Αύξηση περίπου 20% του ανθρώπινου κεφαλαίου της κατέγραψε το οικονομικό έτος 2023 η EY Ελλάδος, προσλαμβάνοντας σχεδόν 700 νέα στελέχη. Έτσι, ο συνολικός αριθμός των εργαζόμενων έχει ξεπεράσει πλέον τα 2.300 άτομα, τόσο στα γραφεία σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και Πάτρα, αλλά και απομακρυσμένα σε όλη την Ελλάδα, ενώ έχει ήδη δρομολογηθεί η δημιουργία νέων γραφείων και στο Ηράκλειο Κρήτης. Στο ίδιο διάστημα, η διοικητική ομάδα της ΕΥ Ελλάδος ενισχύθηκε με 20 νέους Εταίρους, ενώ, στο τέλος του οικονομικού έτους, ανακοινώθηκαν συνολικά 320 προαγωγές. Επιπρόσθετα, μένοντας πιστή στη δέσμευσή της για τη δημιουργία συμπεριληπτικού εργασιακού περιβάλλοντος, το 46% του ανθρώπινου δυναμικού αποτελείται από γυναίκες, με 228 να κατέχουν θέση Manager ή υψηλότερη, 107 Senior Manager ή υψηλότερη και 19 να είναι Εταίροι, ενώ η εταιρεία υλοποιεί το πρόγραμμα ΕΥ “Neurodiversity Champions” και μία «Εκστρατεία κατά της Ασυνείδητης Μεροληψίας» (Unconscious Biases Campaign).

Επένδυση άνω των €1,5 εκατ. στο L&D
Επιπλέον, κατά το οικονομικό έτος 2023, η ΕΥ Ελλάδος επένδυσε συνολικά περισσότερα από €1,5 εκατ. στην εκπαίδευση και ανάπτυξη των ανθρώπων της, σχεδιάζοντας να επενδύσει σχεδόν €2 εκατ. το οικονομικό έτος 2024. Ταυτόχρονα, η εταιρεία αναπτύσσει πρωτοβουλίες που καλύπτουν το wellbeing των ανθρώπων της, όπως ευκαιρίες εθελοντισμού, συνεδρίες ενημέρωσης και μαθήματα γονικής μέριμνας, θεσμοθετώντας μειωμένο ωράριο κατά τρεις ώρες, όλες τις Παρασκευές από Ιούνιο μέχρι Σεπτέμβριο, και μία επιπλέον μέρα άδειας για όλους, στις 17 Ιουλίου, γνωστή ως «EY Day». Επίσης, μεταξύ των νέων παροχών προς τους εργαζόμενους το 2023, περιλαμβάνονται το Ομαδικό Συνταξιοδοτικό Πρόγραμμα για θέση Manager 3 και πάνω, η προσθήκη της προστασίας εισοδήματος στο Ασφαλιστικό Ομαδικό Πρόγραμμα Υγείας, η νέα πολιτική για τα εταιρικά αυτοκίνητα και η νέα κάρτα προνομίων με πολλαπλές ευέλικτες επιλογές.

Συμμετοχή σε 55 ημέρες καριέρας και πρόσληψη 20 στελεχών για την αντιστροφή του Brain Drain
Επιπροσθέτως, η εταιρεία διοργάνωσε ή συμμετείχε σε περίπου 55 ημέρες καριέρας και εκδηλώσεις employer branding, υπογράφοντας μνημόνια συνεργασίας με πανεπιστημιακά ιδρύματα. Ως εκ τούτου, πάνω από 100 φοιτητές πραγματοποίησαν πρακτική άσκηση στην εταιρεία, ενώ διοργανώθηκε το 1ο Θερινό Σχολείο Φορολογίας στο οποίο συνολικά συμμετείχαν 35 προπτυχιακοί φοιτητές οικονομικών και νομικών τμημάτων. Τέλος, η ΕΥ προσπαθεί να συμβάλει στην αντιστροφή του brain drain, προσελκύοντας νέους Έλληνες εργαζόμενους από το εξωτερικό. Έτσι, μόνο το οικονομικό έτος 2023, προσέλαβε 20 στελέχη που εργάζονταν ή σπούδαζαν στο εξωτερικό.