Η Ergonomia ανακοίνωσε τη διεξαγωγή ανοιχτής ενημερωτικής εκδήλωσης, την Τετάρτη 28 Απριλίου 2010 (9:30 -13:30) - Παγκόσμια Ημέρα Ασφάλειας και Υγείας στην Εργασία, με θέμα «Προστασία από Εκρήξεις - ΑΤΕΧ».

Λόγω της σοβαρότητας του θέματος και στο πλαίσιο των ενεργειών Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης της Ergonomia, η παρακολούθηση είναι δωρεάν. Για τη συμμετοχή θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας. Θα αναπτυχθούν οι εξής ενότητες: Ανάλυση της Νομοθεσίας περί προστασίας από εκρήξεις, Έγγραφο Προστασίας από Εκρήξεις, Εκτίμηση του Κινδύνου Δημιουργίας Έκρηξης, Ταξινόμηση των Επικίνδυνων Περιοχών σε Ζώνες, Ανάλυση Τεχνικών και Οργανωτικών Μέτρων Προστασίας από εκρήξεις, Οδηγίες για τη σωστή επιλογή και εγκατάσταση εξοπλισμού (αντιεκρηκτικού τύπου), Οδηγίες για τη συντήρηση αντιεκρηκτικού τύπου εξοπλισμού και τις εργασίες εντός των επικίνδυνων περιοχών.

Η παρουσίαση θα γίνει από τον Βασίλη Πέππα, Χημικό Μηχανικό, ΜEng, MSc, Yπεύθυνο του Τμήματος Βιομηχανικής Ασφάλειας και Υποστήριξης και βασικό εισηγητή του ΚΕΚ του Πανελληνίου Συλλόγου Χημικών Μηχανικών.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στο Ξενοδοχείο Αλέξανδρος, πλησίον στάσης μετρό, έξοδος Μέγαρο Μουσικής.

Περισσότερες πληροφορίες: τηλ. 2102773327, [email protected], www.ergonomia.gr.