Η λίστα Best Workplaces™ 2021 έρχεται για ακόμα μια χρονιά να αναδείξει τις 25 εταιρείες που θριάμβευσαν για το εργασιακό περιβάλλον τους. O Δημήτρης Γκανούδης, Γενικός Διευθυντής, Great Place to Work® Hellas μας μιλά για τις εταιρείες που διακρίθηκαν φέτος, ως επιστέγασμα της συμπεριφοράς τους εν μέσω πανδημίας. Ταυτόχρονα, μας αποκαλύπτει τι διαφορετικό θα συμβεί στη φετινή απονομή των βραβείων.

Η χρονιά που πέρασε ήταν πρόκληση για όλους. Κάθε οργανισμός κλήθηκε να ανταποκριθεί στα νέα δεδομένα που έφερε στο προσκήνιο η πανδημία Covid-19. Δίχως αμφιβολία, η υγεία και η ασφάλεια των εργαζομένων τέθηκε σε προτεραιότητα. Αυτό επιβεβαιώθηκε και από τη φετινή αξιολόγηση των εταιρειών στον διαγωνισμό Best Workplaces, στον οποίο εντάχθηκαν 4 ειδικές ερωτήσεις για τον COVID -19 στο ερωτηματολόγιο Trust Index©, με το οποίο αξιολογείται το εργασιακό περιβάλλον.

HR Professional: Η φετινή αξιολόγηση, 19η κατά σειρά, «σας βρίσκει» σχεδόν ένα χρόνο μετά το ξέσπασμα της υγειονομικής κρίσης. Υπήρξε κάτι διαφορετικό που προέκυψε ως παρατήρηση;
Δημήτρης Γκανούδης: Η φετινή λίστα Best Workplaces™ έχει τη δική της ξεχωριστή ταυτότητα. Είναι η λίστα που δημιουργήθηκε εν μέσω πανδημίας. Οι εταιρείες που διακρίνονται στη λίστα Best Workplaces™ 2021 αξιολογήθηκαν μέσα στο 2020 και μάλιστα προς το τέλος της χρονιάς, που σημαίνει ότι η καταγραφή των απόψεων των εργαζομένων εμπεριέχει την εμπειρία τους από τα αντανακλαστικά, την αντιμετώπιση και τη συμπεριφορά της εταιρείας τους απέναντι στην πανδημία COVID-19.
Η πανδημία και το πώς οι εταιρείες αντέδρασαν και συμπεριφέρθηκαν τόσο σε σχέση με τους ανθρώπους τους, όσο και με το κοινωνικό σύνολο ήταν ένας καθοριστικός παράγοντας στη φετινή αξιολόγηση των εταιρειών. Κάποια γραφεία μας σε άλλες χώρες (π.χ. USA), για την αξιολόγηση της έκθεσης Culture Audit©, (η οποία εμπεριέχει τις πρακτικές και πολιτικές των εταιρειών σχετικά με τους εργαζόμενους τους και είναι απαραίτητη για υποψηφιότητα στη λίστα Best Workplaces), στηρίχθηκαν αποκλειστικά στις πρακτικές που εφάρμοσαν οι εταιρείες σχετικά με την αντιμετώπιση της πανδημίας.

Σίγουρα για τις εταιρείες ήταν μεγάλη πρόκληση. Κατ’ αρχάς έπρεπε να εξασφαλίσουν την υγεία και ασφάλεια των εργαζομένων τους. Υγεία σωματική αλλά και ψυχολογική. Στη συνέχεια έπρεπε να εξασφαλίσουν τη λειτουργία τους, πολύ περισσότερο όταν κάποιες από αυτές ήταν άμεσα αναγκαίες στην επιβίωση της κοινωνίας μας (τροφική αλυσίδα, ταχυμεταφορές, φάρμακα κ.ά.).
Μετά την πρώτη και άμεση αντίδραση των εταιρειών με την προμήθεια πλήρους υγειονομικού εξοπλισμού (μάσκες, γάντια, αντισηπτικό υγρό) και τη δημιουργία ομάδων διαχείρισης της κρίσης, περάσαμε ακαριαία στην οργάνωση της εργασίας από απόσταση με αναζήτηση τρόπων συνέχισης της επικοινωνίας, της ενημέρωσης και του αισθήματος κοινότητας. Αυτό αντανακλάται και στις απαντήσεις των εργαζομένων τους σε 4 ειδικές για τον COVID -19 ερωτήσεις τις οποίες προσθέσαμε στο ερωτηματολόγιο Trust Index©, με το οποίο αξιολογούμε το εργασιακό περιβάλλον.
Νομίζω ότι η προσαρμογή των εταιρειών σε νέους τρόπους εργασίας ήταν εντυπωσιακή. Αυτό αφορά γενικότερα σε όλες τις εταιρείες και πολύ περισσότερο στις Best Workplaces™. Έχουμε συλλέξει εξαιρετικές πρακτικές με τον τρόπο με τον οποίο οι εταιρείες ενήργησαν και αντέδρασαν.

