Η Guardian κατατάσσει το University of Leicester και το Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης μεταξύ των δύο πρώτων από τα 123 κρατικά πανεπιστήμια της Μεγάλης Βρετανίας για το 2009, σε ότι αφορά σπουδές σε Management και Business Studies.

Επίσης, στη National Student Survey του 2009 (6/8/2009, BBC) που διεξήχθη στη Μ. Βρετανία, το πανεπιστήμιο του Leicester (μαζί με το Πανεπιστήμιο του Cambridge) κατέκτησε την πρώτη θέση αναφορικά με την ικανοποίηση των σπουδαστών η οποία έφτασε στο 91% ενώ το 92% αυτών δήλωσε ενθουσιασμό για το περιεχόμενο και τον τρόπο διδασκαλίας. Σημαντική είναι και η διάκριση που έλαβε το πανεπιστήμιο από την εφημερίδα “The Times” που το ανακήρυξε ως “University of the Year 2009”.

Επιπλέον, βάσει της γενικής κατάταξης “Good University Guide 2010” των “The Times”, μόνο πέντε από τα 40 καλύτερα πανεπιστήμια, εκπροσωπούνται στη χώρα μας. Από τα πέντε αυτά πανεπιστήμια «υψηλής διαλογής», τα τρία (University of Leicester, University Surrey και Heriot Watt University) εξυπηρετούνται στην Ελλάδα από την iCon International Training.