«Όλοι έχουμε λάβει ένα αναπάντητο μήνυμα κάποιας αποστολής από τον Θεό που πιθανώς να μην το έχουμε ανοίξει ακόμη».

Με δικά μου λόγια, η βελτίωση του σύγχρονου κόσμου ξεκινά με τη βελτίωση του σύγχρονου ανθρώπου, δηλαδή εξαρτάται από εμάς τους ίδιους και την αρετή της πίστης στις άπειρες δυνατότητες του ανθρώπου. Ο συγγραφέας, μέσω της πλατιάς και βαθιάς αρχαιοελληνικής παιδείας του, φέρνει τη δική του γνήσια μάτια, με σκοπό τη βελτίωση της καθημερινότητας του σύγχρονου ανθρώπου.

Θα κατανοήσετε τη λειτουργία και τη διαδικασία της γέννησης αυτού του υπέροχου κόσμου των συναισθημάτων σύμφωνα κυρίως με τον Πλάτωνα. Στη συνέχεια, θα τα αξιοποιήσετε, ώστε να ζήσετε με ευδαιμονία, δηλαδή με «εσωτερική χαρά και εξωτερική επάρκεια». Θα απολαύσετε σε αυτό το βιβλίο την ερμηνεία της προέλευσης, του προορισμού του ανθρώπου, με βάση τα μέρη της ψυχής και την ευθυγράμμιση αυτών.

Το βιβλίο αυτό, εκτός από την εμπεριστατωμένη γνώση για την απαραίτητη αλλαγή της συμπεριφοράς των ανθρώπων με σκοπό την αυτογνωσία την επίτευξη των στόχων τους και εν τέλει την ευτυχία, προσφέρει κίνητρο για δράση, προτείνοντας πρακτικές ασκήσεις και διευκολύνοντας τον ρόλο του δασκάλου και κυρίως του Coach δασκάλου, μιας και χωρίς προπόνηση εκ των έσω ο μαραθώνιος της ζωής είναι πολύ πιθανόν να σας αφήνει πολλές φορές χωρίς ανάσες.

Σας προτρέπω να το διαβάσετε ως πηγή οξυγόνου για τους δικούς σας ξεχωριστούς μοναδικούς αγώνες στο υπέροχο στάδιο της ανθρώπινης ζωής.

ε ζη̄ν²
Η ευδαιμονία και η διαχείριση των θετικών συναισθημάτων σύμφωνα με την Στωική Φιλοσοφία
Εκδόσεις: Ψυχογιός
Συγγραφέας: Λεωνίδας Γεωργιάδης