Επαγγελματίες από όλον τον κόσμο συγκέντρωσε το webinar «Unleashing Potential: Embracing AI for future-ready workplaces», που διοργάνωσε, την Τρίτη 14 Μαΐου, ο European Association for People Management, με αφορμή την επερχόμενη Διεθνή Ημέρα Ανθρώπινου Δυναμικού. Με επίκεντρο της ομιλίας της το «AI at the speed o trust», η Niamh McNamara, Global People and Organisation/ HR Leader, CIPD Fellow, από την Ιρλανδία, αναφέρθηκε στο πόσο σημαντικό είναι η ανάπτυξη και η ενσωμάτωση της ΑΙ να γίνονται με τέτοιον τρόπο και ταχύτητα, ώστε να χτίζεται και να διατηρείται η εμπιστοσύνη των χρηστών.

«Το HR πρέπει να διαμορφώνει τη στρατηγική AI», κατέληξε η ίδια. Από την πλευρά τους, οι Jarle Hildrum, PhD, Director at Deloitte και Bjørn Taale Sandberg, DNA Chief Strategy Officer and AI lead, από την Νορβηγία, εστίασαν στα ηθικά ζητήματα που ενδέχεται να προκύψουν από την χρήση της Generative ΑΙ στις διαδικασίες του HR. «Σήμερα, η γενετική τεχνητή νοημοσύνη υποστηρίζει όλο και περισσότερες λειτουργίες της Διεύθυνσης Ανθρώπινου Δυναμικού. Είναι σημαντικό να διασφαλίσουμε ότι η εφαρμογή της γίνεται με ηθικό τρόπο και με σεβασμό στην ιδιωτικότητα και τα δικαιώματα των εργαζομένων» επισήμαναν χαρακτηριστικά. Στη συνεχεία, η Austeja Landsbergiene, PhD, CEO and Founder at Karalienes Mortos Mokykla, από τη Λιθουανία, υπογράμμισε την αναγκαιότητα διαρκούς εκπαίδευσης και ανάπτυξης των skills, εξηγώντας ότι το skills gap στην εποχή της AI είναι αναμενόμενο.

«Όσο προκύπτουν νέα δεδομένα και τεχνολογίες, φυσικά θα προκύπτει και νέο κενό στις δεξιότητες, το οποίο πάντα θα προσπαθούμε να κλείσουμε, μέσα από την εκπαίδευση, το upskilling και το reskilling», υποστήριξε και πρόσθεσε:

«Οι δεξιότητες μπορούν να αποκτηθούν, το attitude, όμως, όχι εύκολα». Η διαμόρφωση των μελλοντικών χώρων εργασίας, όπου η ΑΙ θα συνυπάρχει αρμονικά με τον ανθρώπινο παράγοντα, ήταν το κεντρικό θέμα της Alessandra Lazazzara, Associate Professor of Organization and HRM presso Università degli Studi di Milano, από την Ιταλία. «Στόχος είναι ο σχεδιασμός συστημάτων συνεργασίας εργαζομένων-ΑΙ, η ανάπτυξη ηγεσίας και οργανωτικού κλίματος που υποστηρίζουν την ΑΙ, η αξιοποίησή της για την προώθηση της δικαιοσύνης εντός των οργανισμών και η χρήση της για τη διευκόλυνση του wellbeing των εργαζομένων», σημείωσε η ίδια. Το διαδικτυακό σεμινάριο ολοκληρώθηκε με την παρουσίαση του International HR Day step challenge, μίας πρωτοβουλίας του EAPM για να γιορτάσει τη φετινή 5η επέτειο της Διεθνούς Ημέρας HR.