«Η κυβέρνηση προστατεύει τους εργαζομένους της ΛΑΡΚΟ, οι συμβάσεις των οποίων λήγουν στις 12 Μαΐου, αλλά και τους φορολογούμενους που έχουν επιβαρυνθεί με δισεκατομμύρια ευρώ από τη λειτουργία αυτής της επί σειρά ετών ζημιογόνου επιχείρησης». Αυτό δήλωσε μεταξύ άλλων η Υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης Δόμνα Μιχαηλίδου μιλώντας στην τηλεόραση του Σκάι. «Εκδώσαμε μια Κοινή Υπουργική Απόφαση για να ενισχύουμε τους πρώην εργαζομένους της ΛΑΡΚΟ.

Τους παρέχουμε εγγυημένα εργασία, καλοπληρωμένη με 1.200 ευρώ, με ένα μισθό ουσιαστικά κατά 50% υψηλότερο από τον κατώτατο μισθό. Συγκεκριμένα σε όλους τους πρώην εργαζομένους οι οποίοι είναι πάνω από 55 ετών εξασφαλίζουμε τουλάχιστον 7 χρόνια εργασίας με 1.200 ευρώ σε Δήμους και Περιφέρειες, προκειμένου να συμπληρώσουν τις αναγκαίες προϋποθέσεις για συνταξιοδότηση. Για όσους είναι έως 54 ετών, τους έχουμε εξασφαλίσει εργασία για δύο έτη σε φορείς του Δημόσιου τομέα με μισθό επίσης 1.200 ευρώ.

Από τη ΛΑΡΚΟ κανείς δεν θα μείνει στον δρόμο. Διασφαλίζουμε την εργασία όλων» τόνισε. Ερωτώμενη για τις μετακλήσεις εργαζομένων επισήμανε ότι η απάντηση στην έλλειψη ανθρώπινου δυναμικού δεν είναι μία.

«Κομμάτι αυτής της απάντησης είναι η μετάκληση ανθρώπων απ’ έξω. Κομμάτι επίσης είναι και η κατάρτιση άλλων ανθρώπων. Σε ότι αφορά τις μετακλήσεις, υπάρχει μια διμερής συμφωνία με την Αίγυπτο σχετικά με την απλούστευση των όρων εισόδων εργατών από την Αίγυπτο στη χώρα μας για 9 μήνες. Αυτό ξεκινάει για εργάτες γης, αλλά επίσης εμπεριέχει και τον κλάδο της εστίασης και τον κλάδο του τουρισμού. Αυτό γίνεται μέσω μία πλατφόρμας. Έχουμε τη λίστα των πρώτων 2.400 από τους 5.000 που αρχικά προβλέπει η διμερής αυτή συμφωνία που έρχονται για να βοηθήσουν την ελληνική οικονομία για 9 μήνες κάτω από πολύ συγκεκριμένες προϋποθέσεις».

Τέλος, σχολιάζοντας τη νέα πλατφόρμα της ΔΥΠΑ, JOBmuch, η οποία άνοιξε από χθες, τόνισε ότι πρόκειται για πλατφόρμα και ένα application που μπορούν να κατεβάζουν στο κινητό τους ή στο tablet τους εργοδότες και εργαζόμενοι. Οι επιχειρήσεις δημιουργούν το προφίλ τους εντός της εφαρμογής και «ανεβάζουν» τις θέσεις εργασίας που προσφέρουν, επιλέγοντας συγκεκριμένα χαρακτηριστικά, όπως ειδικότητα, επιλογή τύπου εργασίας (μόνιμη, εποχική, άλλη), ημερομηνία έναρξης εργασίας και εύρος μισθού.

Αντίστοιχα, όσοι αναζητούν εργασία σε επιχειρήσεις τουρισμού-εστίασης μπορούν να «κατεβάσουν» το JOBmatch, να δημιουργήσουν προφίλ και να διαμορφώσουν τις επιλογές τους με τη χρήση φίλτρων, όπως επαγγέλματα που τους ενδιαφέρουν, ωράριο, περιοχή, εύρος μισθού, ημερομηνία διαθεσιμότητας. Μετά η πλατφόρμα κάνει το συνταίριασμα παρέχοντας στον εργοδότη τη δυνατότητα να βρει τον εργαζόμενο που αναζητά και στον εργαζόμενο τη δουλειά που μπορεί και θέλει να κάνει.