Η Leroy Merlin, αποφάσισε φέτος τις γιορτές, να προβεί σε δύο ενέργειες προκειμένου να δώσει ένα μεγαλύτερο χαμόγελο στα παιδιά του «Χαμόγελου του Παιδιού» καθώς και στα παιδιά του ιδρύματος «Αριστεύς», που εδρεύει στη Λάρισα.

Δεν είναι η πρώτη φορά που η Leroy Merlin αναλαμβάνει μια πράξη κοινωνικού ενδιαφέροντος, αφού και στο άνοιγμα του 3ου καταστήματος της Πειραιώς, κατά τα εγκαίνια, δόθηκε μία επιταγή στον οργανισμό «Χαμόγελο του Παιδιού», ενώ και στο άνοιγμα του 4ου καταστήματος της Λάρισας δόθηκε μία επιταγή στο Δημοτικό Γηροκομείο Λάρισας.

Ωστόσο, για  τα Χριστούγεννα, αποφασίσαμε να προχωρήσουμε σε δύο πράξεις αγάπης που συνδέονται και με το πνεύμα των Χριστουγέννων, προκειμένου να έρθουμε κι εμείς σε επαφή με τα παιδιά αλλά και να δώσουμε την ευκαιρία και στους πελάτες μας να προσφέρουν πλατύτερα χαμόγελα στα παιδιά που το έχουν ανάγκη.

Οι ενέργειες που αποφασίστηκαν και πραγματοποιήθηκαν από την εταιρεία είναι οι εξής:

Καταρχάς, επιλέξαμε κάθε κατάστημα να αναλάβει να στολίσει ένα από τα σπίτια του «Χαμόγελου του Παιδιου» σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, καθώς και το ίδρυμα  «Αριστεύς» στη Λάρισα. Ο στόχος μας ήταν να μεταφέρουμε το γιορτινό χρώμα των Χριστουγέννων στολίζοντας τους εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους των σπιτιών μαζί με τα παιδιά!

Για να γίνουν όλα οργανωμένα δημιουργήσαμε 5 ομάδες δράσης: η ομάδα του καταστήματός μας στο αεροδρόμιο του  Ελ. Βενιζέλου ανέλαβε το σπίτι του «Χαμόγελου του Παιδιού» στο Μαρούσι, η ομάδα του καταστήματός  μας στην Οδό Πειραιώς  ανέλαβε το σπίτι στη Νίκαια, η ομάδα των κεντρικών γραφείων, το σπίτι στον Καρέα,  η ομάδα της Θεσσαλονίκης, το σπίτι του «Χαμόγελου του Παιδιού» στο Φοίνικα Καλαμαριάς και η ομάδα της Λάρισας το ίδρυμα «Αριστεύς» στη Λάρισα.

Βήμα βήμα
Πώς ξεκίνησε η όλη προσπάθεια; Σε πρώτη φάση, ξέροντας ότι και οι προμηθευτές μας θα ήθελαν να μας υποστηρίξουν στις φιλανθρωπικές μας δραστηριότητες και να μοιραστούν μαζί μας τη χαρά της συμμετοχής τους στη χριστουγεννιάτικη ενέργειά μας, επικοινωνήσαμε με αυτούς που τα προϊόντα τους θα ταίριαζαν στην περίσταση για να στολίσουμε τα σπίτια, σύμφωνα με το πνεύμα των Χριστουγέννων. Χαιρόμαστε ιδιαίτερα αναφέροντας εδώ τους προμηθευτές μας που γενναιόδωρα πρόσφεραν τα προϊόντα τους: CACTUS, GALLA, ENERGIZER, ΒΑΣΙΛΑΣ, LEADER (ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΗ), Κ&Ν ΛΑΖΑΡΙΔΗΣ, GIARDINO, CAPOCCI, EVIGRI, ΧΡΙΣΤΑΚΟΠΟΥΛΟΣ, ΘΕΡΙΑΝΟΣ.

Το επόμενο βήμα μας, ήταν επίσκεψη των επικεφαλής της φιλανθρωπικής ενέργειας της Leroy Merlin στα σπίτια του «Χαμόγελου του Παιδιού» με σκοπό τη γνωριμία με τα παιδιά και την καταγραφή των χώρων που θα στολίζαμε, ώστε να αποφασίσουμε τι στολίδια θα επιλέξουμε για να διακοσμήσουμε τους χώρους.

Έπειτα, ετοιμάσαμε τα κουτιά με τα στολίδια και το μεσημέρι της Κυριακής 6 Δεκεμβρίου κάθε ομάδα ξεκίνησε με προορισμό το σπίτι που θα στόλιζε.
Τα παιδιά μας δέχτηκαν με ενθουσιασμό και χαρά. Όλοι μαζί με πολύ καλή διάθεση και χριστουγεννιάτικα τραγούδια ξεκινήσαμε το στολισμό του μεγάλου δέντρου στο μεγαλύτερο, κοινό χώρο του κάθε σπιτιού. Τα παιδιά πήραν τα στολίδια, στόλισαν τα δωμάτιά τους και μετά άναψαν τα φωτάκια και όλοι αισθανθήκαμε ότι ήρθε το πνεύμα των Χριστουγέννων…

Ήταν δύσκολο να αποχαιρετήσουμε τα παιδιά στο τέλος της ημέρας…  αλλά μέσα μας ξέραμε ότι όλα μόλις τώρα άρχισαν…

Σαν δεύτερη ενέργεια, προχωρήσαμε ένα βήμα πιο πέρα, τοποθετώντας στα καταστήματα Αθήνας και Θεσσαλονίκης, κουμπαράδες συγκέντρωσης χρημάτων του Οργανισμού «Χαμόγελο του Παιδιού» προκειμένου με τη συμμετοχή και των πελατών μας να συγκεντρωθούν χρήματα που θα διατεθούν για την αγορά μίας σύγχρονης κινητής μονάδας για νεογνά.