Η Ergonomia πραγματοποίησε την Τετάρτη 28 Απριλίου 2010 - Παγκόσμια Ημέρα Ασφάλειας και Υγείας στην Εργασία - την ενημερωτική εκδήλωση, με ελεύθερη συμμετοχή, και με θέμα «Προστασία από Εκρήξεις - AΤmosphere EXplosive (ΑΤΕΧ)».

Η κατάμεστη αίθουσα από υψηλού επιπέδου στελέχη επιχειρήσεων (διευθυντές εργοστασίων, υπεύθυνους περιβάλλοντος, ποιότητας, ασφάλειας και υγείας, διαχείρισης κινδύνων κ.λ.π.), τον Αντιπρόεδρο του Συνδέσμου Επιχειρήσεων Βιομηχανικών και Ιατρικών Αερίων Ελλάδας καθώς επίσης και του Σώματος Επιθεωρητών Εργασίας, αποδεικνύει την ευαισθησία και τη σοβαρότητα με την οποία οι συμμετέχοντες αντιμετωπίζουν ειδικά θέματα που εντάσσονται στην Ασφάλεια και Υγεία της Εργασίας αλλά προεκτείνονται στην Προστασία του Περιβάλλοντος.

Ο Δρ Παναγιώτης Παπαδόπουλος, Διευθυντής Υπηρεσιών Ασφάλειας και Υγείας και Eπιστημονικός Υπεύθυνος Ασφάλειας της Εργασίας της Ergonomia αφού καλωσόρισε τους συμμετέχοντες μίλησε για την σπουδαιότητα του ΑΤΕΧ, αναφέρθηκε στους κλάδους οι οποίοι υποχρεούνται να το εφαρμόζουν και στις απαιτήσεις της νομοθεσίας.

Στη συνέχεια ο Βασίλειος Πέππας, Χημικός Μηχανικός, Yπεύθυνος του Τμήματος Βιομηχανικής Ασφάλειας και Υποστήριξης της εταιρείας, ανέπτυξε τα «συστατικά» του ΑΤΕΧ μεταξύ των οποίων εντάσσονται: Έγγραφο Προστασίας από Εκρήξεις, Εκτίμηση του Κινδύνου Δημιουργίας Έκρηξης κ.ά. Μεταξύ των εταιρειών που συμμετείχαν, συμπεριλαμβάνονται οι ΑΒΒ, AIR LIQUIDE ΗΕLLAS, AXA ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ, BIC ΒΙΟΛΕΞ, ECOLAB, ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΚΑΥΣΙΜΑ (πρώην ΒP), ΕΛΠΕ, ELPEDISON, FAMAR, GENERALI, HDI-GERLING, ΚΟΡΡΕΣ ΑΕ, LAVIPHARM, ΟΜΙΛΟΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΣΑΡΑΚΑΚΗ, SCHNEIDER ELECTRIC, SHELL, TITAΝ. Για περισσότερες πληροφορίες: τηλ. 2102773327 και email: [email protected] ή επισκεφθείτε το www.ergonomia.gr.