HR P.: Για ποιο λόγο οι εταιρείες αναζητούν τη διάκριση αυτή; Τι κάνει ξεχωριστό τον διαγωνισμό Best Workplaces;
Δ. Γκ.: Το χαρακτηριστικό της αξιολόγησης που διενεργεί το Great Place to Work® είναι ότι λαμβάνει καθοριστικά υπόψη τη γνώμη των εργαζομένων της επιχείρησης. Θεωρούμε ότι αυτός που μπορεί πραγματικά να κρίνει τη χρησιμότητα, την εφαρμογή, την αποτελεσματικότητα οποιασδήποτε εταιρικής πρακτικής είναι ο ίδιος ο εργαζόμενος. Πολλές εταιρείες επικαλούνται, και ίσως έχουν να δείξουν, πολλές και σημαντικές συμπεριφορές και πρακτικές σχετικά με τους ανθρώπους τους, αλλά αυτό που δίνει πραγματικά νόημα και αξία είναι το πώς αυτές γίνονται αντιληπτές από τους ίδιους τους εργαζόμενους. Πολύ συχνά δεν έχει να κάνει με το τι, αλλά με το πώς.
Συνεπώς, οι εταιρείες κατ’ αρχάς επιδιώκουν την καταγραφή της πραγματικής εμπειρίας των εργαζομένων τους και αναζητούν μέσα από την αξιολόγηση που διενεργούμε να κατανοήσουν το εργασιακό τους κλίμα. Στην συνέχεια έρχονται τα οφέλη της διάκρισης και της ένταξης στη λίστα Best Workplaces™.
Οι δυνατότητες διάκρισης έχουν πλέον εμπλουτισθεί μέσα από τη δυνατότητα απόκτησης της Πιστοποίησης του Great Place to Work®. Η Πιστοποίηση είναι το πρώτο βήμα για την ένταξη στη λίστα Best Workplaces™ και αποδίδεται σε όσες εταιρείες φαίνεται μέσα από την αξιολόγηση να καλύπτουν τα standards του Great Place to Work®. Από τις εταιρείες που έχουν πιστοποιηθεί θα προέλθει και η τελική λίστα Best Workplaces™ η οποία αποτελεί την ύψιστη διάκριση για μια εταιρεία αναφορικά με το εργασιακό της περιβάλλον. Θεωρούμε ότι επιβεβαιώνει και ενδυναμώνει το Employer Branding μιας επιχείρησης και την καθιστά εργοδότη αναφοράς.

HR P.: Πώς οι εταιρείες μπορούν να αξιοποιήσουν τη διάκρισή τους και να έχουν το μέγιστο όφελος σε μακροπρόθεσμο ορίζοντα;
Δ. Γκ.: Σίγουρα η ένταξη στη λίστα Best Workplaces™ αποτελεί ένα σημαντικό επικοινωνιακό όφελος για μια εταιρεία, το οποίο μπορεί να το αξιοποιήσει με πολλούς τρόπους και με πολλούς αποδέκτες. Τους εργαζόμενους της, τους πελάτες της, τους συνεργάτες της και γενικότερα όλη την αγορά.
Ένα πρώτο χαρακτηριστικό το οποίο μας γνωστοποιούν οι εταιρείες που διακρίνονται, αφορά στη λήψη περισσότερων και καλύτερων βιογραφικών. Πολλοί καλοί, επιλεκτικοί υποψήφιοι, εντάσσουν τον εκάστοτε οργανισμό στην ομάδα των εταιρειών που θα στείλουν βιογραφικό. Συνεπώς, οι επιχειρήσεις έχουν περισσότερες και πιο ενδιαφέρουσες επιλογές στην αναζήτηση συνεργατών. Έπειτα, τονώνει την υπερηφάνεια και τη δέσμευση των ήδη εργαζομένων της. Το συναίσθημα του «να ανήκεις» σε μια αποδεδειγμένα εξαιρετική εταιρεία προσφέρει από μόνο του επιβεβαίωση και ικανοποίηση στο ανθρώπινο δυναμικό. Και ως εκ τούτου, οι ευχαριστημένοι εργαζόμενοι δημιουργούν ευχαριστημένους πελάτες.
Σε σχέση με τα κριτήρια με τα οποία οι πελάτες αναζητούν από πού θα ‘αγοράσουν’, γνωρίζουμε από διάφορες έρευνες ότι το αγοραστικό κοινό, μεταξύ άλλων εκτιμά και προτιμά μια εταιρεία η οποία συμπεριφέρεται σωστά και δίκαια στους εργαζόμενούς της και στο κοινωνικό σύνολο. Σε αυτό το πλαίσιο, οι Best Workplaces™ εταιρείες διευρύνουν την πελατειακή τους βάση.
Επίσης, γνωρίζουμε εταιρείες οι οποίες αξιοποιούν τη διάκρισή τους στη λίστα Best Workplaces™ για να πετύχουν καλύτερες εμπορικές συμφωνίες στην Ελλάδα ή στο εξωτερικό με συνεργάτες και προμηθευτές. Η διάκριση στη λίστα Best Workplaces™ είναι ένα σημαντικό διαπιστευτήριο και δίνει συγκριτικό πλεονέκτημα για οποιαδήποτε συνεργασία. Εν τέλει, πέραν του οποιουδήποτε επικοινωνιακού οφέλους, η εταιρεία χτίζει γερές βάσεις με τους ανθρώπους της και κρατά ψηλά την ενέργεια και τη συμμετοχή τους.

