«Η κοινωνική ευθύνη μας αφορά όλους, σε εταιρικό και ατομικό επίπεδο» αναφέρουν σε μία από κοινού συνέντευξη η Φωτεινή Γαϊτανλή, Διευθύντρια Marketing και ο Γιώργος Παππάς, Marketing Supervisor του kariera.gr αναλύοντας την εξέλιξη της εταιρικής κοινωνικής ευθύνης και υπευθυνότητας ως επιχειρηματικής κουλτούρας καθώς και τις δράσεις που έχει πραγματοποιήσει ο οργανισμός για ένα καλύτερο εργασιακό μέλλον.

HR Professional: Τι σημαίνει εταιρική κοινωνική ευθύνη για το kariera.gr;
Φωτεινή Γαϊτανλή:
Η εταιρική κοινωνική ευθύνη αποτελεί στρατηγική επιλογή και βασικό πυλώνα της επιχειρηματικής μας κουλτούρας. Θεωρούμε οτι σε αυτή την εξαιρετικά δύσκολη κοινωνική και οικονομική συγκυρία για τη χώρα μας πρέπει όλοι οι οργανισμοί να συνειδητοποιήσουν τη σημασία της εταιρικής ηθικής και υπευθυνότητας. Οι επιχειρήσεις πιστεύουμε οφείλουν να ενεργούν με ιδιαίτερη ευαισθησία απέναντι σε ζητήματα κοινωνικού ενδιαφέροντος. Μόνο τότε θα μπορέσουμε να δημιουργήσουμε τις προϋποθέσεις ενός βιώσιμου μέλλοντος.

HR Professional: Τι είναι αυτό που ουσιαστικά σας παρακίνησε προς αυτήν την κατεύθυνση;
Φωτεινή Γαϊτανλή:
Η φύση των δραστηριοτήτων μας και ο πυρήνας του οργανισμού μας βασίζονται πάνω στην εργασία, την εξέλιξη και το recruiting. Επομένως, σε μια εποχή που όλα τα προηγούμενα πλήττονται λόγω των συγκυριών και με 1 στους 4 συνανθρώπους μας εκτός αγοράς εργασίας, θεωρήσαμε πως έπρεπε άμεσα να δράσουμε. Δίνοντας κατ’ αυτό τον τρόπο το παράδειγμα για ανάλογες πρακτικές δραστηριοποιώντας και άλλους οργανισμούς. Αποφασίσαμε, λοιπόν, να συνδέσουμε άμεσα την επιχειρηματική μας δραστηριότητα με ποικίλες ενέργειες εταιρικής κοινωνικής ευθύνης.

HR Professional: Πώς ξεκίνησαν οι ενέργειες εταιρικής κοινωνικής ευθύνης;
Γιώργος Παππάς:
Οι ενέργειες αυτές ξεκίνησαν αρχικά ως μια προσπάθεια να δείξουμε το κοινωνικό μας πρόσωπο, αλλά εξελίχθηκαν σύντομα σε μια ομαδική πρωτοβουλία όλων των εργαζομένων να συμβάλουν ενεργά στην αντιμετώπιση κοινωνικών ζητημάτων. Το κοινωνικό μάρκετινγκ για εμάς είναι ένα μόνο μέρος αυτού που αντιλαμβανόμαστε ως κοινωνική ευθύνη του οργανισμού μας. Οι δράσεις μας επεκτείνονται σε ενέργειες όπως ατομική καθοδήγηση υποψηφίων, δωρεάν workshops αναζήτησης εργασίας, εθελοντισμός, ενίσχυση της νεανικής επιχειρηματικότητας και γενικότερη ενημέρωση του κοινού σε θέματα εύρεσης εργασίας.

HR Professional: Ποια η σημασία του «Each One. Reach One»;
Γιώργος Παππάς:
Το «Each One. Reach One» αποτελεί μια ιδέα που ξεκίνησε σαν πρακτική απο το CareerBuilder, τη μητρική μας εταιρεία στις Η.Π.Α. Το Each one (should, would and could) Reach one προέκυψε απο τη λογική οτι κάθε εργαζόμενος στην εταιρεία μας είναι σε θέση, αξιοποιώντας τις γνώσεις και την εμπειρία του, να αναλάβει να βοηθήσει ένα άτομο, απο το άμεσο ή έμμεσο περιβάλλον του το οποίο αναζητά εργασία. Πιο συγκεκριμένα, κάθε ένας απο εμάς στο kariera.gr παρέχει, στο άτομο που αναλαμβάνει να υποστηρίξει βραχυπρόθεσμα, απο πρακτικές συμβουλές σύνταξης βιογραφικού, τεχνικές συνεντεύξεων, ένταξη σε υποστηρικτικά σεμινάρια έως και καθοδήγηση για την αναζήτηση εργασίας μέσω κοινωνικών δικτύων και νέων τεχνολογιών.

