Ακόμα και κάτω από ιδιαίτερα απαιτητικές και πρωτόγνωρες συνθήκες για όλους, η Edenred δεν σταματά να μας εκπλήσσει! Νέες λύσεις προστέθηκαν στο πορτφόλιο των υπηρεσιών της εν μέσω της πρόσφατης κρίσης, μεγάλες συνεργασίες αποκλειστικά για τους κατόχους των υπηρεσιών της και προγράμματα για τους πελάτες της που φέρνουν τις παροχές ένα βήμα πιο κοντά στην νέα ψηφιακή εποχή. Γιατί για την ομάδα Marketing της Edenred, κάθε μέρα είναι μία νέα αφορμή για δημιουργία!

HR Professional: Σε τι στάδιο σας βρήκε η πανδημία και πώς καταφέρατε να τη διαχειριστείτε;

Μαρία Βερούχη: Η περίοδος που διανύσαμε και εξακολουθούμε να διανύουμε, ήταν πρωτόγνωρη και αρκετά απαιτητική για όλους. Παρόλα αυτά, με ξεκάθαρη στρατηγική, ευελιξία και έχοντας ως προτεραιότητα τον άνθρωπο, καταφέραμε να ανταποκριθούμε με επιτυχία στις νέες ανάγκες της αγοράς, προσφέροντας αδιάκοπα τις υπηρεσίες μας στις εταιρείες – πελάτες μας, τους εργαζομένους τους και τους συνεργάτες μας. Από την πρώτη κιόλας μέρα, το σύνολο των συναδέλφων εργάστηκε από το σπίτι, έχοντας το βλέμμα σταθερά στραμμένο στον στόχο, που δεν είναι άλλος από το να κάνουμε την καθημερινότητα των συνεργατών μας και των ανθρώπων τους καλύτερη! Με άκρως δημιουργική διάθεση, άψογη συνεργασία, ακόμα και εξ’ αποστάσεως, και τη στήριξη του ομίλου της Edenred, καταφέραμε όχι μόνο να ανταποκριθούμε στις δύσκολες αυτές συνθήκες, αλλά και να φέρουμε νέες λύσεις και προτάσεις στην ελληνική αγορά.

HR P.: Ποιες είναι οι νέες υπηρεσίες για τους πελάτες σας και πώς καταφέρατε, σε μία εποχή που οι περισσότερες εταιρείες υπολειτουργούν, να κάνετε το κάτι παραπάνω;

Μ.Β: Τους τελευταίους μήνες αποδείχθηκε ότι οι ισχυρές, δεμένες και «καλοκουρδισμένες» ομάδες μπορούν να είναι αποδοτικές ακόμα και εξ‘ αποστάσεως. Σαφώς έγινε μεγάλη προσπάθεια για να προσαρμόσουμε την επικοινωνία και τις διαδικασίες μας στα νέα δεδομένα. Το διάστημα αυτό, όμως, καταφέραμε να γιορτάσουμε επιτυχίες και συνεργασίες που μας κάνουν διπλά υπερήφανους, όταν αναλογιζόμαστε τις συνθήκες κάτω από τις οποίες ήρθαν.
Με γνώμονα την ασφάλεια των συνεργατών μας και των ανθρώπων τους, προσφέραμε, αυτό το κρίσιμο δίμηνο, δωρεάν κόστος έκδοσης για όλες τις κάρτες Ticket Restaurant. Στόχος ήταν να στηρίξουμε όσους εργάζονταν από το σπίτι, ώστε να κάνουν τις συναλλαγές τους ανέπαφα, στα online καταστήματα του δικτύου μας από την ασφάλεια του σπιτιού τους, αλλά και από κινητές συσκευές, μέσω Apple Pay, χωρίς να προσθέσουμε επιπλέον κόστη στις εταιρείες, που γνωρίζουμε από πρώτο χέρι πόσο πάλεψαν και συνεχίζουν να παλεύουν για να μην επηρεαστούν οι άνθρωποί τους από τα νέα αυτά δεδομένα. Το αποτέλεσμα; Περισσότεροι από 20.000 εργαζόμενοι μέσα σε αυτό το δίμηνο άρχισαν να απολαμβάνουν το γεύμα τους με κάρτες Ticket Restaurant, τις οποίες, σε αρκετές περιπτώσεις, χρειάστηκε να τις στείλουμε στα σπίτια τους, για να αποφορτίσουμε τους ανθρώπους του HR από επιπλέον διαχείριση.
Ένα ακόμη παράδειγμα είναι η νέα λύση MyBenefits, που παρουσιάσαμε στην ελληνική αγορά πριν από δύο περίπου μήνες. Μία All-in-One λύση για κάθε παροχή που μπορεί να προσφέρει μία εταιρεία στους εργαζομένους της (διακοπές, γυμναστήρια, μετακινήσεις κ.ά.), βοηθώντας έτσι τις εταιρείες να προάγουν το well-being των εργαζομένων τους και να αυξήσουν την παραγωγικότητα και την αποδοτικότητά τους, συγκεντρώνοντας ουσιαστικά κάθε εταιρική παροχή σε μία μόνο κάρτα!

