Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της National Student Survey για το 2011, η οποία διεξάγεται κάθε χρόνο ανάμεσα σε 120 δημόσια Πανεπιστήμια της Μεγάλης Βρετανίας, το Πανεπιστήμιο του Λέστερ κατατάσσεται μεταξύ των τριών πρώτων σε ότι αφορά την ικανοποίηση των φοιτητών.

Από το 2005 οπότε και ξεκίνησε να διεξάγεται η συγκεκριμένη έρευνα με την πρωτοβουλία της βρετανικής κυβέρνησης το Πανεπιστήμιο του Λέστερ διατηρεί μια άριστη θέση στην κατάταξη. Στην έρευνα που διεξήχθη φέτος συμμετείχαν 265.000 τεταρτοετείς φοιτητές από όλη τη Μεγάλη Βρετανία. Τα Πανεπιστήμια κρίθηκαν ως προς την ποιότητα διδασκαλίας, τον τρόπο αξιολόγησης, την αξία υποστήριξης των φοιτητών, τη διαχείριση και τους πόρους που παρέχουν και αξίζει να σημειωθεί ότι το Λέστερ συγκέντρωσε, στο σύνολο της εμπειρίας των φοιτητών, τη μεγαλύτερη βαθμολογία αμέσως μετά το Oxford και το Cambridge!

Σύμφωνα δε και με την ετήσια αξιολόγηση από το Times Higher Education των βρετανικών The Times, το Πανεπιστήμιο του Λέστερ βραβεύθηκε για την Εξαιρετική Συνεισφορά του  στην Καινοτομία και την Τεχνολογία. Τα βραβεία αποτελούν θα έλεγε κανείς τα Όσκαρ για την ανώτατη εκπαίδευση και αξίζει να σημειωθεί ότι στα πλαίσια της συγκεκριμένης διοργάνωσης το Λέστερ είχε βραβευθεί το 2009 ως το Πανεπιστήμιο του Έτους (University of the Year) για ολόκληρο το Ηνωμένο Βασίλειο, για τη συνολική εξαιρετική του πορεία.

H iCon Interantional Training συνεργάζεται με το Πανεπιστήμιο του Λέστερ πάνω από 15 χρόνια προσφέροντας υποστήριξη στους εξ αποστάσεως φοιτητές του Πανεπιστημίου με τη μέθοδο της ευέλικτης εμπλουτισμένης μάθησης. Φιλοσοφία και αποστολή της iCon είναι η προσφορά στην Ελλάδα Προγραμμάτων σπουδών εξ αποστάσεως με υψηλή διαχρονική αξία και αν μη τι άλλο οι συνεχείς διακρίσεις του Πανεπιστημίου του Λέστερ αποτελούν επιβεβαίωση και των προσπαθειών της iCon να ανταποκρίνεται στις συνεχώς αυξανόμενες προσδοκίες και απαιτήσεις του Πανεπιστημίου και των φοιτητών του.

Πληροφορίες: www.icon.gr.