HR Professional: Ποια είναι η πρακτική εφαρμογή της ιδέας αυτής στο kariera.gr;
Φωτεινή Γαϊτανλή:
Στη σημερινή εποχή δε θα μπορούσε να υπάρξει πιο επιτακτική ανάγκη, για εμάς ως kariera.gr, να υιοθετήσουμε αυτή τη δράση. Μέσα στο πλαίσιο αυτής της δραστηριότητας υποδεχόμαστε στα γραφεία μας σε εβδομαδιαία βάση δεκάδες άτομα, τα οποία ενημερώνουμε συμβουλευτικά για θέματα εύρεσης εργασίας και στα οποία διανέμουμε δωρεάν την ετήσια έκδοση του Οδηγού Καριέρας.

Πρόκειται για μια εμπειρία που μας φέρνει κοντά σε νέους ανθρώπους που αναζητούν εργασία και μοιράζονται μαζί μας τις αγωνίες και τους προβληματισμούς τους. Είναι, ούτως ή άλλως, σκοπός μας να είμαστε όσο πιο κοντά γίνεται στην αγορά εργασίας και να μπορέσουμε να βοηθήσουμε με όποιο τρόπο είναι δυνατό όλους τους άμεσα εμπλεκόμενους σε αυτήν, υποψήφιους και εταιρείες.

Με τον τρόπο αυτό λοιπόν, ο καθένας μας στο Each one Reach one γίνεται ένας μικρός «mentor» που υποβοηθά άτομα που αναζητούν εργασία να δημιουργήσουν ένα ρεαλιστικό career path και να τους ενδυναμώσει στην προσπάθειά τους για επαγγελματική αποκατάσταση και εξέλιξη.


HR Professional: Πώς εξελίχθηκε και ωρίμασε η πρακτική αυτή;
Γιώργος Παππάς:
Σαν προέκταση του Each one Reach one, προέκυψε η ιδέα να προσεγγίσουμε και να βοηθήσουμε ακόμη περισσότερους ανθρώπους. Κάπως έτσι γεννήθηκε το «Reach More». Συγκεκριμένα πολλά από τα στελέχη της εταιρείας μας συμμετέχουν ως ομιλητές σε παρουσιάσεις, ημερίδες, σεμινάρια, εκδηλώσεις, ημέρες καριέρας εκπαιδευτικών οργανισμών και άλλες παρόμοιες εκδηλώσεις, μεταφέροντας τις εμπειρίες και τις γνώσεις τους σε θέματα που αφορούν στην αναζήτηση και εύρεση εργασίας, στο ευρύτερο κοινό.

HR Professional: «Πρωτοβουλία για την εργασία». Πώς ξεκίνησε και που στοχεύει το κίνημα αυτό;
Φωτεινή Γαϊτανλή:
Τα δωρεάν workshops αναζήτησης εργασίας είναι μια ιδέα που γεννήθηκε χάριν των καιρών. Με μότο μας την φράση «Η εργασία αποτελεί θεμελιώδες ανθρώπινο δικαίωμα» ξεκινήσαμε πριν απο δέκα μήνες ένα ενδοεταιρικό κίνημα που ονομάσαμε «Πρωτοβουλία για την εργασία». Μέσα σε αυτό εντάξαμε την πραγματοποίηση εβδομαδιαίων workshops, τα οποία απευθύνονται σε άτομα που αναζητούν εργασία. Έχοντας στο πλευρό μας μια σταθερή συνεργασία με τον ΣΔΑΔΕ (Σύνδεσμος Διοίκησης Ανθρώπινου Δυναμικού Ελλάδος), όσον αφορά την πρωτοβουλία αυτή, δεχθήκαμε με χαρά κάποια μέλη του που εθελοντικά έγιναν εισηγητές σε αυτά τα workshops.

