Αύξηση της τάξης του 14% στον αριθμό των εταιρειών που εκδίδουν Εκθέσεις Εταιρικής Υπευθυνότητας και Βιώσιμης Ανάπτυξης (90) σημειώθηκε στην Ελλάδα, ενώ την τελευταία δεκαετία σημειώθηκε άνοδος της τάξης του 60%.

Αυτά διαπίστωσε η νέα Ετήσια Έρευνα του Κέντρου Αειφορίας (CSE) για την Έκδοση Εκθέσεων Εταιρικής Υπευθυνότητας, η οποία πραγματοποιήθηκε για 5η συνεχή χρονιά με την υποστήριξη του Ινστιτούτου Εταιρικής Ευθύνης (CRI) και της Ελληνικής Ένωσης Επιχειρηματιών (ΕΕΝΕ).
Οι 90 επιχειρήσεις και οργανισμοί που εκδίδουν Εκθέσεις Εταιρικής Υπευθυνότητας απασχολούν περισσότερους από 170 χιλιάδες εργαζομένους με συνολικό τζίρο περίπου 61 δισ. ευρώ.

Αξίζει να σημειωθεί ότι πάνω από το 50% των επιχειρήσεων που εκδίδουν Έκθεση Εταιρικής Υπευθυνότητας και έχουν δεσμευτεί στις αρχές της Βιώσιμης Ανάπτυξης εμφανίζει κερδοφορία. Για πρώτη φορά φέτος, το Παρατηρητήριο Εκθέσεων ΕΚΕ του Κέντρου Αειφορίας (CSE), εστίασε και στις νέες θέσεις εργασίας στον κλάδο της Βιώσιμης Ανάπτυξης. Πέρυσι, ανακοινώθηκαν 70 περίπου νέες εξειδικευμένες θέσεις.