Το Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών στη Διοίκηση Επιχειρήσεων-Μάνατζμεντ Τουρισμού του Πανεπιστημίου Πειραιώς και η Ελληνική Εταιρεία Διοικήσεως Επιχειρήσεων (ΕΕΔΕ), διοργάνωσαν στις 19 Οκτωβρίου εκδήλωση για τον εορτασμό των 100 χρόνων από τη γέννηση του στοχαστή της διοίκησης των επιχειρήσεων Peter Drucker, στο Συνεδριακό Κέντρο της ΕΕΔΕ, με θέμα Peter Drucker on Management.

Ο Peter F.Drucker αυστριακός στην καταγωγή (1909-2005), υπήρξε ο μεγαλύτερος συγγραφέας Management του 20ου αιώνα. Με το έργο του προέβλεψε πολλές από τις εξελίξεις που σημάδεψαν τον αιώνα αυτό. Συχνά αποκαλείται ως ο πατέρας του σύγχρονου management, δεδομένου ότι τα θέματα που έθεσε είναι περισσότερο επίκαιρα από ποτέ: αποτελεσματικό management, ηθική ηγεσία, κοινωνική υπευθυνότητα, κλπ. Έχει γράψει 39 βιβλία, τα οποία έχουν μεταφραστεί σε περισσότερες από 30 γλώσσες.

Ομιλητής στην εκδήλωση ήταν ο Καθηγητής και συνεχιστής του Έργου του Peter Drucker, Cornelis A. ”Kees” de Kluyver, Καθηγητής Management του Peter F. Drucker and Masatoshi Ito Graduate School of Management, Claremont Graduate University, που έχει 30χρονη εκτεταμένη ακαδημαϊκή και συμβουλευτική εμπειρία.

Την εκδήλωση προλόγισαν οι κ.κ. Εμμανουήλ Κονδύλης, Καθηγητής και Διευθυντής του Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών στη Διοίκηση Επιχειρήσεων – Μάνατζμεντ Τουρισμού του Πανεπιστημίου Πειραιώς και Κωνσταντίνος Λαμπρινόπουλος, Πρόεδρος Δ.Σ. της ΕΕΔΕ.