Σκοπός μας είναι να ευαισθητοποιήσουμε άμεσα ακόμη περισσότερα στελέχη ανθρώπινου δυναμικού τα οποία θα ανταποκριθούν στο κάλεσμά μας, ώστε να λάβουν μέρος εθελοντικά ως εισηγητές στο μέλλον. Είμαστε πολύ περήφανοι που ως τώρα έχουν διεξαχθεί 52 workshops τα οποία έχουν παρακολουθήσει συνολικά περισσότερα απο 1.000 άτομα. Σκοπός μας είναι να συνεχιστεί αυτή η προσπάθεια και ο αριθμός αυτός να πολλαπλασιαστεί και να βοηθήσουμε όσο περισσότερο κόσμο μπορούμε να αναζητήσει εργασία με σωστό και αποτελεσματικό τρόπο.

HR Professional: Ποια είναι η σύνδεση του οργανισμού σας με τους άνεργους υποψηφίους;
Γιώργος Παππάς:
Με γνώμονα τη θέλησή μας για παροχή ίσων ευκαιριών και τη βελτίωση της ποιότητας ζωής θεωρούμε την εταιρεία μας άμεσα συνδεδεμένη με κάθε άνεργο υποψήφιο και εργαζόμενο. Θέλουμε, λοιπόν, να ενδυναμώσουμε κάθε άτομο που αναζητά εργασία σε αυτή του την προσπάθεια. Δεν μπορούμε να αλλάξουμε αυτή τη στιγμή τις εργασιακές συνθήκες στη χώρα, αλλά μπορούμε να συμβάλλουμε στη δημιουργία ανταγωνιστικών επαγγελματιών που θα έχουν περισσότερες ευκαιρίες επαγγελματικής αποκατάστασης και εξέλιξης.

HR Professional: Ποιο είναι το περιεχόμενο των workshops;
Φωτεινή Γαϊτανλή:
Τα workshops καλύπτουν ένα ευρύ φάσμα θεματολογίας, από τεχνικές αναζήτησης εργασίας, σύνταξη βιογραφικού και προετοιμασία για συνέντευξη από έμπειρους διευθυντές ανθρωπίνου δυναμικού. Επιπλέον, διεξάγονται συζητήσεις με ψυχολόγους για το πώς να αποβάλουν οι υποψήφιοι το στρες και να διαχειριστούν μια ενδεχόμενη περίοδο ανεργίας.

Τα workshops εξελίχθηκαν πια σε ενα κέντρο ανταλλαγής απόψεων για τις τάσεις στην αγορά εργασίας και ανανεώνουν συνεχώς τη θεματολογία τους προσαρμόζοντάς την σε όλα τα νέα δεδομένα της εποχής όπως π.χ. τη χρήση της τεχνολογίας για εύρεση εργασίας. Ανάμεσα στους συμμετέχοντες έχουμε ξεχωρίσει και πολλά νέα ταλέντα που αναζητούν οι επιχειρήσεις. Γι’αυτό  επιλέξαμε το εξώφυλλο να το αφιερώσουμε σε όλους εκείνους τους νέους ανθρώπους που αυτή τη στιγμή αναζητούν εργασία και δεν το βάζουν κάτω.

HR Professional: Kariera.gr και start-ups. Ποια είναι η σχέση που δημιουργήθηκε;
Φωτεινή Γαϊτανλή:
Μια διέξοδος απο την οικονομική κρίση είναι οι καινοτόμες επιχειρηματικές ιδέες, τα λεγόμενα start-ups. Το kariera.gr ως ένα start-up κι αυτό πριν απο 15 περίπου χρόνια, στο πλαίσιο της εταιρικής του κοινωνικής ευθύνης συμβάλει με τον τρόπο του στην προώθηση και ενθάρρυνση καινοτόμων ιδεών. Η ιστορία λίγο πολύ γνωστή, δύο μικροί φοιτητές με μια μεγάλη ιδέα. Πολύ πιο μεγάλη απο ότι και οι ίδιοι φαντάζονταν. Τα κατάφεραν και απο τότε το kariera.gr προσπαθεί να ενθαρρύνει και να βοηθήσει άλλους νέους ανθρώπους να κάνουν αυτό ακριβώς. Να πετύχουν.

