Η Intel Capital, ο παγκόσμιος επενδυτικός οργανισμός της Intel Corporation, ανακοίνωσε το Intel Capital Diversity Fund, ένα επενδυτικό κεφάλαιο της Intel για την πολυσυλλεκτικότητα, το οποίο θα επενδύσει σε τεχνολογικά startups καθοδηγούμενα από γυναίκες και ανεπαρκώς εκπροσωπούμενες μειονότητες.

Παράλληλα, αποκαλύφθηκαν οι πρώτες επενδύσεις του νέου fund, σε τέσσερις εταιρείες καθοδηγούμενες από εμπνευσμένους πρωτοπόρους. Όντας το μεγαλύτερο στο είδος του, το fund ανέρχεται περίπου σε $125 εκατομμύρια και οι επενδύσεις θα καλύψουν ένα ευρύ φάσμα καινοτόμων κλάδων.  «Πιστεύουμε ότι ένα πολυσυλλεκτικό εργασιακό περιβάλλον είναι θεμελιώδες για την επίτευξη επιχειρησιακών αποτελεσμάτων» ανέφερε ο CEO της Intel, Brian Krzanich. «Ο στόχος μας με το νέο fund, είναι να υποστηρίξουμε αποτελεσματικά ένα ανθρώπινο δυναμικό σε τεχνολογικές startup που αντιπροσωπεύει καλύτερα την κοινωνία και το οποίο θα ωφελήσει την Intel και την οικονομία ευρύτερα με την επιτυχία του».

«Με το νέο fund, η Intel Capital δεσμεύεται να επενδύσει στα καλύτερα ταλέντα από αναρίθμητες πηγές, με στόχο να καλλιεργήσει εξαιρετικές καινοτομίες, οι οποίες θα εξυπηρετούν τις ανάγκες ενός πολυδιάστατου κοινού». Μόλις το 15%των εταιρειών που χρηματοδοτούνται από επενδυτικά κεφάλαια στις ΗΠΑ έχουν διοικητικές ομάδες στις οποίες ανήκουν γυναίκες, σύμφωνα με μια πρόσφατη έρευνα του Babson College, και οι εταιρείες με γυναίκα CEO λαμβάνουν μόλις το 3% των συνολικών χρηματοδοτήσεων από επενδυτικά κεφάλαια. Επιπλέον, λιγότερο από το 1 τοις εκατό των ιδρυτών εταιρειών στη Silicon Valley είναι αφροαμερικανοί ή λατινικής καταγωγής.