υπό τη μορφή panel, θα ανταλλάξουν ιδέες και θα μοιραστούν γνώσεις και εμπειρίες με τα μέλη του LinkageNetwork.

Με αφορμή τα λεγόμενα των ομιλητών, τα μέλη θα λαμβάνουν σε κάθε συνάντηση Participant Manuals, στα οποία θα συνοψίζονται η θεωρία και τα μοντέλα που αναφέρθηκαν, activities, ασκήσεις αλλά και πλάνο εφαρμογής τους στην καθημερινότητα της εργασίας. Στη δεύτερη συνάντηση των μελών του LinkageNetwork, που θα πραγματοποιηθεί στις 4 Μαΐου, φιλοξενούμε στην Αθήνα τον Harley Ostis, κορυφαίο ομιλητή και Vice President της Linkage US, για μία συζήτηση σε θέματα «Strategic Thinking».

2. Facilitated Learning Teams
Τα μέλη του LinkageNetwork σχηματίζουν ομάδες (learning teams), οι οποίες αναλαμβάνουν να φέρουν εις πέρας μικρές αποστολές, να κάνουν σύντομες εργασίες και να χτίζουν επάνω στη γνώση που θα αντλούν από τις υπόλοιπες δραστηριότητες του προγράμματος. Την κάθε ομάδα απαρτίζουν 20-25 μέλη με κοινές ανάγκες, επιθυμίες, παρόμοια ενδιαφέροντα και εμπειρίες. Οι δραστηριότητες των ομάδων συντονίζονται από έναν Team Facilitator.

Οι Team Facilitators προέρχονται από την ομάδα των Partners και Senior Consultants της Linkage Greece, αλλά και από επιτυχημένα στελέχη της αγοράς. Μέσα από τη συνεργασία σε επίπεδο ομάδων, τα μέλη γνωρίζονται καλύτερα μεταξύ τους, και προκύπτουν συνέργιες και συνεργασίες για την αντιμετώπιση των προκλήσεων που παρουσιάζονται στον καθένα ξεχωριστά στο πλαίσιο του ρόλου του ως στέλεχος ενός οργανισμού.

3. Assessment & Personality Profiling
Με την εγγραφή του, το κάθε μέλος συμπληρώνει on-line ένα Εργαλείο Αξιολόγησης και ένα Εργαλείο Προσωπικότητας. Το Εργαλείο Αξιολόγησης, το «LAI: Leadership Assessment Instrument», μπορεί να αξιοποιηθεί είτε υπό τη μορφή σφαιρικής αξιολόγησης 3600, είτε υπό τη μορφή αυτο-αξιολόγησης (Self Assessment). Μέσω του LAI, το κάθε μέλος θα μπορέσει αντικειμενικά να εντοπίσει τα δυνατά του χαρακτηριστικά, αλλά και τα σημεία εκείνα που χρήζουν περαιτέρω ανάπτυξης και βελτίωσης.

Επίσης, μέσω του Εργαλείου Προσωπικότητας, «Facet 5», θα μπορέσει να αναγνωρίσει και να αξιοποιήσει εκείνα τα χαρακτηριστικά της προσωπικότητάς του και εκείνες τις ιδιότητες που θα τον / την βοηθήσουν σε κάθε στάδιο και προσπάθεια αυτο-ανάπτυξης.

4. Development Planning & Goal Setting
Μέσω της συμμετοχής του στις δραστηριότητες του LinkageNetwork αλλά και μέσω της σωστής χρήσης και ερμηνείας του LAI και του Facet 5, το κάθε μέλος θα μπορέσει να θέσει συγκεκριμένους και μετρήσιμους στόχους ανάπτυξης ηγετικών δεξιοτήτων και να καταστρώσει το προσωπικό του Leadership Development Plan. Θα μπορέσει έτσι να ισχυροποιήσει ακόμα περισσότερο τα δυνατά του σημεία αλλά, ταυτόχρονα, θα βρει τους κατάλληλους και αποτελεσματικότερους τρόπους να ενδυναμώσει τα σημεία εκείνα στα οποία υπάρχει περιθώριο για επιπλέον ανάπτυξη και βελτίωση.

5. On line community & resources
Τα μέλη του LinkageNetwork καθ’όλη τη διάρκεια των δώδεκα μηνών, θα έχουν πρόσβαση σε μια διαδικτυακή κοινότητα, η οποία θα τους παρέχει πληθώρα πλεονεκτημάτων και δραστηριοτήτων:

 • Δημιουργία ατομικού λογαριασμού προφίλ, με στοιχεία που τους αφορούν (ονοματεπώνυμο, ενδιαφέροντα, σύντομο βιογραφικό, στοιχεία επικοινωνίας)
 • Δυνατότητα επικοινωνίας με όλα τα μέλη του LinkageNetwork ανά τον κόσμο, με τους Team Facilitators αλλά και με τους Thought Leaders
 • On-line δραστηριότητες και virtual συναντήσεις με τα μέλη των Learning Teams
 • Πρόσβαση σε υλικό ταξινομημένο ανά θεματική ενότητα και ενδιαφέροντα (άρθρα, εργαλεία, blogs, βιβλιογραφία, videos κ.ά.)
 • Πρόσβαση στα Thought Leaders Broadcasts (καθώς τα Live Broadcasts βιντεοσκοπούνται, τα μέλη μπορούν να τα δουν ξανά ή να δουν όσα δεν μπόρεσαν να παρακολουθήσουν ζωντανά) για ένα ορισμένο και περιορισμένο χρονικό διάστημα
 • Προτάσεις για ανάπτυξη, σύμφωνα με τα ενδιαφέροντα και τις ανάγκες τους, όπως προκύπτουν από τα αποτελέσματα του LAI.

