Προχωρεί με γρήγορους ρυθμούς η συζήτηση στην Ευρωπαϊκή Ένωση για την προώθηση Οδηγίας που θα αφορά επαρκείς κατώτατους μισθούς σε όλες της χώρες-μέλη, με βάση και την απόφαση  του Ευρωκοινοβουλίου που έδωσε το «πράσινο φως» για να προχωρήσει η διαμόρφωση του σχετικού νομοσχεδίου. Είναι χαρακτηριστικό της σύμπνοιας που – σε αυτή τουλάχιστον τη φάση – επικρατεί στους κόλπους της Ένωσης το γεγονός ότι τη σχετική απόφαση υπερψήφισαν και οι 27 χώρες-μέλη.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Workforce από τις Βρυξέλλες, η σχετική πρόταση προβλέπει μια σειρά διαδικασιών προκειμένου οι κατώτατοι μισθοί που καθορίζονται, είτε με συλλογικές διαπραγματεύσεις, είτε βάσει νόμου (όπως ισχύει στην περίπτωση της Ελλάδας), να εξασφαλίζουν αξιοπρεπές βιοτικό επίπεδο για τους εργαζόμενους. Ωστόσο, η πρόταση αυτή δεν προβλέπει τον καθορισμό ενιαίου επιπέδου κατώτατου μισθού στις χώρες της Ε.Ε., κάτι άλλωστε που θα ήταν εξαιρετικά δύσκολο και ανεδαφικό να ισχύσει δεδομένων των σημαντικών αποκλίσεων των οικονομιών της κάθε χώρας-μέλους.

Και Οδηγία για ίσες αμοιβές ανδρών-γυναικών
Στην ίδια συνεδρίαση του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου δε, συζητήθηκε πρόταση και για την διασφάλιση ίσης αμοιβής για όμοια εργασία σε άνδρες και γυναίκες. Η πρόταση αυτή περιλαμβάνει μέτρα για τη διασφάλιση της μισθολογικής διαφάνειας για τους εργαζομένους και τους εργοδότες, καθώς και για την καλύτερη πρόσβαση θυμάτων μισθολογικών διακρίσεων στη δικαιοσύνη. Μεταξύ άλλων, προβλέπεται υποχρέωση παροχής πληροφοριών από τους εργοδότες σχετικά με τα επίπεδα αμοιβών και επιβολή κυρώσεων σε όσους παραβιάζουν συστηματικά την ισότητα των αμοιβών. Επίσης οι εργαζόμενοι που έχουν υποστεί μισθολογικές διακρίσεις λόγω φύλου δικαιούνται αποζημίωση και αναδρομικές αποδοχές, ενώ προβλέπεται και αντιστροφή του βάρους της απόδειξης, δηλαδή ο εργοδότης και όχι ο εργαζόμενος θα έχει την υποχρέωση να αποδείξει ότι δεν έχει υπάρξει παραβίαση της αρχής της ίσης αμοιβής για ίση εργασία.

2022: Αύξηση 4% – 6% στην Ελλάδα
Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι η ελληνική κυβέρνηση προσανατολίζεται σε αύξηση του κατώτατου μισθού από 4% έως 6% εντός του 2022, το οποίο βέβαια απέχει από την προεκλογική θέση για αύξηση διπλάσια του ΑΕΠ. Ο Υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων, Κωστής Χατζηδάκης δήλωσε σχετικά: «Το 2021, παρά την ύφεση λόγω πανδημίας που προηγήθηκε, αλλά και με το σύνολο των εργοδοτικών φορέων αντίθετο, περιλαμβανομένων των μικρομεσαίων, η κυβέρνηση αποφάσισε συμβολική αύξηση του κατώτατου μισθού κατά 2 %. Στις αρχές του 2022 θα εκκινήσει και πάλι η διαδικασία διαβούλευσης που προβλέπεται θεσμικά, προκειμένου ως το τέλος του πρώτου εξαμήνου να θεσπιστεί ο νέος κατώτατος μισθός». Ωστόσο, σύμφωνα με πηγές του Υπουργείου Οικονομικών, το

ύψος της νέας αύξησης, θα καθοριστεί αφού ληφθούν υπόψη τα δεδομένα της οικονομίας, ο πραγματικός ρυθμός ανάπτυξης, η πορεία της ανεργίας, αλλά και οι δυνατότητες των επιχειρήσεων.