HR P.: Όλο και περισσότεροι οργανισμοί λαμβάνουν την Πιστοποίηση Great Place to Work®. Τι σημαίνει αυτό για εσάς και που οφείλεται η ανταπόκριση αυτή;
Δ. Γκ.: Είμαστε ευτυχείς επειδή συνεργαζόμαστε με «καλές» εταιρείες. Και καλή εταιρεία δεν είναι μόνο αυτή που διακρίνεται στη λίστα Best Workplaces™ , αλλά κάθε εταιρεία η οποία επιθυμεί να αξιολογήσει το εργασιακό της περιβάλλον, είτε επειδή γνωρίζει ότι αξίζει να διακριθεί για αυτό, είτε επειδή την ενδιαφέρουν οι άνθρωποί της και το πώς αισθάνονται και θέλει να το βελτιώσει. Αυτό το ενδιαφέρον και η ενασχόληση με τους ανθρώπους της αποτελεί για εμένα το πρώτιστο κριτήριο για να εκτιμήσω έναν οργανισμό.
Η εμπειρία μας, μας έχει δείξει ότι καμιά εταιρεία δεν είναι τέλεια. Ακόμα και οι καλύτεροι οργανισμοί έχουν τομείς τους οποίους χρειάζεται να βελτιώσουν. Είναι σημαντικό όμως να γνωρίσει η εταιρεία ποιοι είναι αυτοί οι τομείς και να σχεδιάσει ενέργειες για να τους βελτιώσει. Η ενασχόλησή μας με το εργασιακό περιβάλλον και με επιχειρήσεις από διαφορετικούς τομείς δραστηριοτήτων, μας δείχνει ότι υπάρχουν πολλές εταιρείες οι οποίες έχουν επενδύσει στους ανθρώπους τους, με εξαιρετικές πρακτικές που βρίσκουν ανταπόκριση και αξίζει να διακριθούν και να πιστοποιηθούν για αυτό.

Σε αυτό αποβλέπει και η Πιστοποίηση από το Great Place to Work®. Να κάνει γνωστές τις εταιρείες οι οποίες μοχθούν για να δημιουργήσουν ένα καλό εργασιακό περιβάλλον, να προβάλλει το όνομά τους, να τους δώσει κίνητρα για να συνεχίσουν την εξαιρετική δουλειά που έχουν κάνει. Όλοι όσοι αποκτούν την Πιστοποίηση Great Place to Work® Certified™ αποτελούν τη δεξαμενή από την οποία θα προέλθουν οι εταιρείες της λίστας Best Workplaces™ η οποία βέβαια είναι πεπερασμένη, δηλαδή έχει πάντα ένα συγκεκριμένο αριθμό εταιρειών που εντάσσονται.
Η Πιστοποίηση εκτός από την αναγνώριση και το badge που προσφέρει, δίνει και την αυτοπεποίθηση στις εταιρείες ότι είναι ικανές για καλύτερα αποτελέσματα και ανοίγει τους ορίζοντές τους. Ακολουθώντας τη διεθνή πρακτική του Great Place to Work®, η Πιστοποίηση είναι ανοικτή πλέον και σε μικρότερες εταιρείες, με 10-20 εργαζόμενους.
Συνεπώς, εφεξής οι μικρές εταιρείες μπορούν εξίσου να μετρήσουν και να ζυγίσουν το εργασιακό τους περιβάλλον και εάν το αξίζουν να πιστοποιηθούν για αυτό. Εντούτοις, η λίστα Best Workplaces™ θα συνεχίσει να περιλαμβάνει μόνο εταιρείες μεγαλύτερες των 20 εργαζομένων.

