«Δεν αρκεί να είσαι έξυπνος για να επιτύχεις, αλλά πρέπει να γνωρίζεις να δουλεύεις με τους ανθρώπους». Έτσι ξεκίνησε την ομιλία του ο Dr. Randall S. Peterson στο 19th People Management Executive Seminar, το οποίο διεξήχθη στο Sofitel, την Τρίτη 5 Δεκεμβρίου, τονίζοντας ότι οι σημερινές ομάδες είναι πολύ διαφορετικές σε σχέση με το παρελθόν.

Εν συνεχεία, ο ίδιος αναρωτήθηκε για τις δεξιότητες που χρειάζονται για την αποτελεσματική ηγεσία ομάδων, τονίζοντας την ενσυναίσθηση, την ευελιξία και την εμπιστοσύνη, ενώ έκανε μία ιστορική αναδρομή, εξηγώντας τα διαφορετικά πλαίσια ηγεσίας. «Ηγεσία σημαίνει να έχεις το θάρρος να είσαι ο εαυτός σου» επισήμανε ο R.S. Peterson και κατέγραψε τη σημασία της σύμπτωσης για το αν η ομάδα θεωρείται έμπιστη ή όχι, ενώ παρουσίασε μερικά στατιστικά δεδομένα που δείχνουν ότι πολλά άτομα θεωρούν πως οι ηγέτες της ομάδας τους τούς αποθαρρύνουν.

Αφού παρέθεσε τα στοιχεία των ηγετών που αποθαρρύνουν τα άτομα, όπως το micromanagement, παρουσίασε τους 4 βασικούς λόγους που συμβαίνει αυτό. «Οι μανατζερ αποτυγχάνουν μετά από μία προαγωγή γιατί οι απαιτήσεις του νέου τους ρόλου δεν είναι συμβατές με τις υπάρχουσες δεξιότητές τους» σημείωσε και υπογράμμισε το πόσο σημαντικό είναι το Growth Mindset. Παράλληλα, ο ομιλητής εξήγησε ότι τα self-interests ορίζουν τη φύση των εργασιακών σχέσεων και ανέλυσε τη σχέση απόδοσης και διαφορετικότητας, υποστηρίζοντας ότι δεν υπάρχει άμεση συσχέτιση μεταξύ των δύο. Αντίστοιχα, κατέγραψε τη συσχέτιση μεταξύ της απόδοσης και των συγκρούσεων, ενώ όπως είπε: «όταν η εμπιστοσύνη είναι σε υψηλά επίπεδα, σχεδόν όλες οι διαδικασίες θα λειτουργήσουν». Καταληκτικά, ο ίδιος εξήρε τη σημασία της ψυχολογικής ασφάλειας, του Team Agreement, της εστίασης στην εκπαίδευση και της πίστης στα άτομα.