HR P.: Δεν μείνατε όμως εκεί. Θεωρείτε ότι ήταν η κατάλληλη περίοδος να παρουσιάσετε στην ελληνική αγορά την ανανεωμένη κάρτα παροχής σίτισης;

Μαρία Τούλια: Η εξέλιξη είναι στο DNA μας και η δημιουργικότητα είναι αυτή που μας κρατάει σε εγρήγορση. Έτσι, με μότο μας το «Νιώθουμε καλά, εργαζόμαστε καλύτερα», δε θα μπορούσαμε παρά να μοιραστούμε τα ευχάριστα νέα με τους πελάτες και τους συνεργάτες μας.
Η παροχή σίτισης της Edenred, που εδώ και 25 χρόνια εμπιστεύονται πάνω από 5.000 εταιρείες, άλλαξε πρόσωπο, σηματοδοτώντας την αρχή μίας εποχής – ορόσημο στην εξέλιξή μας και φυσικά είμαστε πολύ περήφανοι γι’ αυτό.
Κρατώντας σταθερά όλα όσα την κάνουν να ξεχωρίζει, η ανανεωμένη κάρτα σίτισης προσφέρει αμέτρητα οφέλη, ενώ είναι πλήρως εναρμονισμένη με τη νέα πραγματικότητα: Contactless συναλλαγές, χωρίς να ερχόμαστε σε επαφή με χαρτονομίσματα, συναλλαγές μέσω Apple Pay, πλησιάζοντας απλά το κινητό στο POS, γρήγορα, εύκολα και με ασφάλεια, online αγορές στα συνεργαζόμενα καταστήματα, αλλά και η #1 εφαρμογή του κλάδου, MyEdenred, που αποτελεί ένα σύγχρονο και self-service εργαλείο και είναι στη διάθεση των κατόχων των λύσεών μας 24/7.
Εντούτοις, όλα αυτά δεν θα μπορούσαμε να τα έχουμε καταφέρει χωρίς να έχουμε στρατηγικούς συνεργάτες στο πλευρό μας, τόσο σε δημιουργικό επίπεδο όσο και σε επίπεδο σχεδιασμού και υλοποίησης της ψηφιακής μας επικοινωνίας, εξού και τους ευχαριστούμε θερμά για αυτό!

HR P.: Γιατί, όμως, οι εταιρείες επιλέγουν την Edenred; Τι είναι αυτό που σας κάνει να ξεχωρίζετε;

