Το επίκαιρο θέμα «Ανεργία των νέων: Γιατί είναι τόσο υψηλή και πού πάμε μετά;» θα αναπτύξει σε διάλεξη του στην Αθήνα ο κάτοχος Νόμπελ Οικονομικών Χριστόφορος Πισσαρίδης, καθηγητής στο London School of Economics (LSE).

 Η διάλεξη που πραγματοποιείται με πρωτοβουλία του Κέντρου Προγραμματισμού και Οικονομικών Ερευνών (ΚΕΠΕ), στο πλαίσιο της σειράς Διακριμένων Διαλέξεων, θα γίνει στις 12 το μεσημέρι της Παρασκευής 12 Ιουλίου στα γραφεία του ΚΕΠΕ (Αμερικής 11), με είσοδο ελεύθερη. Ο καθηγητής Χριστόφορος Πισσαρίδης γεννήθηκε στην Κύπρο και έλαβε το πτυχίο του στα Οικονομικά το 1970.

Στη συνέχεια, φοίτησε στο London School of Economics απ’ όπου και έλαβε Διδακτορικό Δίπλωμα στα Οικονομικά το 1973. Είναι καθηγητής στο τμήμα Οικονομικών και Πολιτικών Επιστημών και Regius Professor Designate στο London School of Economics (LSE).

Έχει υπηρετήσει μεταξύ άλλων ως πρόεδρος του Οικονομικού Τμήματος του LSE και είναι εκλεγμένο μέλος του British Academy, του Econometric Society, του European Economic Association και του Society of Labor Economists, καθώς και πρώην μέλος του Συμβουλίου του Royal Economic Society.