Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης επισκέφθηκε το νέο Γραφείο Ειδικών Κοινωνικών Ομάδων (ΓΕΚΟ) της Δημόσιας Υπηρεσίας Απασχόλησης (ΔΥΠΑ) στην Αθήνα και ενημερώθηκε για τις υπηρεσίες που παρέχει η ΔΥΠΑ, καθώς και τις πρωτοβουλίες της για την εξασφάλιση των δικαιωμάτων όλων των πολιτών στην αγορά εργασίας, την ισότιμη πρόσβαση σε ευκαιρίες απασχόλησης και την καταπολέμηση των διακρίσεων.

Το ΓΕΚΟ αποτελεί ένα πρότυπο γραφείο απασχόλησης, όπου σε σύγχρονες εγκαταστάσεις, πλήρως προσβάσιμες σε άτομα με κινητικές αναπηρίες και δυσκολίες στην όραση, κατάλληλα εκπαιδευμένα και έμπειρα στελέχη της ΔΥΠΑ παρέχουν υπηρεσίες ενημέρωσης σχετικά με θέματα κατάρτισης, απασχόλησης και επιχειρηματικότητας, καθώς και εξατομικευμένης υποστήριξης σε άτομα με αναπηρία, γυναίκες θύματα έμφυλης και ενδοοικογενειακής βίας, αστέγους, αποφυλακισμένους, απεξαρτημένους, θύματα εμπορίας ανθρώπων, πρόσφυγες, Ρομά και διεμφυλικά πρόσωπα. Κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του ο Πρωθυπουργός επισήμανε μεταξύ άλλων το γεγονός ότι απαιτούνται ειδικά σχεδιασμένα προγράμματα για την επίτευξη του στόχου.

«Ο χώρος θα έλεγα ότι είναι συμπληρωματικός, αλλά είναι ένας χώρος που έχει μια άλλη αισθητική. Χρειάζεται εργαζόμενους εδώ, στη ΔΥΠΑ, που να μπορέσουν να δείξουν κατανόηση και ευαισθησία για τις ιδιαίτερες ανάγκες ανθρώπων που ανήκουν στις ευαίσθητες κοινωνικές ομάδες τις οποίες θέλουμε να εκπροσωπήσουμε» κατέληξε. Nα σημειωθεί εδώ, ότι μιλώντας στο Action24 για την παραπάνω επίσκεψη, σε σχετική ερώτηση για τις εργοδοτικές εισφορές, ο Κ. Μητσοτάκης προανήγγειλε μείωσή τους στο πλαίσιο νέων φορολογικών ελαφρύνσεων για το επόμενο οικονομικό έτος.