Το παγκόσμιο δίκτυο των εταιρειών της PricewaterhouseCoopers (PwC) με αφορμή τον εορτασμό των 10 χρόνων από την ίδρυσή του, έπειτα από τη συγχώνευση των Price Waterhouse και Coopers & Lybrand, προχώρησε σε δωρεά 4 εκατομμυρίων δολαρίων προς την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ.

Το ποσό αυτό, αποτελεί το μεγαλύτερο που έχει δοθεί ποτέ στην Ύπατη Αρμοστεία. Με βάση τις συστάσεις του Global Communities Board, η PwC συνεργάσθηκε με την Οργάνωση του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες, για να συγκεντρωθούν τα απαραίτητα ποσά για τη δημιουργία εγκαταστάσεων και την προσφορά εκπαίδευσης σε σταθερή βάση σε προσφυγικούς καταυλισμούς στο Chad για παιδιά προσφύγων από το Νταρφούρ.

Πιο συγκεκριμένα, τα χρήματα θα χρησιμοποιηθούν για την ανέγερση σχολείων, την εκπαίδευση καθηγητών και την παροχή εξοπλισμού και εκπαίδευσης σε 20.000 παιδιά περίπου ηλικίας από 6 έως 14 ετών.

Η πρώτη φάση θα ολοκληρωθεί σε δύο χρόνια και το έργο αναμένεται να προσφέρει βιώσιμη εκπαίδευση σε παιδιά για 5 χρόνια τουλάχιστον. Το επίπεδο υποστήριξης που προσφέρεται από τους ανθρώπους και τις εταιρείες του δικτύου της PwC θα καθορίσει τον αριθμό των προσφυγικών καταυλισμών που θα εξυπηρετήσει το πρόγραμμα, καθώς και τον αριθμό των παιδιών, τα οποία θα ωφεληθούν από αυτό.