Συνθέτοντας το πορτραίτο του Μαΐου, η κοινότητα HR πρωτοστατεί και δημιουργεί για όλους μας.
Μάιος! Ο μήνας της εργατικής πρωτομαγιάς και εκείνος που δίνει τη σκυτάλη στον πρώτο μήνα του καλοκαιριού. Ως έθιμο στην κουλτούρα μας είναι το πλέξιμο στεφανιών με λουλούδια και στάχυα, καθώς θεωρείται ο μήνας των λουλουδιών και της βλάστησης. Σε παγκόσμιο επίπεδο δε, ο Μάιος είναι ένας μήνας αφιερωμένος στη Διαφορετικότητα και την Ποικιλομορφία, όπως έχει οριστεί από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, με απώτερο στόχο να ευαισθητοποιήσει τους οργανισμούς, τις κυβερνήσεις και τις κοινωνίες για τη σπουδαιότητα της συμπερίληψης και της ενσωμάτωσης, τόσο στην κοινωνία όσο και στο εργασιακό γίγνεσθαι.

Η κοινότητα του «ελληνικού HR» έχει επιδείξει σημαντικό έργο σε θέματα DEI. Τα βήματα που γίνονται προς αυτή την κατεύθυνση παρουσιάζουν αυξητικό ρυθμό και κανείς δεν μπορεί να αμφισβητήσει ότι η δημιουργία χώρων εργασίας χωρίς αποκλεισμούς βρίσκεται υψηλά -πλέον- στην ατζέντα των οργανισμών. Αεικίνητα, με αποφασιστικότητα, δυναμισμό και το αίσθημα του «ανήκειν» στην πρώτη γραμμή, τα τμήματα HR έμπρακτα θέτουν τους ανθρώπους τους σε προτεραιότητα και μεριμνούν αντίστοιχα. Ο Μάιος είναι, ταυτόχρονα, ένας μήνας που σταθερά αναδεικνύει τα «καλύτερα εργασιακά περιβάλλοντα στην Ελλάδα» μέσα από τον διαγωνισμό Best Workplaces. Τα τμήματα HR φαίνεται ότι έχουν περάσει από την εσωστρέφεια στη δημιουργική εξωστρέφεια. Και δικαίως!

Πριν αρχίσετε να διαβάζετε για τις μετακινήσεις στελεχών, όσα έχουν συμβεί τον τελευταίο μήνα στον κλάδο μας, τα αφιερώματά μας για το Diversity, Equity, Inclusion & Belonging, για τα Best Workplaces 2023, ας θυμηθούμε, επίσης, ότι η 28η Απριλίου είναι η Παγκόσμια Ημέρα Υγείας & Ασφάλειας στον εργασιακό χώρο. Και για αυτό, έχουμε σχεδιάσει, τέλος, ένα αφιέρωμα με τις τελευταίες τάσεις και… Insights που αφορούν στην ΥΑΕ.

Με το καλό να υποδεχθούμε το καλοκαίρι, μέσα από ασφαλείς, υγιείς, συμπεριληπτικούς χώρους εργασίας που αξίζει να επιβραβεύονται και να διακρίνονται!

Συγχαρητήρια σε όλους για το πολύτιμο έργο σας!

Καλή ανάγνωση