«Οι προοπτικές του κλάδου της ιδιωτικής ασφάλισης διαγράφονται θετικές» ανέφερε η Υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης Δόμνα Μιχαηλίδου, στον χαιρετισμό της στην Ετήσια Γενική Συνέλευση της Ένωσης Ασφαλιστικών Εταιρειών Ελλάδος. Η Δόμνα Μιχαηλίδου είπε πως με την ψήφιση νόμου του Υπουργείου Εργασίας υλοποιείται η δέσμευση της Κυβέρνησης για τη μεταρρύθμιση της επαγγελματικής ασφάλισης.

«Στόχος είναι η αυξημένη συνταξιοδοτική αποταμίευση να ενισχύσει το εισόδημα των μελλοντικών συνταξιούχων. Επιπλέον η ανάπτυξη της επαγγελματικής ασφάλισης αναμένεται να ενισχύσει την ανάπτυξη της ελληνικής κεφαλαιαγοράς που με τη σειρά της θα χρηματοδοτήσει εγχώριες επενδύσεις ειδικά στην καινοτομία και τις τεχνολογίες αιχμής, δίνοντας με αυτόν τον τρόπο ώθηση στην ανταγωνιστικότητα και την ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας», σημείωσε η ίδια, κάνοντας παράλληλα ιδιαίτερη αναφορά στην ίδρυση και λειτουργία του ΤΕΚΑ, «μιας κορυφαίας μεταρρύθμισης στο τομέα της επικουρικής ασφάλισης για τους νέους ασφαλισμένους η οποία αποκτά κεφαλαιοποιητικό χαρακτήρα» όπως είπε.

Τέλος, η Υπουργός Εργασίας στάθηκε ιδιαίτερα στη θέσπιση του Κώδικα Δεοντολογίας για το Δικαίωμα στη Λήθη των πρώην καρκινοπαθών. «Ήταν μια κίνηση ανθρωπιάς της Ένωσής σας να δεχτείτε το αίτημα της κυβέρνησης και να αναγνωρίσετε το Δικαίωμα στη Λήθη των επιζώντων από καρκίνο στο πλαίσιο κάθε είδους δανειακής σύμβασης που συνδέεται με ασφάλιση ζωής. Πρόκειται για μια κίνηση που βοηθά τους πρώην καρκινοπαθείς συμπολίτες μας που θα βρουν λύση στο πρόβλημά τους. Είναι όμως και προς δικό σας όφελος. Διότι θα είστε πιο έτοιμοι να ανταποκριθείτε στις υποχρεώσεις που θα προκύψουν όταν ολοκληρωθεί η ρύθμιση του ζητήματος σε επίπεδο Ευρωπαϊκής Ένωσης» κατέληξε.