Αγγελική Σφαρνά: Η πολυετής εμπειρία, η ευελιξία, η συνεχής καινοτομία των υπηρεσιών μας, η αξιοπιστία, αλλά κυρίως το γεγονός ότι ακούμε τις ανάγκες των πελατών μας, είναι μερικά από τα στοιχεία που μας ξεχωρίζουν.
Επιπλέον, όπως μαρτυρούν και οι αξίες της εταιρείας μας, έχοντας ως κανόνα την απλότητα στον τρόπο που σχεδιάζουμε και παρέχουμε τις λύσεις μας, έχουμε φροντίσει οι υπηρεσίες μας να «συναντούν» τις ανάγκες όλων των εταιρειών είτε πρόκειται για μεγάλες, πολυεθνικές εταιρείες είτε μικρομεσαίες εταιρείες που αναζητούν ταχύτητα, ευελιξία και σύγχρονες, ψηφιακές λύσεις.
Στην Edenred σχεδιάζουμε το αύριο έχοντας πάντα σαν γνώμονα και επίκεντρο τις επιθυμίες των εργαζομένων που χρησιμοποιούν καθημερινά τις υπηρεσίες μας. Στο πλαίσιο αυτό, προσθέτουμε συνεχώς νέες υπηρεσίες για μια ακόμα πιο self-service εμπειρία.
Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί η νέα εφαρμογή MyEdenred που αναφέραμε νωρίτερα. Όλοι οι κάτοχοι των λύσεων Ticket Restaurant, Ticket Compliments και MyBenefits απολαμβάνουν μία σειρά από πλεονεκτήματα, όπως έλεγχο υπολοίπου των καρτών τους, πρόσβαση στο ιστορικό των συναλλαγών, άμεσες ενημερώσεις για όλες τις συναλλαγές τους, υπενθύμιση PIN, φραγή κάρτας σε περίπτωση απώλειας, απευθείας προσθήκη των καρτών στην υπηρεσία Apple Pay μέσω In-App provisioning κ.ά.
Επίσης, οι κάτοχοι των λύσεων της Edenred μπορούν εύκολα να εντοπίσουν τα κοντινά συνεργαζόμενα καταστήματα και να μάθουν άμεσα περισσότερες πληροφορίες γι’ αυτά, όπως οι υπηρεσίες που παρέχουν (delivery, mobile POS κ.ά.), αλλά και να πραγματοποιήσουν απευθείας κλήση στο κατάστημα της επιλογής τους, βρίσκοντας τις οδηγίες πλοήγησης μέσω Google maps. Επιπλέον, μπορούν να ενημερωθούν real-time για τις τρέχουσες προσφορές και τους διαγωνισμούς, αποκλειστικά για κατόχους των υπηρεσιών μας, μέσω της νέας ενότητας «Deals».

HR P.: Τι σημαίνει Customer Experience για την Edenred και πώς αυτό δίνει προστιθέμενη αξία στους κατόχους των λύσεών σας;