HR Professional: Πώς συμβάλει ο οργανισμός σας στη νεανική επιχειρηματικότητα;
Γιώργος Παππάς:
Έχοντας συνειδητοποιήσει την ιδιαίτερη σημασία των start-ups και της νεανικής επιχειρηματικότητας καθώς και τη συμβολή που θα μπορούσαν να έχουν στην ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας, το θεωρούμε μεγάλη χαρά μας να βοηθάμε νέους επιχειρηματίες στα πρώτα τους βήματα. Συγκεκριμένα, παρέχουμε δωρεάν υπηρεσίες σε start-ups που ξεχώρισαν και βραβεύτηκαν σε εκδηλώσεις και διαγωνισμούς.

Τα υπόλοιπα νεανικά επιχειρηματικά σχήματα έχουν τη δυνατότητα να χρησιμοποιήσουν τις υπηρεσίες recruiting μας με σημαντικά χαμηλότερο κόστος. Επιπλέον, στηρίζουμε με χορηγίες επικοινωνίας εκδηλώσεις βράβευσης των start-ups αλλά και τα ίδια τα επιχειρηματικά σχήματα στην προσπάθειά τους να γίνουν ευρύτερα γνωστά στον κλάδο που δραστηριοποιούνται.


 HR Professional: Ποιες άλλες δράσεις υποστηρίζει το kariera.gr στο πλαίσιο της εταιρικής κοινωνικής ευθύνης;
Φωτεινή Γαϊτανλή:
Μια ακόμη δράση που υποστήριζει το kariera.gr στο πλαίσιο της εταιρικής κοινωνικής του ευθύνης είναι η διάδοση του κινήματος του εθελοντισμού. Ας ξεκινήσουμε απο μια βασική παραδοχή, ο εθελοντισμός είναι μια υπόθεση που θα έπρεπε να μας αφορά όλους. Δεδομένων των συνθηκών στην αγορά εργασίας, ο εθελοντισμός προσφέρει τη δυνατότητα ειδικά σε νέους ανθρώπους να απασχοληθούν αποκτώντας εργασιακή εμπειρία ενδυναμώνοντας το βιογραφικό τους και παράλληλα, να μη χρειαστεί να αντιμετωπίσουν την κακή ψυχολογία μιας μεγάλης περιόδου αεργίας.

HR Professional: Πείτε μας λίγα λόγια για το volunteer4greece.gr.
Γιώργος Παππάς:
Το volunteer4greece.gr είναι μια μη κερδοσκοπική προσπάθεια ιδιωτών, που ξεκίνησε με σκοπό να διευκολύνει την επικοινωνία ανάμεσα σε εθελοντικές οργανώσεις που δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα με όσους επιθυμούν να προσφέρουν εθελοντικά εργασία σε αυτές. Το volunteer4greece.gr με την υποστήριξη του kariera.gr έχει δημιουργήσει μια online πλατφόρμα που επιτρέπει σε εθελοντικούς οργανισμούς να αναρτούν τις εθελοντικές θέσεις εργασίας που προσφέρουν και σε εθελοντές να κάνουν αναζητήσεις θέσεων ανα περιοχή και κατηγορία οργάνωσης.

Το kariera.gr προσφέρει την τεχνολογία του για τη λειτουργία της ιστοσελίδας και παράλληλα, όλες οι αγγελίες φιλοξενούνται χωρίς κόστος στην ιστοσελίδα μας. Ταυτόγχρονα, με τα μέσα που διαθέτουμε επικοινωνιακά έχουμε ξεκινήσει μια ενημερωτική καμπάνια προς το κοινό σχετικά με τα πλεονεκτήματα της εθελοντικής δράσης.

HR Professional: Πώς η εταιρική κοινωνική ευθύνη επεκτείνεται και στους υποψήφιους;
Φωτεινή Γαϊτανλή:
Πέρα από το γεγονός ότι κάθε εταιρεία μπορεί να υιοθετήσει πρακτικές εταιρικής ευθύνης ευεργετικές ως προς το κοινωνικό σύνολο, αντίστοιχο είναι και το βάρος της ευθύνης που φέρει ο κάθε υπάλληλος, στέλεχος, επαγγελματίας απέναντι σε αυτό. Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί το βασικό «παράπονο» που ακούμε εδώ και κάποια χρόνια απο τους υποψήφιους. Η έλλειψη ενημέρωσής τους απο τις εταιρείες σχετικά με την πορεία έκβασης της αίτησής τους.

