Με ευρεία συμμέτοχη και περισσοτέρους από 400 εκπροσώπους της εκπαιδευτικής κοινότητας και από κάθε γωνία της Ελλάδας, απονεμήθηκαν την παρασκευή 18 μαΐου στο συνεδριακό κέντρο πανεπιστήμιου δυτικής αττικής τα Education Leaders Awards 2018 powered by RDC Informatics, που για 3η χρονιά διοργάνωσε η BOUSSIAS.

Την Τελετή Απονομής παρουσίασε η δημοσιογράφος Νικολέτα Κρητικού, ενώ χαιρετισμό απηύθυνε η Πρόεδρος της Κριτικής Επιτροπής, Άννα Διαμαντοπούλου, η οποία αναφέρθηκε στη σημασία των βραβείων στην αναπτυξιακή προοπτική του κλάδου της εκπαίδευσης. Μεταξύ άλλων, έκανε λόγο για τους δύο στόχους του θεσμού. Ο πρώτος είναι η συμμετοχή και η κατάθεση της προσπάθειας για να μάθει και να εμπνευστεί η εκπαιδευτική κοινότητα στο σύνολό της. Ο δεύτερος στόχος είναι η διάκριση, ώστε να ξεχωρίσουν οι καλύτεροι και οι πλέον ιδιαίτερες προσπάθειες. Όπως σχολίασε χαρακτηριστικά η ίδια, «η εκπαίδευση είναι ένας χώρος στον οποίο εργάζονται εκατοντάδες χιλιάδες άνθρωποι και αφορά σε όλη τη νέα γενιά άρα και στις οικογένειές τους. Εδώ γεννιούνται οι νέες ιδέες, γεννιέται η καινοτομία». Ιδιαίτερη αναφορά έκανε στο πλήθος των υποψηφιοτήτων, το οποίο ήταν αυξημένο κατά 25% σε σχέση με πέρυσι, ενώ φέτος υπήρξε ενεργή συμμετοχή τόσο από τον χώρο των Πανεπιστημίων, όσο και από αυτόν της αυτοδιοίκησης, κάτι που επιβεβαιώνει «τον ουσιαστικό ρόλο των δήμων στα σχολεία, καθώς το επόμενο μεγάλο στοίχημα είναι η αποκέντρωση και η ενδυνάμωση της συμμετοχής τους».

Στη συνέχεια, ο Κώστας Σιγαλός εκ μέρους της εταιρείας Global Link παρουσίασε τα αποτελέσματα της πανελλήνιας έρευνας για την εκπαίδευση που διεξήχθη για λογαριασμό της BOUSSIAS. Η έρευνα είναι διαθέσιμη στο κοινό μέσω της επίσημης ιστοσελίδας των βραβείων.

Την εκδήλωση χαιρέτησε εκ μέρους της RDC Informatics, χορηγού τίτλου των Education Leaders Awards, ο Διονύσης Κουτσαντώνης, Διευθυντής Επιχειρηματικής Ανάπτυξης.

Στο πλαίσιο της Τελετής Απονομής, δόθηκαν τιμητικά βραβεία και ειδικότερα:

