Το πανόραμα των βέλτιστων πρακτικών στην εκπαίδευση ανέδειξε, για 8η χρονιά, ο θεσμός των Education Leaders Awards, που διοργανώνεται από την Boussias Events, επικροτώντας την καινοτομία και την ποιότητα των εκπαιδευτικών μονάδων και των ίδιων των εκπαιδευτικών στη χώρα μας.

Περισσότερα από 200 υψηλόβαθμα στελέχη της εκπαίδευσης, εκπρόσωποι Φορέων, Πανεπιστημίων, Επαγγελματίες καθώς και εκπρόσωποι Τύπου, βρέθηκαν στην Τελετή Απονομής των Education Leaders Awards 2023, που πραγματοποιήθηκε την Δευτέρα 03 Ιουλίου, στο Συνεδριακό Κέντρο Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής (πρώην ΤΕΙ Πειραιά).
Η Πρόεδρος της Επιτροπής Αξιολόγησης, Άννα Διαμαντοπούλου, καθώς και τα μέλη της επιτροπής -εκπαιδευτικοί, εμπειρογνώμονες, πανεπιστημιακοί και εκπρόσωποι εκπαιδευτικών φορέων- αξιολόγησαν και φέτος τις υποψηφιότητες και επικύρωσαν τους νικητές, σύμφωνα με τις βαθμολογίες που εκείνες είχαν συγκεντρώσει. Η Α. Διαμαντοπούλου δήλωσε σχετικά: «Οι μεγάλες αλλαγές του 21ου αιώνα απαιτούν μία σειρά μεταρρυθμίσεων στα εκπαιδευτικά συστήματα. Το δημογραφικό πρόβλημα, ο ψηφιακός μετασχηματισμός, η κλιματική κρίση, έχουν επιπτώσεις στην οικονομία και στη κοινωνία.

Ο ρόλος όσων ασχολούνται με την εκπαίδευση ήταν και είναι εξαιρετικά κρίσιμος, αλλά τώρα απαιτεί τεράστιες αλλαγές και κυρίως κοινωνική επένδυση, δημιουργία, φαντασία, αντίληψη της νέας εποχής. Εκπαιδευτικοί από όλα τα σημεία της Ελλάδος, από όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης από τον δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, απέδειξαν τις τεράστιες δυνάμεις που έχει η χώρα μας. Η συμμετοχή αυξάνει κάθε χρόνο και περισσότερο. Σχολεία, εκπαιδευτικοί Οργανισμοί, Πανεπιστήμια, καινοτόμα προγράμματα, αποτυπώνουν τη δημιουργία και την αριστεία σε όλους τους επιμέρους τομείς του εκπαιδευτικού συστήματος. Η συμμετοχή είναι κορυφαία πράξη, η βράβευση κορυφαία αναγνώριση. Τα θερμά μου συγχαρητήρια σε όσους και σε όσες συμμετείχαν και σε όσους και όσες βραβεύτηκαν».

Παρουσιάστρια της βραδιάς ήταν η Άννα Μαρία Παπίρη, Wellness Editor – Author, Co-Founder Wellness Project, BOUSSIAS events. Χορηγός της τελετής απονομής ήταν η KNOWCRUNCH, υποστηρικτής της η TÜV NORD, ενώ χορηγός επικοινωνίας το kidsproject.gr.

OΙ TOP ΔΙΑΚΡΙΣΕΙΣ
Συνολικά, διακρίθηκαν 57 εκπαιδευτικές μονάδες και εκπαιδευτικοί στον Δημόσιο Εκπαιδευτικό Φορέα και 40 εκπαιδευτικές μονάδες, εκπαιδευτικοί και εταιρείες-επιχειρήσεις στον Ιδιωτικό Εκπαιδευτικό Φορέα. Oι υποψηφιότητες οι οποίες κατέκτησαν την υψηλότερη βαθμολογία στο σύνολο κάθε πυλώνα, αποσπώντας το Platinum Βραβείο ήταν οι: Δημοτικό Σχολείο Βυτίνας στην κατηγορία Εκπαίδευση – Τηλεκπαίδευση, το Πολυτεχνείο Κρήτης – TUC TIE Lab, ο Δήμος Αθηναίων στην κατηγορία Εξωστρέφεια & Συνεργασία και το Αρχιτεκτονικό Γραφείο Παιδοκεντρικού Σχεδιασμού BabyEcoDesign στην κατηγορία Διοίκηση, Οικονομία & Εγκαταστάσεις. Η βραδιά κορυφώθηκε με την απονομή των μεγάλων βραβείων της χρονιάς, των Grand Awards. Με τον τίτλο Εκπαιδευτική Πλατφόρμα της Χρονιάς διακρίθηκε η Workearly Greece, ενώ Σχολείο της Χρονιάς αναδείχθηκε η Λεόντειος Σχολή Νέας Σμύρνης. Ως Εκπαιδευτικός της Χρονιάς διακρίθηκε η Χριστούλα Τσελίκα.

OΙ ΤΙΜΗΤΙΚΕΣ ΔΙΑΚΡΙΣΕΙΣ
Το μη διαγωνιστικό μέρος της βραδιάς ολοκληρώθηκε με την απονομή των τιμητικών βραβείων για τα Education Leaders Awards 2023. Συγκεκριμένα, βραβεύτηκε ΤΟ ΒΗΜΑ της Κυριακής και η Μάρνυ Παπαματθαίου, Δημοσιογράφος, Υπεύθυνη για θέματα Παιδείας, για τη συνολική προσφορά στην Παιδεία – Πρόγραμμα Μαθητικών Εφημερίδων, ο Νικόλαος Αυγουλάς, Δάσκαλος Πληροφορικής στο 11ο Δημοτικό Σχολείο Καλαμαριάς, για το πρωτοπόρο ρομποτικό σύστημα φύλαξης διαβάσεων τρένων (Wedoguard) και ο Νικόλαος Κομματάς, Δάσκαλος Πληροφορικής & Ελληνικών στο Σχολείο Αγ. Κωνσταντίνος/ Arusha στην Tanzania, για την προσφορά του στην εκπαίδευση της αφρικανικής ηπείρου.

Περισσότερες πληροφορίες για το σύνολο των νικητών είναι διαθέσιμες στον πίνακα που έχει αναρτηθεί στο www.educationleadersawards.gr