Με περισσότερους απο 1.500.000 άνεργους η ευθύνη απέναντι στον υποψήφιο που αποστέλει το βιογραφικό του και δεν λαμβάνει ποτέ απάντηση απο αρκετές εταιρείες είναι για εμάς ως ένα βαθμό, δείγμα έλλειψης κοινωνικής ευθύνης και υπευθυνότητας. Όχι μόνο απέναντι σε ένα μεγάλο μέρος του κοινωνικού συνόλου που αναζητά εργασία, αλλά και προς την άλλη ιδιότητα αυτών των ατόμων που αποτελούν καταναλωτές των προϊόντων και υπηρεσιών αυτών των εταιρειών.

Αντιλαμβανόμαστε τον τεράστιο όγκο βιογραφικών που δέχονται αλλά οι ίδιες οι εταιρείες θα πρέπει να ευαισθητοποιηθούν απέναντι σε αυτό το ζήτημα προσέχοντας ιδιαίτερα το πλήγμα που μπορεί να δεχθεί η εικόνα τους ως εργοδότη επιλογής.

HR Professional: Πώς δεσμεύεται το kariera.gr προς την κατεύθυνση αυτή;
Φωτεινή Γαϊτανλή:
Το kariera.gr θα συνεχίσει με τον ίδιο ενθουσιασμό και όρεξη να ενεργεί και να επεκτείνει τις δράσεις εταιρικής κοινωνικής ευθύνης του, θέλοντας να συνεισφέρει με το δικό του τρόπο προς όφελος του κοινωνικού συνόλου. Κάθε ένας απο εμάς μπορεί να βάλει ένα λιθαράκι σε αυτή την προσπάθεια απλά αφουγκράζοντας τις ανάγκες των συνανθρώπων του!

Τι λένε για εμάς:
Η Θεώνη, η Στέλλα, η Βασιλική και η Αλίκη μοιράζονται μαζί μας την εμπειρία τους από τη συμμετοχή τους στο Workshop αναζήτησης εργασίας: 

Μέσα από το Workshop πήρα περισσότερη δύναμη για να κυνηγήσω αυτό που πραγματικά θέλω να κάνω 
– Αναγνωστοπούλου Θεώνη

Μόλις βγήκα από το χώρο ένιωσα μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση και σιγουριά. Γνώρισα ανθρώπους με παρόμοιο πρόβλημα, αντάλλαξα απόψεις και θέλησα να βελτιωθώ κι εγώ η ίδια τόσο σε προσωπικό επίπεδο όσο και γενικά
– Πάσκο Στέλλα
 
Μετά απ’ αυτό το σεμινάριο, ένιωσα αισιόδοξη για το μέλλον και θέλησα να γίνω περισσότερο ενεργό άτομο που εστιάζει στη λύση και όχι στο πρόβλημα – Μπακέλα Βασιλική

Το Workshop αναζήτησης εργασίας μου έδωσε την ελπίδα και τη δύναμη να ψάξω για εργασία
– Χατζημποντόζη Αλίκη

Το αποτέλεσμα του workshop με κάποιες επιπλέον συμβουλές που ζήτησα προσωπικά από τους εισηγητές (και με καθοδήγησαν άριστα), με βοήθησε να βρω την επόμενη εργασία μου σε μία πολυεθνική εταιρεία. Θα ήθελα να σας ευχαριστήσω και πάλι και να σας συγχαρώ για τους άξιους εισηγητές σας 
– Μίνα Καραδήμα

Ένα μεγάλο ευχαριστώ στην κα. Μάρθα Μυλωνά, πρόεδρο του ΣΔΑΔΕ καθώς και στους εισηγητές και υποστηρικτές μας σε αυτή την προσπάθεια: Ιφιγένεια Χριστοδουλίδου, Νικολαϊδου Ειρήνη, Βέλκο Βασίλη, Κουκουμπάνη Δημήτρη, Σταματίου Σωτήρη, Καραλάζου Μιμίκα, Ντουλαβέρη Ελένη, Βαβαρούτα Κωνσταντίνο, Χριστοφίδου Αγγελική και Θεοδώρου Ιωάννα.