6. Peer Coaching
Τα μέλη του LinkageNetwork, όντας διαρκώς σε επικοινωνία (είτε σε διαπροσωπικό επίπεδο είτε μέσω του on-line community), θα μπορούν να συνεργάζονται σε επίπεδο «peer coaching» με στελέχη από όλο τον κόσμο. Να ανταλλάσσουν, δηλαδή, εμπειρίες και απόψεις, να παρέχουν συμβουλές και να συνεργάζονται προκειμένου να υλοποιήσουν το πλάνο ανάπτυξής τους και να βελτιώσουν κάποιες ιδιότητές τους.

Για περισσότερες πληροφορίες: Linkage Greece, Τηλ: 210 8021179, Email: [email protected], www.linkageinc.com.


Τα οφέλη για την εταιρεία
Εγγράφοντας τα στελέχη της στο LinkageNetwork η εταιρεία:

 • Διαπιστώνει βελτίωση των αποτελεσμάτων της
 • Διαχειρίζεται σωστά και αναπτύσσει αποτελεσματικά τα ταλέντα της
 • Δημιουργεί ένα νέο ή ενισχύει το υπάρχον σύστημα Succession Planning
 • Αναπτύσσει μια κουλτούρα ηγεσίας
 • Αναπτύσσει τα στελέχη της
 • Επιτυγχάνει υψηλό rate of retention
 • Αποκτά μία ταυτότητα ηγεσίας
 • Οδηγείται στη συνοχή και τη συνέπεια στη μάθηση.

Τα οφέλη για τα μέλη

 • Άμεση και μετρήσιμη ανάπτυξη ηγετικών δεξιοτήτων
 • Πρόσβαση σε πηγές γνώσης
 • Ατομικό πλάνο ανάπτυξης ηγεσίας
 • Προσωπικό δίκτυο επαφών και γνωριμιών σε παγκόσμιο επίπεδο
 • Ανατροφοδότηση και coaching από τα μέλη και από επαγγελματίες coaches σε περιβάλλον εμπιστοσύνης και εχεμύθειας
 • Κατανόηση των οφελών μιας μακρόχρονης εμπειρίας ανάπτυξης και μάθησης παγκόσμιας εμβέλειας, χωρίς τα υψηλά κόστη μετάβασης και διαμονής στο εξωτερικό.

Η «πρεμιέρα» του LinkageNetwork
Στις 14 Απριλίου πραγματοποιήθηκε η πρώτη συνάντηση των μελών του LinkageNetwork, σε ξενοδοχείο της Αθήνας. Πάνω από 100 υψηλόβαθμα στελέχη συναντήθηκαν, για πρώτη φορά, ως μέλη του LinkageNetwork.

Παρακολούθησαν ζωντανά, μέσω σύνδεσης, τον guru του coaching, Marshall Goldsmith να τους μιλά, με αφορμή την κυκλοφορία του νέου του βιβλίου «Mojo: How to get it, how to keep it, how to get it back if you lose it».

Ο Dr. Goldsmith, απηύθυνε χαιρετισμό προς τα μέλη του LinkageNetwork στην Ελλάδα και στην ομιλία του με τίτλο «The Positive Actions Leaders Must Take To Start Winning Again» έκανε λόγο «για το θετικό πνεύμα που πηγάζει από την ψυχή μας, αντανακλάται στους ανθρώπους γύρω μας και είναι απαραίτητο όχι μόνο για την επιτυχία αλλά και για την επιβίωσή μας στους καιρούς που διανύουμε».

Τα μέλη σχημάτισαν τις ομάδες τους, γνώρισαν τους Team Facilitators και συζήτησαν για τις προκλήσεις που αντιμετωπίζουν, αλλά και για τις προσδοκίες τους από τη συμμετοχή τους στο LinkageNetwork.

Η επόμενη συνάντηση των μελών του LinkageNetwork είναι προγραμματισμένη για τις 4 Μαΐου με guest speaker στην Αθήνα τον Harley Ostis, για μία συζήτηση σε θέματα «Strategic Thinking».

 Το Πρόγραμμα του LinkageNetwork (2010-2011)

 Ημερομηνία  Δραστηριότητα  Θέμα
 14/04/2010  Live Facilitated Broadcast  Marshall Goldsmith: «The Positive Actions Leaders Must Take To Start Winning Again»
 04/05/2010  Ζωντανή Ομιλία  Harley Ostis: «Strategic Thinking»
 17/06/2010  Live Facilitated Broadcast  Malcolm Gladwell: «Why People are Successful»
 16/09/2010  «CEOs Point of View»  Επιλεγμένα ηγετικά στελέχη της ελληνικής αγοράς συζητούν: «Σκιαγραφώντας το Προφίλ του Επιτυχημένου Ηγέτη»
 17/11/2010  Live Facilitated Broadcast  Lynda Gratton: «Creating Performance Driven Innovation within your organization»
 20/01/2011  Out of the box!  Καλεσμένος έκπληξη και δραστηριότητες που διαφέρουν!
 10/02/2011  Live Facilitated Broadcast  Αναμένεται
 10/03/2011  «Entrepreneurs’ Point of View»  Γνωστοί και πετυχημένοι Έλληνες επιχειρηματίες συζητούν: «Η πορεία της Ελληνικής Επιχειρηματικότητας και η δράση σε αγορές του εξωτερικού»