Στην εκπομπή του Open Tv «Ώρα Ελλάδος» βρέθηκαν, με αφορμή το Gold Βραβείο που κατέκτησε η Edenred στα HR Awards 2022, η Μαριλένα Σουλογιάννη, HR Director, και η Σοφία Παπαθεοδώρου, Senior HR Generalist της εταιρείας. Αρχικά, η Σ. Παπαθεοδώρου εξήγησε ότι η Edenred είναι μία ψηφιακή πλατφόρμα πληρωμών, με παρουσία σε 45 χώρες, ενώ σημείωσε ότι στην ελληνική αγορά, η εταιρεία έχει παρουσία από το 1996, έχοντας ως κορωνίδα των προϊόντων της την υπηρεσία Ticket Restaurant.

«7.000 εταιρείες εμπιστεύονται καθημερινά την Edenred για την παροχή σίτισης προς τους εργαζομένους τους» τόνισε χαρακτηριστικά. «Η διαδικασία είναι απλή. Τα πάντα είναι αυτοματοποιημένα. Μέσα σε λιγότερο από μία βδομάδα μπορούμε να έχουμε είτε κάρτα είτε άυλη κάρτα, που ο εργαζόμενος θα μπορεί μέσω αυτής να εξαργυρώσει σε ό,τι έχει να κάνει με τη σίτησή του» επισήμανε η Μ. Σουλογιάννη και εξήγησε ότι το θεσμοθετημένο πλαίσιο της παροχής αυτής αφορά «132 ευρώ το μήνα, 11 μήνες τον χρόνο, 1.452 ευρώ τον χρόνο», ενώ η κα. Παπαθεοδώρου πρόσθεσε ότι η χρήση της κάρτας μπορεί να γίνει σε ένα τεράστιο δίκτυο πάνω από 10.000 καταστημάτων.

Στη συνέχεια, η κα. Σουλογιάννη, απαντώντας σε σχετική ερώτηση, υποστήριξε ότι μέσω αυτής της υπηρεσίας «ο εργοδότης εμπλουτίζει το πακέτο των παροχών του, άρα έχει έναν ευχαριστημένο εργαζόμενο» και συμπλήρωσε ότι το συγκεκριμένο πλαίσιο έχει και μία φορολογική ελάφρυνση «καθώς η συγκεκριμένη παροχή είναι συμφωνημένη με την κυβέρνηση, η οποία έρχεται να υποστηρίξει το πλαίσιο αυτό». Τέλος, η HR Director της Edenred εστίασε στο γεγονός ότι σειρά ερευνών δείχνει ότι η παροχή αυτή είναι μέσα στις Top παροχές που επιθυμεί ο ίδιος ο εργαζόμενος.