Το Linkage Network, η κορυφαία σχολή ηγεσίας στην Ελλάδα, διοργάνωσε µε µεγάλη επιτυχία την Πέµπτη 10 Ιουλίου στο ΘΕΑΤΡΟΝ Κέντρο Πολιτισµού «Ελληνικός Κόσµος» την ξεχωριστή οµιλία του διεθνούς φήµης αστροναύτη της NASA, Dr Scott Parazynski µε θέµα «Διάστηµα: Η κορυφαία εµπειρία ηγεσίας».

Ο βετεράνος αστροναύτης της NASA και διακεκριµένος οµιλητής Dr Scott Parazynski, απευθύνθηκε σε ένα ενθουσιώδες κοινό σηµαντικών στελεχών του ελληνικού επιχειρείν, αλλά και εκπροσώπων των ΜΜΕ, που παρακολούθησε καθηλωµένο τη συναρπαστική του οµιλία. Μέσα από τα προσωπικά του βιώµατα, ο Scott Parazynski αφηγήθηκε µοναδικές ιστορίες από την εξερεύνηση του διαστήµατος, αλλά και από την κατάκτηση της κορυφής του κόσµου, το Everest. Μοιράστηκε µε το κοινό τις απαράµιλλες εµπειρίες του, προσαρµόζοντάς τες στις αρχές του management, ανέπτυξε θέµατα ηγεσίας και έδωσε πολύτιµες συµβουλές άντλησης δύναµης και διαχείρισης κρίσιµων στιγµών.

Νέο ηγετικό πρότυπο
Στη συνέχεια, τέσσερα σηµαντικά στελέχη έθεσαν στον Scott Parazynksi τα δικά τους προσωπικά ερωτήµατα για την εντυπωσιακή του πορεία στο διάστηµα. Οι Τέρρυ Σερεµέτης, General Manager Mars Hellas, Σωτήρης Συρµακέζης, General Manager Piraeus Bank, Βασίλης Ραµπάτ, CEO Xerox Hellas, Giuseppe Zorgno, CEO AIG Hellas. Μέσα από ένα ζωντανό, ανοιχτό διάλογο, αναφέρθηκαν στη σαφήνεια του σκοπού και του οράµατός τους, τη διαφοροποίηση και την καινοτοµία που τολµούν, τη διαχείριση ταλέντων στους οργανισµούς τους – στοιχεία που συνδέονται µε την προοπτική ανάπτυξης στη χώρα µας, δίνοντας µια διαφορετική οπτική για τη διαµόρφωση ενός νέου ηγετικού προτύπου.

Τα συµπεράσµατα του Dr Scott Parazynski
Η οµιλία του Dr Scott Parazynski και ο διάλογος που ακολούθησε, µετέδωσε στους παρευρισκόµενους ιδιαίτερα ενδιαφέροντα συµπεράσµατα, όπως:

  • Η τύχη και οι κατάλληλες συνθήκες βοηθάνε να επιτύχεις το στόχο σου.
  • Να έχεις συνοχή και συνέπεια στο όνειρο σου.
  • Να µετατρέπεις το φόβο σου σε περιέργεια.
  • Ο Ηγέτης πρέπει να αφήνει τον εγωισµό του «έξω από την πόρτα».
  • Να προκαλείς τους ανθρώπους σου να σκέφτονται πέρα από τα συνηθισµένα.
  • Να οργανώνεσαι για την επιτυχία και να είσαι προετοιµασµένος για την αποτυχία.

Την εκδήλωση προλόγισε ο Πρόεδρος του Ελληνο-Αµερικάνικου Εµπορικού Επιµελητηρίου (AMCHAM) Σίµος Αναστασόπουλος και συντόνισε η δηµοσιογράφος Σύλβια Κλιµάκη, ενώ οι οικοδεσπότες, Δηµήτρης Παπανικητόπουλος, Πρόεδρος της Linkage Greece και Αρτέµης Μυρόπουλος, Διευθύνων Σύµβουλος της Linkage Greece, δήλωσαν εξαιρετικά υπερήφανοι για την ανταπόκριση και τη συµµετοχή στην οµιλία του Dr Scott Parazynski.

Μηνιαία µαθήµατα ηγεσίας
Παράλληλα µε τη διοργάνωση θεµατικών οµιλιών µε εξέχουσες διεθνείς προσωπικότητες σε ετήσια βάση, το Linkage Network συνεχίζει δυναµικά τα µηνιαία µαθήµατα ηγεσίας προς τα στελέχη επιχειρήσεων, έχοντας διαµορφώσει ένα πλούσιο πρόγραµµα µέχρι το τέλος του 2014, ενώ η Agenda του 2015 θα ολοκληρωθεί σύντοµα. (Περισσότερα στο www.linkagegreece.com).

Η εκδήλωση διοργανώθηκε υπό την αιγίδα του Ελληνο-Αµερικάνικου Εµπορικού Επιµελητηρίου. Χορηγοί της ήταν ISS Facility Services, Audi-Kosmocar, Mars Hellas, Τράπεζα Πειραιώς, Xerox Hellas, AIG Hellas και Υποστηρικτές οι DHL Express, Ελληνικός Κόσµος, Stanton Chase, Βιβλιοσυνεργατική, TUI Hellas, SAP, Elpedison, Diageo, G4S και New Advert. Χορηγοί επικοινωνίας της εκδήλωσης ήταν η BOUSSIAS και τα sites της 24 Media.

Η ταυτότητα της Linkage
Πρόκειται για τη µεγαλύτερη εταιρεία στην Ελλάδα στην ανάπτυξη ηγεσίας, η οποία αναπτύσσει ηγέτες του µέλλοντος παρέχοντας ολοκληρωµένες υπηρεσίες στρατηγικής, ανάπτυξης µεθοδολογίας και εκπαίδευσης στελεχών. Μέσα από τη σχολή ηγεσίας Linkage Network, η Linkage Greece διοργανώνει θεµατικές οµιλίες επιφανών διεθνών προσωπικοτήτων που γνωρίζουν εντυπωσιακή ανταπόκριση από το κοινό στην Ελλάδα και αποτελούν πυρήνες εξειδικευµένης γνώσης. Τα δύο προηγούµενα έτη διοργανώθηκαν µε µεγάλη επιτυχία, το summer session 2012 µε οµιλητή τον Nando Parrado και θέµα «Miracle in Andes: Surviving the Andes Plane Crash» και το summer session 2013 όπου πραγµατοποιήθηκε η ενθουσιώδης οµιλία µε τον Zeljko Obradovic µε τίτλο «Selecting & Coaching: The Art of Creating Champions».