HR P.: Πέρυσι η απονομή των βραβείων, λόγω της πανδημίας έγινε διαδικτυακά. Τι σχεδιάζετε για φέτος;
Δ. Γκ.: Σκεφθήκαμε όλες τις δυνατές λύσεις που μας προσφέρονται και αποφασίσαμε να την πραγματοποιήσουμε και φέτος διαδικτυακά. Η περσινή εμπειρία μας έδειξε ότι μπορεί να στερηθήκαμε την προσωπική επαφή, τη ζωντανή απονομή, την μουσική και τις υπηρεσίες του catering, αλλά έδωσε τη δυνατότητα σε πάνω από 5.000 άτομα (και με περισσότερα από 15.000 views!) να παρακολουθήσουν «ζωντανά» και να γιορτάσουν μαζί μας τη βράβευση των καλύτερων εταιρειών, σε ένα ωριαίο συμπαγές πρόγραμμα.
Αποφασίσαμε, λοιπόν, να αξιοποιήσουμε τα θετικά της διαδικτυακής μετάδοσης και χτίζοντας πάνω σε ό,τι αποκομίσαμε πέρυσι, να προσφέρουμε φέτος μια περισσότερο όμορφη και αναβαθμισμένη εμπειρία! Αν και online, θα έχει πολλά στοιχεία που θα την «ζωντανέψουν» και θα δημιουργήσουν διάδραση. Θα υπάρχουν «δώρα» και εκπλήξεις. Μάλιστα, μια από αυτές θα σας την «αποκαλύψω». Θα υπάρχει ένα ειδικό βραβείο που δεν το γνωρίζουν ούτε οι εταιρείες οι οποίες έχουν διακριθεί και θα το μάθουν τη μέρα της διαδικτυακής απονομής τους. Η απονομή των βραβείων έχει καθορισθεί να γίνει την Πέμπτη 10 Ιουνίου, σε εργάσιμη ώρα, στις 16.00, έτσι ώστε να μπορούν να την παρακολουθήσουν και οι εργαζόμενοι των εταιρειών.

HR P.: Κλείνοντας, ποια είναι η συμβουλή σας για τους οργανισμούς που επιθυμούν να «χτίσουν» ένα εξαιρετικό εργασιακό περιβάλλον;
Δ. Γκ.: Ένα καλό εργασιακό περιβάλλον χτίζεται μέρα με την μέρα, μέσα από την καθημερινότητα και τις σχέσεις που αναπτύσσονται εντός του εργασιακού χώρου. Όπως ανέφερα προηγουμένως, δεν έχει να κάνει τόσο με το τι προσφέρεις, αλλά με το πώς το προσφέρεις. Δεν είναι απαραίτητα το αποτέλεσμα εντυπωσιακών παροχών και ακριβών εγκαταστάσεων, αλλά μέριμνας, ακρόασης, προσοχής, συμπερίληψης, επικοινωνίας, δικαιοσύνης. Έχει να κάνει με τις σχέσεις εμπιστοσύνης που έχουν δημιουργηθεί σε έναν οργανισμό και με τον τρόπο που αντιμετωπίζεται το ανθρώπινο δυναμικό του. Η εταιρεία χρειάζεται να αναζητά τις απόψεις των εργαζομένων και να ανταποκρίνεται σε αυτές. Χρειάζεται να γνωρίζει ποιοι είναι οι άνθρωποί της και ποιες είναι οι δικές τους ανάγκες. Πρακτικές που εφαρμόζονται σε μια εταιρεία δεν είναι σίγουρο ότι θα έχουν το ίδιο αποτέλεσμα σε μια άλλη.
Σίγουρα, οι καλές συνθήκες, οι όμορφοι χώροι, οι απολαβές είναι σημαντικοί παράγοντες, αλλά η εμπειρία μας δείχνει ότι δεν είναι πάντα οι καθοριστικοί. Οι άνθρωποι χρειάζονται μια προσωπική αντιμετώπιση, να «σκύψει» κάποιος πάνω στις ανάγκες τους και να αφουγκρασθεί τις επιθυμίες τους.