Χαρά Χειμώνα: Στόχος μας είναι να προσφέρουμε μία 360ο εμπειρία και ισχυρό user engagement, δημιουργώντας επιπλέον αξία σε κάθε τους συναλλαγή.
Η εφαρμογή MyEdenred, τόσο σε web όσο και σε mobile περιβάλλον, και το Apple Pay αποτελούν δύο υπηρεσίες που είναι στη διάθεση των κατόχων των λύσεών μας εδώ και έναν χρόνο, με την αποδοχή αλλά και τα ratings των χρηστών να αποδεικνύουν ότι πρόκειται όντως για «εργαλεία», τα οποία διευκολύνουν την καθημερινότητά τους. H στρατηγική αυτή απόφαση είναι, πλέον, ξεκάθαρο ότι ήταν προς τη σωστή κατεύθυνση.
Εν μέσω καραντίνας, οι συναλλαγές με Apple Pay διπλασιάστηκαν, καθώς οι κάτοχοι των καρτών μας είχαν τη δυνατότητα να μην έρχονται σε επαφή με κάρτες, POS, κ.ά., πραγματοποιώντας τις συναλλαγές τους μόνο με την κινητή τους συσκευή. Επιπλέον, η προσθήκη των καρτών στο Apple Pay, απευθείας μέσω της εφαρμογής MyEdenred (In-App provisioning), η οποία είναι διαθέσιμη εδώ και δύο περίπου μήνες, κάνει τη διαδικασία τόσο απλή που ο μηνιαίος αριθμός των ενεργοποιήσεων νέων ψηφιακών wallets «σκαρφάλωσε» στις 2.000.
Στην Edenred είμαστε υπέρμαχοι του ψηφιακού μετασχηματισμού, με στόχο να προσφέρουμε ευελιξία και ασφάλεια στις καθημερινές συναλλαγές των κατόχων των λύσεών μας. Ταυτόχρονα, πάντα φροντίζουμε να παρέχουμε ακόμη περισσότερα, εξασφαλίζοντας διαρκώς δεκάδες αποκλειστικές προσφορές για τους εργαζόμενους των εταιρειών-πελατών μας. Στρατηγικοί συνεργάτες του δικτύου Ticket Restaurant, όπως η Domino’s, τα My market, τα καταστήματα Γρηγόρης, το Βιολογικό Χωριό, αλλά και πολλά μεμονωμένα σημεία που εξυπηρετούν τους κατόχους των λύσεών μας στο δρόμο προς το γραφείο ή κοντά στον χώρο που ζουν και εργάζονται, παρέχουν σημαντικές εκπτώσεις, προνόμια και διαγωνισμούς για τους εργαζομένους που απολαμβάνουν την εν λόγω υπηρεσία. Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί η μοναδική προσφορά που ξεκίνησε εν μέσω καραντίνας και αφορά όλους τους νέους κατόχους Ticket Restaurant, εξασφαλίζοντας αποκλειστικές προσφορές γνωριμίας σε μεγάλους συνεργάτες του δικτύου της Edenred: €5 έκπτωση στα καταστήματα My market και 10% έκπτωση για παραγγελίες στην Domino’s, αποκλειστικά με χρήση κάρτας Ticket Restaurant.
Εστιατόρια με ελληνική ή ξένη κουζίνα, καταστήματα με βιολογικά προϊόντα και vegan επιλογές, delicatessen και online καταστήματα είναι μερικές μόνο από τις χιλιάδες εναλλακτικές προτάσεις που προσφέρουμε στους κατόχους των λύσεών μας. Επιπλέον, σύντομα θα μάθετε πολλά και ενδιαφέροντα νέα από τη νέα στρατηγική μας συνεργασία, στην αγορά των food-delivery platforms, με το BOX.
Πίσω, βέβαια, από κάθε νέα τεχνολογία βρίσκεται πάντα ο άνθρωπος. Παρόλο που η ψηφιακή εποχή είναι γεγονός, αυτό δεν σημαίνει ότι δεν είμαστε εκεί για όσους μας χρειάζονται, προκειμένου να προσφέρουμε, άμεσα και ανθρώπινα, λύσεις σε ζητήματα που μπορεί να προκύψουν. Με μία πολυμελή ομάδα στο τμήμα Εξυπηρέτησης Πελατών, παρέχουμε καθημερινά υποστήριξη τόσο στους πελάτες μας και τους ανθρώπους τους, όσο και στο συνεργαζόμενο δίκτυο καταστημάτων, που αριθμεί χιλιάδες σημεία σε πανελλαδικό επίπεδο.

HR P.: Θα θέλατε να μοιραστείτε μαζί μας το vision της ομάδας σας για τους επόμενους μήνες;

Μ.Β: Η ομάδα του Marketing διαθέτει την ενέργεια, τη δυναμική αλλά και τα εργαλεία, ώστε να συνεχίσει με επιτυχία να προσφέρει καινοτόμες λύσεις στην ελληνική αγορά. Όραμά μας είναι να γίνουμε ο καθημερινός συνεργάτης για τις εταιρείες και τους ανθρώπους τους.
Βασικοί πυλώνες για την επίτευξη του στόχου και του οράματός μας είναι να είμαστε πρωτοπόροι στις αλλαγές, να προβλέπουμε ανάγκες που θα προκύψουν σε αυτή τη δυναμική αγορά και το συνεχώς μεταβαλλόμενο περιβάλλον που ζούμε και να παρέχουμε λύσεις που θα βελτιώσουν την παραγωγικότητα των επιχειρήσεων και την ικανοποίηση των τελικών μας χρηστών.
Επίσης, να δημιουργούμε προστιθέμενη αξία στους συνεργάτες και στους ανθρώπους τους, με ισχυρές βάσεις τη συνεργασία, την εμπιστοσύνη και τις αξίες μας, να είμαστε δημιουργικοί και να συνεχίσουμε να δουλεύουμε με όρεξη για την επόμενη μέρα. Μία μέρα που ο κόσμος της εργασίας θα είναι ένας καλύτερος κόσμος για όλους!