Η Δόμνα Μιχαηλίδου επιστρέφει στο Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, αυτή τη φορά από τη θέση της Υπουργού, μετά τον μερικό ανασχηματισμό της κυβέρνησης. Η νέα Υπουργός Εργασίας διετέλεσε Υφυπουργός Πρόνοιας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης από το 2019 έως το 2023 και αντικαθιστά τον Άδωνη Γεωργιάδη, ο οποίος ανέλαβε Υπουργός Υγείας.

Όπως δείχνουν τα στατιστικά στοιχεία, η Δόμνα Μιχαηλίδου είναι η 5η γυναίκα που αναλαμβάνει Υπουργός Εργασίας στην ιστορία του υπουργείου από τη Μεταπολίτευση μέχρι σήμερα.

Αναλαμβάνοντας τα νέα της καθήκοντα – η ορκωμοσία έγινε χθες το απόγευμα -, η νέα Υπουργός Εργασίας θα πρέπει να κινηθεί γρήγορα δεδομένου ότι βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη σημαντικές εξελίξεις και νομοθετικές πρωτοβουλίες στην αγορά εργασίας, που έχουν να κάνουν μεταξύ άλλων με την εφαρμογή του νέου ασφαλιστικού, την εφαρμογή των τριετιών, τη διαδικασία για τον καθορισμό του νέου κατώτατου μισθού τον ερχόμενο Απρίλιο, την περαιτέρω μείωση της ανεργίας μέσω των νέων προγραμμάτων απασχόλησης και κατάρτισης της ΔΥΠΑ, ύψους 3 δισ. ευρώ, αλλά και τις -διαχρονικές εν μέρει- εκκρεμότητες του ΕΦΚΑ.

Η Δόμνα Μιχαηλίδου είναι οικονομολόγος, εξελέγη βουλευτίνα στην Α΄ Πειραιώς και Νήσων το 2019 και έγινε το νεαρότερο μέλος της κυβέρνησης σε ηλικία 31 ετών.