  • Στην ελληνοκύπρια Άντρια Ζαφειράκου, η οποία αναδείχθηκε «Καλύτερη Δασκάλα του Κόσμου» για το 2018, από τον διαγωνισμό Global Teacher Prize, για την ιδιαίτερη παιδαγωγική της μέθοδο και την επίδραση των καλλιτεχνικών μαθημάτων στην κριτική σκέψη των παιδιών.
  • Στον επικεφαλής έρευνας και σχεδιασµού των ηλεκτρικών κινητήρων της Tesla Motors Κωνσταντίνο Λάσκαρη, απόφοιτο ΕΜΠ, έναν από τους ανθρώπους που βοήθησε να έλθει η Tesla στην Ελλάδα και να ιδρύσει την Tesla Greece, η οποία σύντομα ξεκινάει την έρευνά της από το ερευνητικό κέντρο του Δημόκριτου.
  • Στον Όθωνα Ηλιόπουλο, καθηγητή της Ιατρικής σχολής του Χάρβαρντ των ΗΠΑ και ογκολόγο στο General Hospital της Μασαχουσέτης, ο οποίος πραγματοποιεί έρευνα υψηλού επιστημονικού επιπέδου σχετικά με την γενετική προδιάθεση σε θέματα κακοηθειών και συμμετέχει στην οργάνωση δικτύου «ιατρικής ακριβείας» στη χώρα μας.
  • Στο esos.gr, την καθημερινή ηλεκτρονική εφημερίδα και για τις τρεις βαθμίδες ιδιωτικής και δημόσιας Εκπαίδευσης, που εδώ και 12 χρόνια βρίσκεται στην «καρδιά» της εκπαιδευτικής επικαιρότητας.
  • Στους πέντε φοιτητές, μέλη του Μαθηματικού τμήματος του Πανεπιστημίου Αθηνών, που τιμήθηκαν στον 24ο Μαθηματικό φοιτητικό διαγωνισμό IMC (International Mathematics Competition) που πραγματοποιήθηκε στη Βουλγαρία. Η ομάδα κέρδισε ένα χρυσό μετάλλιο, δύο αργυρά και δύο χάλκινα μετάλλια. Πρόκειται για τους Γιώργο Κοτσόβολη (χρυσό μετάλλιο), Αντώνη Ζητρίδη (αργυρό), Μιχάλη Σαράντη (αργυρό), Νίκο Γκούμα (χάλκινο), Γιώργο Γαβριλόπουλο (χάλκινο). Το βραβείο παρέλαβαν από τον μαθητή Ορέστη Λιγνό (χρυσό μετάλλιο από την Ελληνική Μαθηματική Εταιρεία στον πανελλήνιο διαγωνισμό του 2017) και τον Ιωάννη Τυρλή, Γενικό Γραμματέα Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας (Ε.Μ.Ε.).

Τα βραβεία της διαγωνιστικής διαδικασίας απένειμαν στους νικητές τα μέλη της κριτικής επιτροπής: Νικόλαος Σταυρακάκης, Καθηγητής ΕΜΠ – Πρόεδρος ΠΡΩ.ΠΑΙΔΕΙ.Α – Πρωτοβουλία για την Παιδεία και την Ανάπτυξη, Βασίλειος Δασκαλάκης, Πρόεδρος, Συνδέσμου Ελληνικών Κολλεγίων, Νίκος Φαλδαμής, Πρόεδρος HEPIS, Αγγελική Πουλυμενάκου, Αναπληρώτρια Καθηγήτρια στην Διοικητική των Πληροφοριακών Συστημάτων, ειδικότητα elearning, ΟΠΑ, Γιάννης Βαφειαδάκης, Πρόεδρος ΟΕΦΕ, Έφη Μπάσδρα, πρώην πρόεδρος ΙΚΥ, Καθηγήτρια Ιατρικής Σχολής Πανεπιστημίου Αθηνών, Ελένη Μπούντα, Δρ Ιστορίας / Σχολική Σύμβουλος Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, Γιάννης Φίλος, Αναπληρωτής Καθηγητής Ελεγκτικής – Διεθνών Προτύπων, Τμήμα Δημόσιας Διοίκησης, Πάντειο Πανεπιστήμιο, Γεώργιος Κορδέλας, Architect, MA, Project Director, Meininger Hotels, Αργύρης Τζικόπουλος, Γενικός Διευθυντής ΣΕΝ/JA Greece – Σωματείο Επιχειρηματικότητας Νέων/Junior Achievement Greece και Αθανάσιος Κυριαζής, Καθηγητής,Τμήμα Στατιστικής και Aσφαλιστικής Eπιστήμης, Πανεπιστήμιο Πειραιώς. Επίσης βραβεία απένειμε ο Σπυρίδων Δημητρούκας, Business Software Director του Χορηγού τίτλου RDC INFORMATICS.

    Στο site www.educationleadersawards.gr μπορείτε να δείτε τον πίνακα των νικητών, καθώς επίσης φωτογραφίες και το video της βραδιάς.