«Η έμπνευση υπάρχει, αλλά πρέπει να σε βρει να δουλεύεις». – Pablo Picasso

Παρασκευή πρωί και βάζοντας τις τελευταίες πινελιές στο τεύχος, διαπιστώνω ότι το editorial δεν έχει γραφτεί… Πόσο θα ήθελα, τέτοιες στιγμές, να έχω ένα μαγικό ραβδί ή μία μαγική πένα! Πολλές φορές διαβάζω editorials άλλων εντύπων και μέσων και θαυμάζω τους ανθρώπους που τα γράφουν. Σκέφτομαι ενδόμυχα «πόσο ωραία γράφουν και μοιράζονται με τους αναγνώστες τις σκέψεις τους» και αναρωτιέμαι, «πώς θα το καταφέρω και εγώ;».

Η αλήθεια είναι ότι για εμένα, προσωπικά, είναι ιδιαίτερα αγχωτικό όλο αυτό. Γιατί, νιώθω, πως, κάθε σελίδα του περιοδικού, οφείλει να έχει αξία για όλους σας. Διαβάζοντας όλα όσα έχουμε ετοιμάσει στις επόμενες σελίδες του τεύχους, σκέφτομαι, λοιπόν, το εξής: Συχνά υποστηρίζεται ότι ο άνθρωπος είναι το πιο σημαντικό κεφάλαιο μίας επιχείρησης. Γίνεται, άραγε, το Μέλλον της Εργασίας… να είναι τεχνολογικό μόνο; Ποια είναι η ανθρώπινη πλευρά του; Είναι γεγονός ότι βρισκόμαστε σε μία εποχή όπου η τεχνολογία ακμάζει και το generative AI και η μηχανική μάθηση «χτυπούν» την πόρτα κάθε εργασιακού χώρου.

Την ίδια στιγμή, γίνεται λόγος για τη δια βίου μάθηση και το upskilling/reskilling προκειμένου οι οργανισμοί να υποστηρίξουν τις διάφορες γενεές που συνυπάρχουν στο εργασιακό γίγνεσθαι με απώτερο στόχο την ευημερία και τη βιωσιμότητά τους. Πώς έρχεται η Gen Z να «ταράξει τα νερά», ενώ οι Millennials καλούνται να αναλάβουνε πιο διευθυντικές θέσεις; Όλα αυτά αποτυπώθηκαν και αποτέλεσαν αντικείμενο συζήτησης στο συνέδριο Future of Work, για το οποίο θα διαβάσετε αναλυτικά στις προσεχείς σελίδες, δίνοντας τη σκυτάλη στο Talent Acquisition Conference, που θα πραγματοποιηθεί στις 9 Μαΐου. Το εν λόγω συνέδριο, μέσα από διεθνή και εγχώρια εμπειρία, θα δώσει απαντήσεις, λύσεις, ιδέες και προοπτικές για τις τάσεις στο recruitment, το sourcing, την εργοδοτική φήμη, το executive search, την προσέγγιση των ταλέντων κ.ά.

Σε αυτό το editorial, θα ήθελα να κλείσω με μία ερώτηση προς όλους εσάς: «Από πού αντλείται έμπνευση για το έργο σας;»! Θα χαρώ να μοιραστείτε τις σκέψεις σας μαζί μου στο [email protected].

 

Kαλή ανάγνωση σε όλους!