Το κλείσιμο των τραπεζών και η επιβολή περιορισμών στην κίνηση κεφαλαίων και τις τραπεζικές αναλήψεις εκτίναξαν τον αριθμό των Ελλήνων που διερευνούν τις δυνατότητες απασχόλησης στη Βρετανία, σύμφωνα με δημοσίευμα του Bloomberg.

Το δημοσίευμα επικαλείται συγκεκριμένα σοιχεία του βρετανικού διαδικτυακού τόπου αναζήτησης εργασίας CV-library.co.uk, που την περασμένη εβδομάδα κατέγραψε διπλάσιες επισκέψεις από Έλληνες, σε σχέση με ένα χρόνο πριν. Με βάση τους εβδομαδιαίους ρυθμούς μεταβολών, το CV-library αναμένει ότι ο αριθμός των Ελλήνων εργαζομένων που αναζητά εργασία στο site απασχόλησης στη Βρετανία θα είναι διπλάσιος τον Ιούλιο σε σχέση με τον Ιούνιο.

Το άλμα των επισκέψεων από την Ελλάδα στη βρετανική ιστοσελίδα συνέπεσε με το κλείσιμο των τραπεζών και την ανακοίνωση ημερήσιου ορίου αναλήψεων από καταθέσεις. Πριν από την απότομη αυτή αύξηση, ο αριθμός των Ελλήνων πισκεπτών ήταν παραπλήσιος με των Πορτογάλων και ο μισός μόνο από αυτόν των Γάλλων. Σήμερα, οι Έλληνες επισκέπτες ξεπερνούν και τους Γάλλους και τους Πορτογάλους, με τον πληθυσμό της Γαλλίας να είναι εξαπλάσιος αυτού της Ελλάδας.